Płyny do kąpieli

Mixa Baby Lipidowy żel do ciała i włosów bez mydła dla dzieci 250 ml
Mixa Baby Łagodny Szampon i Płyn Do Kąpieli 2w1 400ml

malazu
    4 lutego 2025 o 22:47
    Świetny do suchej skóry (nie tylko dla dzieci)
    Produkt co prawda przeznaczony jest dla dzieci, ale sprawdza się świetnie również u dorosłych osób (przetestowałam na sobie). Według mnie jest cudowny jako żel do mycia, ponieważ nie wysusza skóry. Po umyciu zawsze jest gładziutka i nawilżona. Genialnie się pieni, co jest dla mnie bardzo istotne. Ma przyjemny, delikatny zapach. Próbowałam go używać również jako szamponu do skóry głowy i w tym przypadku również miał działanie nawilżające, natomiast powodował u mnie oklapnięcie włosów u nasady, dlatego zdecydowałam się na stosowanie wyłącznie do ciała.
  • 30 października 2023 o 13:24
    Zapach ten produkt ma trochę jak nagrzana słońcem opona, a w składzie mocny detergent, więc nie jest to jakiś super wybór dla malucha...
    Płyn do kąpieli marki Mixa kupiłam w drogerii Rossmann dla mojego 2-letniego syna. Jakoś nigdy wcześniej nie miałam produktów myjących tejże marki, więc byłam ciekawa, jak nam się sprawdzi ten płyno-szampon :D Przy okazji miałam szczęście, gdyż trafiłam na promocję i za butlę zawierającą 400ml zawartości zapłaciłam około 23 złote. A taka pojemność starcza na kilka miesięcy użytkowania, więc tym bardziej jest to opłacalny wydatek. Specyfik ma dozownik w postaci pompki, dzięki czemu jest higienicznie i bezproblemowo jeśli chodzi o odmierzanie odpowiedniej ilości produktu. Konsystencja jest żelowa, bez barwy i łatwo zamienia się w pianę. Nie ukrywam jednak, iż mocno przeszkadzał mi zapach. Dosłownie włosy mojego synka po umyciu tym specyfikiem "pachniały" jak rozgrzana opona i ta woń dość długo się utrzymywała. O dziwo na ciele jej nie czuć, a tylko i wyłącznie na czuprynie. Dlatego przestałam szybko używać tego kosmetyku do oczyszczania fryzury, a zużyłam po prostu do kąpieli. Jeśli chodzi zaś o walory oczyszczające, jest bez zarzutu. Produkt porządnie myje małe ciało bez generowania podrażnień, a nawet lekko nawilża skórę. Nie szkodził również włosom (nie licząc tego smrodku) ani nie szczypał w oczy. Szkoda tylko, że w składzie wysoko mamy mocny detergent. Ze względu na to ten epitet "łagodny" w nazwie to tak jednak nie do końca tutaj pasuje... Na szczęście jest "unieszkodliwiony" przez składniki pielęgnacyjne, jak: olej ze słodkich migdałów i gliceryna. Podsumowując, jest to kosmetyk wydajny, niedrażniący skóry, a nawet ją pielęgnujący, dostępny w Rossmannie, jednak ma i swoje wady. Zapach mi przeszkadza, zwłaszcza na włosach, poza tym skład nie do końca się wpasowuje w standardy produktu dedykowanego małym brzdącom. Od pierwszego dnia życia na pewno bym go nie stosowała. Ode mnie ostatecznie 3 gwiazdki.
    Zalety:
    • dokładnie oczyszcza skórę i włosy, jednocześnie ich nie wysuszając, a wręcz nawilża dzięki zawartości składników pielęgnacyjnych
    • nie uczula
    • nie drażni oczu
    • 2w1: do ciała i włosów
    • wygodne opakowanie z pompką
    • dostępność stacjonarnie w drogerii Rossmann
    Wady:
    • zapach, który nie wpasowuje się w mój gust i jest dość intensywny
    • skład z mocnym detergentem, dla małego dziecka to tak trochę średnio...
    angieG
    7 stycznia 2022 o 10:12
    Mogło być lepiej
    Płyn ma fajną konsystencję, dobrze się rozpuszcza w wodzie, pieni się. Zapach za bardzo intensywny jak dla niemowląt, słodko-mdły. Nie podrażnia skóry, ale też jej nie nawilża. Opakowanie z pompką wygodne.
    Zalety:
    • cena dobra jak za taką ilość produktu
    • wygodne opakowanie
    • nie podrażnia
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • skład nie powala
  • 22 listopada 2021 o 14:33
    Lubimy się z Mixa
    Przewijają się u nas tak na prawdę dwa produkty z Mixa. Ten i ten drugi pomarańczowy. Oba są super bo nie powodują podrażnień czy swedzenia. Są też delikatne i nie czuć w nich mydlin, których zresztą producent jak twierdzi nie użył. Nie zauważyłam łzawienie i szczypania oczek. Z tych dwóch płynów bardziej lubię jednak ten. Z tego tylko powodu, że można go używać jako szamponu. Jest to wygodniejsze i nie muszę marnowac miejsca na kilka produktów. Polecam mamom spróbować. Duza butla więc starczy na długo.
  • 24 lutego 2021 o 12:30
    Mixa baby
    Używam go jako szamponu, idealnie spełnia swoje zadanie, niestety pompka pobiera bardzo mało produktu PRZEZ co trzeba się napracować żeby nabrać większą porcję. Da kąpieli też sprawdza się bardzo dobrze.