Szczoteczki manualne

Colgate 360 Szczoteczka do Mycia Zębów Medium Whole Mouth Clean

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 30 stycznia 2023 o 10:14
    Bardzo dobre czyszczenie zębów + delikatność dla dziąseł
    Szczoteczka plastikowa z silikonowymi wstawkami antypoślizgowymi na rączce, dobrze wyprofilowana, nie ślizga się w dłoni. Silikonowa część na tyle główki pozwala czyścić język i policzki. Twardość włosia oceniona przez producenta jako średnia - w moim odczuciu jest bardziej miękka niż standardowo średnie szczoteczki, do których przywykłam (np. Oral-B). Czyści skutecznie i dokładnie dzięki zróżnicowanej długości włosia oraz silikonowej częsci w nim ukrytej. Poleruje zęby z osadu. Przy tym jest bardzo delikatna dla dziąseł - nie podrażnia, nie drapie, nie powoduje krwawienia nawet przy pierwszym użyciu. Mam wyjątkowo wrażliwe dziąsła w tej kwestii, więc szczególnie ten fakt doceniam. Jeden mankament jest taki, że włosie trochę się odkształca - szybciej niż u innych szczoteczek. Mogłam to zauważyć już po miesiącu. Jest to zapewne rezultat tego,że włosie jest po prostu delikatniejsze niż u innych produktów tego typu. Każdą szczoteczkę (również tą) stosuję nie dłużej niż 3 miesiące. Szczoteczka nie odkształciła się bardziej przez pozostałe 2 miesiące jej używania. Poza tym jest trwała. Mój egzemplarz nie gubił włosia. Polecam wypróbowanie. Ja wrócę z całą pewnością :)
    Zalety:
    • delikatna dla dziąseł od samego początku
    • bardzo dobrze czyści całą jamę ustną
    • poleruje zęby, nie zostawia osady
    • dobrze leży w dłoni
    • silikonowe wstawki antypoślizgowe
    • zróżnicowana długość włosia dla lepszego docierania w trudno dostępne miejsca
    • niby średnia szczoteczka, ale jednak miękka (dla niektórych może to być wada)
    Wady:
    • odkształca się szybciej niż inne średnie szczoteczki, których używałam
    • cena (kupiłam za 12,99 - najtańsza nie jest ;))
    mm2991
    8 stycznia 2022 o 19:08
    Całkiem ok
    Szczoteczka do zębów od Colgate jest całkiem dobra. Dobrze oczyszcza zęby, a włosie szybko nie odkształca się. Szczoteczka jest wygodna jeśli chodzi o utrzymanie w dłoni. Przede wszystkim nie podrażnia dziąseł, nie które manualne szczoteczki mega podrażniają. Warto kupić i wypróbować. Ja osobiście myślę, że jeszcze kupię choć szczoteczek manualnych używam tylko na wyjazdy itp , w domu nacodzien elektryczna jest królem.
  • 23 marca 2020 o 16:26
    Rewelacyjna
    Była jedna z najlepszych, jak nie najlepsza szczoteczka manualna. Cena trochę wysoka, ale w promocji można się obłupić. Czyściła bardzo dobrze. Łatwa w pielęgnacji i czyszczeniu. Fajne warianty kolorystyczne. Kupiłam również mężowi i był zachwycony. Gdyby nie urodzinowe prezenty korzystalibyśmy z nich do dziś. Zamieniliśmy na soniczna.
    Zalety:
    • Dokładność czyszczenia
    • Wykonanie
    • Design
    • Kolory
  • 27 lutego 2020 o 15:25
    Spoko szczoteczka
    Kupiłam w dobrej cenie dwupak. Uważam że szczoteczka jest ok. Dobrze usuwa osad, fajnie poleruje ząbki, na odwrotnej stronie są małe wypustki do oczyszczania języka, a na rączce gumowe antypoślizgowe pole. Te drugą sztukę używałam ok. 4 miesięcy i włosie prawie w ogóle się nie odkształciło (przy poziomie SOFT!). Szczoteczka dobrze leży w dłoni, łatwo utrzymać ją w czystości. Jestem na tyle zadowolona, że pewnie kiedyś kupię ponownie. Może nie jest jakaś wybitna, ale do codziennej higieny jamy ustnej mi wystarczy.
    krokuch
    3 lipca 2019 o 16:50
    linieje
    Szczególnie dbam o higienę jamy ustnej, więc szczoteczka, którą można także wyczyścić język wydawała mi się czymś stworzonym dla mnie. Z początku wszystko było super. Ząbki pięknie wypolerowane, gdyż między włosiem znajduje się polerująca gumka, język czysty, bosko. Po kilku użyciach ze szczoteczki zaczęło wypadać włosie. Jeden z włosków wbił mi się pod dziąsło tak mocno, że skończyło się stanem zapalnym i wyjmowaniem włosia u dentysty... Nie polecam