Szczoteczki manualne

5 na 51 opinię

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 1 września 2019 o 16:20
    Najlepsza szczoteczka na świecie! Również dla aparatek ;)
    Dopóki nie przeczytałam o możliwości zakupu szczoteczki z bambusa, nawet nie zadawałam sobie sprawy, jak wiele plastiku bezpowrotnie tracimy, korzystając z tradycyjnych szczoteczek. Cena, jakość i fakt, że ten produkt jest wykonywany przez polską firmę, przemówił do mojego serca i portfela! Noszę aparat ortodontyczny i mogę polecić szczoteczkę również dla osób takich jak ja ;) BUDOWA Szczoteczka jest wykonana z dwóch tworzyw: bambusa (rączka z główką) i plastiku (włosie). Część bambusowa to jeden kawałek, bez łączeń - cięcie jest wzdłuż drewna, więc naturalnie zwiększa się wytrzymałość rączki na złamania. Włosie wybrałam o średniej miękkości - czyli takiej, jakiej używam na co dzień. W ofercie są jeszcze dostępne szczoteczki z miękkim włosiem. UŻYWANIE Szczoteczkę bardzo miło trzyma się w dłoni - bambus jest gładki, bez drzazg - tego nie trzeba się obawiać. Szczoteczka funkcjonuje normalnie, a nawet lepiej wypłukuje mi się resztki pasty spomiędzy kępek włosia (to dla mnie duży plus!) Pod wpływem ciepłej wody bambus lekko traci gładkość, ale nie jest to efekt bardzo duży. Szczoteczka nie rani dziąseł, nie ma zbyt dużej główki (choć ten model należy do większych) i nie mam trudności w dokładnym szczotkowaniu. Super! Do innych plusów muszę zaliczyć fakt, że cena jest bardzo niska, jak na szczoteczkę bambusową. Ponadto cena przesyłki jest bardzo niska (pocztą, listem), a producenci oferują też opcję z abonamentem szczoteczkowym - przysyłają co 3 miesiące nową. Bardzo polecam tę szczoteczkę - ekologiczne i tanie rozwiązanie jest możliwe!
    Zalety:
    • biodegradowalna, bambusowa rączka
    • użytkowanie nie różni się od tradycyjnych szczoteczek
    • różna miękkość włosia do wyboru + różne kształty
    • polska firma
    • włosie wytrzymuje obiecywany czas - i nie wypada
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu