Szampony do włosów

Lux Soft Care 2 in 1 Shampoo & Shower Gel Szampon i żel pod prysznic

2 na 51 opinię

• 28 października 2019 o 11:17
    Nie do końca podoba mi się ten produkt
    Kremowy żel Lux kupiłam w małym sklepiku z chemią niemiecką, wcześniej nie znałam tej marki, więc chętnie wzięłam do testów. Gęsta, kremowa konsystencja, przyjemny zapach i nawilżenie to cechy, które sprawiają, że mi się spodobał jako żel pod prysznic, jako szampon nie sprawdził się u mnie wcale. OPAKOWANIE Opakowanie tego produktu ma charakterystyczny kształt, przez co nie sposób pomylić go z żadnym innym. Butelka wykonana z cienkiego, białego plastiku ze złotymi elementami oraz logo marki – prosta, ale elegancka. Dobrze leży w dłoni dzięki profilowaniu. Opakowanie przypomina tubkę, dzięki czemu dozowanie jest proste i szybkie. Produkt jest dokładnie opisany, ilość informacji i sposób ich rozmieszczenia nie przytłacza. ŻEL/SZAMPON Żel ma kolor biały i gęstą, aksamitną, kremową konsystencję. Jest to typowy żel kremowy, bardzo delikatny. Ma mleczny, lekko słodki zapach, który utrzymuje się na skórze chwilę po myciu, a potem szybko znika. Żel dobrze się pieni otulając ciało przyjemną warstwą piany. Łatwo się spłukuje, pozostawia skórę przyjemnie miękką i gładką w dotyku. Nie pozostawia skóry ściągniętej, ale też nie jest specjalnie nawilżona, więc konieczne jest użycie balsamu. Jako szampon do włosów zupełnie się u mnie nie sprawdził – ciężko po nim rozczesać włosy, bo je plącze, stają się twarde, szorstkie i nieprzyjemne w dotyku mimo użycia odzywki, maski. Spróbowałam kilka razy i dałam sobie spokój, gdyż mam dużo lepsze produkty do pielęgnacji włosów. Jako żel mówię mu tak, jako szampon zdecydowanie nie. Produkt jest raczej mało wydajny, choć wystarczy niewielka ilość na jedno mycie. Jest słabo dostępny,a marka raczej mało popularna. Cena dość wysoka. PLUSY dobrze się pieni ma przyjemny zapach dobrze oczyszcza przyjemna konsystencja praktyczne opakowanie MINUSY wysoka cena krótkotrwały zapach nie sprawdza się jako szampon mała wydajność