Suszarki do włosów

Hoffen Suszarka do włosów z jonizacją z innowacyjnym dyfuzorem

4 na 51 opinię

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 5 kwietnia 2020 o 16:09
    Dobra suszarka, kiepski dyfuzor.
    Kiedy ta suszarka pojawiła się w Biedronkach została niemal na pniu wykupiona. Nie dlatego, że biedronkowy sprzęt jest jakiejś wybitnej jakości, nie. Chodzi o ten śmieszny dyfuzor, podróbkę słynnego w kręgach Curly Girls DevaFusera. Sama byłam ciekawa, jak inspiracja z dyskontu pokaże się w bezpośrednim starciu z oryginałem. I cóż, jest mocno średnio. Dyfuzor ma raczej niespotykany kształt rozcapirzonej łapki - ma to pomagać w suszeniu i stylizacji włosów kręconych i falowanych. Dzięki temu, jak to ustrojstwo wygląda, można bez problemu dosuszyć grube i ciężkie włosy przy samej głowie. A czy faktycznie pomaga w stylizacji kręciołów? IMO, nie. Łapa jest za mała nawet na bardzo niewielkie partie włosów. Do tego 'palce' są zbyt płaskie, nie trzymają włosów odpowiednio, przez co podczas suszenia wszystko dookoła 'furga' i zamiast pięknych fal i loków mamy szopę Hermiony Grnager. Słaby jest obieg powietrza w środku, dyfuzor ma za mało otworków, przez co suszenie przy jego użyciu jest naprawdę trudne i żmudne. A efekt jest bardzo, bardzo marny. Do DevaFusera ma się to biedronkowe cudo jak Adidas do Adidosa - i to jest butem sportowym i tamto jest butem sportowym, ale różnica w jakość jest namacalnie odczuwalna. Tak więc dyfuzorowi mówię stanowcze nie. Za to suszarka jest naprawdę porządna. Dobrze dmucha. Ma trzy stopnie siły nadmuchu i trzy stopnie ciepłoty. Jest też przycisk 'zimny nawiew' i, o dziwo, faktycznie jest on chłodny. Nie zimny jak syberyjski wiatr w środku zimy, ale jednak odczuwalnie chłodny. Suszenie włosów do ramion, grubych i raczej cięższych niż lżejszych trwa jakiś kwadrans. Wydaje mi się, że to całkiem dobry wynik, bo czytam w internetach, że dziewczyny suszą włosy nawet i godzinę :o Suszarka ma standardowy gwint, na który pasują wszelkie uniwersalne dyfuzory, takie jak na przykład Ga.Ma (i ja to szanuję!). Mam kilka suszarek, ale ostatnio to właśnie po tę sięgam najczęściej. Jest lekka, dobrze się ją trzyma, dobrze się nią operuje, nawet z takim olbrzymem jak dyfuzor Ga.Ma (i tu przydaje się właśnie lekkość tej suszarki :)). Dobry sprzęt o dobrej mocy, w dobrej cenie. Dołączony dyfuzor do wyrzucenia. Ale poza tym, to polecam ;)))
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu