Suszarki do włosów

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 17 stycznia 2024 o 22:25
    Skuteczna i delikatna
    Mam proste i delikatne włosy ze skłonnością do wypadania i elektryzowania, dlatego staram się suszyć włosy delikatnie i nie przegrzewać ich. Model 7000 oprócz ładnego wyglądu oferuje sporo przydatnych funkcji. Między innymi delikatne suszenie, jonizację i ochronę przed przegrzaniem. Faktycznie, nawet susząc na opcji „fast” nie zauważyłam żeby włosy były gorące. Podoba mi się również że suszarka jest bardzo lekka. Zdecydowanie lżejsza od mojej dotychczasowej. Jeśli modelujemy włosy albo jest ich dużo to nie bolą ramiona. Nakładki dodane do suszarki (koncentrująca i dyfuzor) montujemy magnetycznie co bardzo ułatwia sprawę. Do tej pory miałam takie wciskane i szczególnie kiedy się nagrzały, wymiana nie była komfortowa. Tutaj jest wygodnie i nie trzeba użyć siły. Z rzeczy, które uważam za minus to dość krótki kabel. Lubię się swobodnie poruszać po łazience podczas suszenia.
    • Łatwość obsługi
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 17 stycznia 2024 o 16:15
    Suszarka skuteczna a łagodna dla włosów
    Mam długoletnią relację z suszarkami do włosów marki Philips - poprzednią używałam 12 lat codziennie! Nowy model w mojej łazience to Philips 7000 BHD720/10, która jest wyposażona w technologię ThermoShield Advanced. Po wyciągnięciu z pudełka zaskoczyła mnie waga suszarki - jest niezmiernie lekka, co przy suszeniu moich długich włosów ma znaczenie. Do wyboru mamy 4 tryby pracy: • szybki - wysuszenie włosów zajmuje naprawdę przed minut • Hot/Cold - mój ulubiony - automatycznie zmienia się temperatura nawiewu • ThermoShield - chroni przed przegrzaniem • Delikatny - ten tryb będzie idealny gdy zależy nam na maksymalnej ochronie włosów, ponieważ suszymy w niskiej temperaturze. Warta podkreślenia jest technologia jonowa, która chroni włosy przed utratą nawilżenia, zapewnia gładkie włosy nie uszkadzając ich. Genialnym pomysłem jest magnetyczny montaż nakładek. Szczególnie pomocny gdy się spieszymy - wystarczy zbliżyć a magnes dopasuje pozycję. Nakładki są dwie: koncentrator - który używam codziennie oraz dyfuzor. Ja jestem zachwycona tą suszarką a szczególnie jej waga, trybem Hot/Cold i sposobem mocowania nakładek.
    Zalety:
    • waga
    • 4 tryby pracy
    • jonizacja
    Wady:
  • 14 stycznia 2024 o 22:47
    Mój "suszarkowy" faworyt
    Do tej pory unikałam suszenia włosów, od kiedy otrzymałam suszarkę wszystko się zmieniło, ale po kolei ;) Suszarka przyjechała do mnie w bardzo dużym, kartonowym opakowaniu. Ma przepiękny, prosty design, pięknie prezentuje się na toaletce i w łazience. W zestawie znajdują dwie magnetyczne nakładki, dla mnie to nowość, nie miałam jeszcze suszarki, która posiadałaby takie rozwiązanie. ☺️ Magnesy są mocne, zdejmowanie nakładek nie sprawia problemów. Nie jestem posiadaczką kręconych włosów, więc w użyciu głównie nakładka koncentrator, dyfuzor wypróbowałam z czystej ciekawości. W tym modelu mamy 4 tryby suszenia włosów: - Fast - wystarczy zaledwie 4 minuty aby nasze włosy były suche - Hot/Cold - w tym trybie temperatura zmienia się automatycznie co kilka sekund, ma to na celu wygładzenie włosów i zapobiega puszeniu się - Thermoshield - ten tryb ma na celu zapobieganie przegrzewaniu się włosów - Gently - umożliwia nam delikatne suszenie włosów w niskich temperaturach Suszarka posiada 2 ustawienia prędkości suszenia oraz przycisk zimnego nadmuchu, chłodny strumień powietrza utrwala fryzurę. Bardzo duży plus, że nie musimy trzymać tego przycisku cały czas, aby powrócić do poprzedniego trybu należy nacisnąć go ponownie. Suszarka jest lekka, dobrze trzyma się w dłoni. Moc 1800 W. Szczerze myślałam, że będzie dużo cięższa, jest dużych rozmiarów a jej waga to tylko 465g. Najczęściej wybierany przeze mnie tryb suszenia to thermoshield, mam rozjaśnione włosy i dbam żeby ich nie przegrzewać. Widzę ogromną różnicę w wyglądzie mojej fryzury po suszeniu tym trybem, włosy są pięknie wygładzone, nie są spuszone co miało miejsce za każdym razem gdy suszyłam włosy suszarką z wyłącznie gorącym nawiewem. Na pewno ma to zbawienny wpływ na ich stan, nie są przesuszone i wyglądają dużo zdrowiej, są pełne blasku. Dawniej unikałam suszenia włosów, planowałam mycie włosów w ciągu dnia, teraz nie mam obaw, że przesuszę włosy i żyje się lepiej. Nie widzę, aby kondycja włosów uległa pogorszeniu, suszę włosy co dwa dni. Śmiało mogę powiedzieć, że wyglądają nawet lepiej niż przed używaniem suszarki. Zdecydowanie mój hit! Teraz nie wiem jak wcześniej mogłam męczyć się z mokrymi włosami, czekać aż wyschną i dopiero wtedy iść spać.
    Zalety:
    • waga
    • Design
    • Moc suszenia
    • Wygładzenie włosów
    • Zero puszenia się włosów
    • Możliwość wyboru trybu suszenia
    • Opcja chłodnego nawiewu
    • Nie niszczy nawet mocno rozjaśnionych włosów
  • 14 stycznia 2024 o 22:39
    Najlepsza dla cienkich włosów
    Szczerze przyznam że jeszcze nigdy nie używałam suszarki wykorzystującej inteligentną technologię która skupia się również na ochronie włosów przez zastosowanie niższej temperatury. Dlatego byłam bardzo ciekawa jak tego typu suszarka sprawdzi się przy moich cienkich i delikatnych włosach. Do tej pory najważniejsze było dla mnie by suszarka "suszyła" włosy i tyle odnośnie moich oczekiwań. Dlatego suszarki do włosów Philips Advanced ThermoShield 7000 zaczęłam używać z ogromnym entuzjazmem. Suszarka umieszczna została w dość dużym różowym opakowaniu, w którym znalazłam oczywiście suszarkę, wraz z dwoma wymiennymi magnetycznymi nasadkami do suszenia włosów: koncentratorem oraz dyfuzorem podkreślającym naturalny skręt włosów. Nakładki w bardzo łatwy sposób się montuje i wymienia, tak że trzymają się stabilnie i nie odoczepiają od suszarki. Suszarka posiada dwie prędkości oraz cztery stopnie regulacji temperatury suszenia: • Fast - szybkie suszenie włosów w 4 minuty • Hot/Cold - suszarka co kilka sekund zmienia temperaturę strumienia powietrza (ciepłe/zimne) sprawiając że włosy po wysuszeniu są lśniące i miękkie • ThermoShield - zapewnia doskonałą ochronę włosów • Gentle - delikatne suszenie w niższej temperaturze dedykowane do włosów cienkich i farbowanych w temperaturze Suszarka wykorzystuje również funkcję jonizacji , z zastosowaniem aż trzech rodzajów jonów (wodnych,i zmiennych) które zapobiegają puszeniu się włosów , oraz chronią przed wilgocią i promieniowaniem UV. Od pierwszej chwili urzekł mnie również kobiecy i stylowy design suszarki, oraz jej piękny metaliczny fioletowy kolor. Z suszarki korzystam stosunkowo często dlatego cieszy mnie taka z inteligentnie dobranymi programami. Najczęściej korzystam z programów Hot/Cold oraz Gentle ponieważ wykorzystują niskie temperatury w zakresie 39-50°C które są bezpieczne nie tylko dla moich włosów, ale też włosów moich dzieci (oczywiście nie przesądzając). Awaryjnie zdążyło mi się również skorzystać z programu Fast,i muszę przyznać że dobrze że jest bo ratuje gdy faktycznie potrzeba wysuszyć włosy w możliwie jak najkrótszym czasie. Fajne jest również to że możemy suszyć włosy tylko chłodnym nawiewem, bez konieczności ciągłego przyciskania przycisku ❄️ (w poprzedniej suszarce niestety tak miałam, i było to dość niewygodne). Podsumowując jest to naprawdę rewelacyjna suszarka ,która dzięki zastosowaniu nowoczesnych technologii w dłuższej perspektywie użytkownia nie niszczy i nie przegrzewa włosów, dbając o ich kondycję i zdrowie. Nie wymienię jej na żadną inną ponieważ już widzę że włosy wyglądają zdrowo i pięknie a o taki efekt przecież chodzi P o l e c a m ☺️
    Zalety:
    • Piękny design suszarki
    • Różnorodne programy do suszenia włosów
    • Szybki czas suszenia z programem Fast
    • Efektywne suszenie włosów w niskich temperaturach
    FlyPati
    14 stycznia 2024 o 20:03
    Najlepsza suszarka jaką miałam
    Jestem posiadaczką włosów wysokoporowatych czyli są suche i lubią się puszyć. Dodatkowy kłopot sprawia mi też sucha skóra głowy więc suszenie w odpowiednio dobranej temperaturze jest dla mnie bardzo ważne. Nowa suszarka Philips ułatwia mi do zadanie i dzięki niej wiem, że wszystko przebiegnie bezpiecznie i nie pogorszę kondycji moich włosów i skóry głowy zbyt wysoką temperaturą. 4 tryby i 2 prędkości do wyboru. Każdy z 4 trybów ma przypisane temperatury i konkretne działanie. Mój ulubiony to oczywiście tryb delikatny, który wykorzystuje niskie temperatury poniżej 50°C. Ważna jest też dla mnie jonizacja, która zapobiega puszeniu się włosów. W przypadku tej suszarki mamy zastosowaną technologią jonów ujemnych, wodnych i mineralnych. Oprócz tego, że zapobiegają puszeniu się włosów to pielęgnują włosy i skórę głowy. Można zauważyć, że włosy są o wiele gładsze w porównaniu do zwykłych suszarek. Zmniejszając uszkodzenia powodowane przez promienie ultrafioletowe co jest bezcenne w trakcie upalnego lata. Polubiłam też tryb HOT/COLD co kilka minut zmienia temperaturę nawiewu. Ciekawe doznania gwarantowane, wszystko działa sprawnie, zapobiega przegrzaniu się włosów i wydobywa blask. Kolejny tryb, który pozytywnie mnie zaskoczył to oczywiście THERMOSHIELD ADVANCED Maksymalna ochrona przed przegrzaniem. Komfort o każdej porze roku. Czujnik suszarki mierzy temperaturę otoczenia i dostosowuje temperaturę suszenia do niej. Pierwszy raz spotkałam się z taką funkcją więc robi wrażenie. iii oczywiście jeżeli minuty uciekają mi jak szalone i zależy mi na czasie tryb SZYBKI daje radę w kilka minut wysuszyć moje włosy. Jak mam czas wolę poświęcić go więcej na suszenie w niższych temperaturach ale nie zawsze jest tak pięknie. Mamy też zimny nawiew, który zawsze kończę suszenie włosów. Podoba mi się to, że wystarczy nacisnąć guziczek i nie musimy go trzymać. Wielozadaniowa suszarka, która poradzi sobie w każdych warunkach i z każdymi włosami. Suszarka jest lekka, poręczna a obsługa bardzo prosta i intuicyjna. Musicie jedynie wcześniej poczytać o działaniu konkretnych trybów aby w 100% wykorzystać jej potencjał. W zestawie znajdziemy dwie nasadki magnetyczne stylizator i dyfuzor, dla mnie taki typ mocowania to nowość. Nasadki mocno się trzymają nic nie spada, nic się nie rusza. Szczerze mówiąc jest to najlepsza suszarką jaką miałam. Nie sądziłam, że suszarka może mieć tyle funkcji, możliwości i technologii dla dobra kondycji naszych włosów i skóry głowy. Bezpieczeństwo, wygładzenie, brak puszenia, ochrona ii nawet pielęgnacja włosów i skóry głowy. Lepszej suszarki nie mogłam sobie wymarzyć
    Zalety:
    • Wygląd, waga, prosta obsługa, potrójna jonizacja, wygładza, dodaje blasku, zapobiega puszeniu się włosów, bezpieczeństwo, zastosowane technologie