Płatki kosmetyczne

bebeauty Płatki kosmetyczne z ekstraktem z nagietka

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 27 lutego 2025 o 18:25
    Ok!
    Płatki kupiłam za kilka złotych w Biedronce. Zamknięte są klasycznie w folii. Są one miękkie i nie rozwarstwiają się. Dobrze zbierają makijaż. Są chłonne i dobrze aplikuje się nimi tonik. Cena i dostępność na plus.
  • 17 lutego 2024 o 23:44
    Trzywarstwowe, a jednak cieniutkie bawełniane płatki kosmetyczne z ekstraktem z nagietka...
    Nie mam w zasadzie żadnych wymagań co do płatków kosmetycznych - po prostu mają spełniać swoje zadanie, ot co! Do czego służą? Do demakijażu, zmywania lakieru do paznokci i czyszczenia kosmetyków z kurzu. Nie używam wacików do tonizowania skóry, bo szkoda mi tonika. Te płatki zostały zakupione w Biedronce. Trzypak, cena promocyjna - bierzemy! Tego typu produkty na pewno się nie zmarnują. Klasyczne podłużne opakowanie naładowane wacikami, a na górze sznureczek do zawieszenia. Producent kusi klientów zapewnieniem o ekstrakcie z nagietka, który jest znany ze swoich właściwości łagodzących i pielęgnacyjnych, jednak prawda jest taka, że tego nagietka w akcesoriach kosmetycznych jest jak kot napłakał i naprawdę nie wnosi to zbyt wiele. Ot, dobry chwyt marketingowy i nic poza tym. Oczywiście, że im więcej pielęgnacyjnych i naturalnych składników, tym lepiej, ale już bez przesady. Płatki są w 100% bawełniane, delikatne, miękkie, gładkie, miłe w dotyku, nie rozwarstwiają się, rzeczywiście nie pozostawiły na twarzy lub dłoni ani jednego włókna! Jednak moim zdaniem są zbyt cienkie... Niby trzywarstwowe, a jednak przecieka przez nie zarówno płyn micelarny, jak i zmywacz do paznokci. Czy jestem zadowolona z płatków? Nawet, chociaż tak cieniutkie płateczki powinny być wzmocnione jeszcze jedną dodatkową warstwą. Niestety często muszę brać dwa płatki na raz, co czyni to akcesorium niezbyt wydajne. Mimo, że zużywam dokładnie każdy z nich i wykorzystuję aż do całkowitego, dwustronnego zabarwienia jednego białego płatka.
    a ga ta
    7 listopada 2023 o 8:55
    Zwyklaczki
    Płatki dostępne w Biedronce. Trzypak można kupić w rozsądnej cenie. Płatki nie wyróżniają się niczym szczególnym. Nie różnią się też wiele od innych wersji, dostępnych w tym sklepie. Jedyna różnica to napis na opakowaniu. Są dosyć cienkie i czasami przemakają. Raczej trudno zmywać nimi makijaż. Używam do nakładania produktów pielęgnacyjnych.
  • 12 czerwca 2023 o 19:50
    Nie odpowiadają mi
    Kupiłam w Biedronce trzypak. Nie miałam ich nigdy wcześniej, więc nie wiem, czy od początku były takie cienkie, czy producent coś w nich zmienił. W każdym razie nie podobają mi się. Są dość trwałe, ale stanowczo za cienkie. Tonik się z nich wylewa. Zaraz po ich skończeniu wróciłam spowrotem do płatków z Lidla, bo są najlepsze. Wolałabym, żeby były parę groszy droższe, ale żeby były lepiej wykonane. A to taka kiepska taniocha.
  • 6 marca 2023 o 5:51
    Dobre i w niskiej cenie
    Płatki dostępne w sieci Biedronka, kupione w 3-paku. Cena jest bardzo atrakcyjna. Jeśli chodzi o jakość to nie mam zastrzeżeń. Płatki są miękkie, nie rozwarstwiają się oraz nie zostawiają strzępków na cerze. Łatwo się wyciągają. Produkt wygodny w użytkowaniu - można zawiesić i korzystać bez problemu.