Kosmetyki na rozstępy dla kobiet w ciąży i karmiących

Mustela Maternite, Bio olejek na rozstępy

Mustela Maternite Olejek na rozstępy 105 ml
Mustela
Mustela Maternite Olejek na Rozstępy 105ml

Iwona_C
    17 lutego 2025 o 16:21
    Wizualnie poprawia wygląd skóry, nawilża ją i odżywia a w dodatku ma świetny naturalny skład.
    Bardzo lubię olejki w pielęgnacji i zawsze cieszy mnie taka niespodzianka w boksie kosmetycznym, i w taki też sposób trafił do mnie olejek od Mustela. Do dyspozycji mamy niewielką buteleczkę olejku o niestandardowej pojemności 105 ml. Wykonana jest ona z transparentnego żółtego plastiku z widoczną wewnątrz zawartością. Posiada czerwone dodatki graficzne charakterystyczne dla marki. Na opakowaniu znajdziemy pobieżny opis kosmetyku. Butelka zaopatrzona została w wygodną zakrętkę z zamykaniem klik i odpowiedniej wielkości otworem dozującym. Konsystencja jest bezbarwna olejowa o nie wyczuwalnym zapachu. Skład jest naturalny z bazą z oleju z nasion słonecznika dodatkowo may tutaj olej awokado, olej z nasion marakui, witaminę E. Brak tu jakichkolwiek konserwantów czy niepotrzebnych dodatków. Skład jest naprawdę super. Olejek przeznaczony jest do skóry podatnej na rozstępy lub z istniejącymi rozstępami, w szczególności dla kobiet w ciąży. Ja ten czas już mam dawno za sobą, ale jakieś niewielkie rozstępy posiadam choć ich wiekowość sprawia że w zasadzie nie liczę że jakikolwiek kosmetyk będzie miał wpływ na ich usunięcie. Pojemność jest niewielka natomiast wiadomo że taki produkt stosujemy na miejsca narażone na występowanie rozstępów więc wydajność jest w miarę dobra. Produkt mimo swojej tłustości bardzo szybko się wchłania i nie pozostawia lepkiego filmu. Natychmiastowo rozświetla skórę i ją wygładza, nadaje jej miękkości i delikatności. Ja w przypadku mojej skóry nie zauważyłam niwelacji istniejących już rozstępów, natomiast przy używaniu olejku była ona bardzo dobrze wypielęgnowana, dobrze odżywiona, nawilżona i delikatnie natłuszczona. Ciało zyskało na wyglądzie wizualnym, zrobiło się bardziej gładkie, sprężyste i lepiej napięte. Ogólnie skóra prezentowało się znacznie lepiej niż przed użyciem tego produktu. To działanie pielęgnacyjne na pewno przełoży się na utrzymanie skóry w dobrej kondycji w przypadku ciąży czy nagłych wahań wagi, ale też sprawdzi się na skórze problematycznej która wymaga intensywniejszej pielęgnacji. Podsumowując polubiłam ten produkt nie tylko na olejową konsystencję która świetnie się wchłania ale i ze względu na intensywne działanie pielęgnacyjne. Skład jest świetny, aplikacja komfortowa, cena może jest trochę wysoka biorąc pod uwagę niewielką ilość, ale cieszę się że mogłam przetestować ten kosmetyk.
    Zalety:
    • bezzapachowa formuła
    • lekka olejowa konsystencja
    • dobrze się wchłania, nie pozostawia lepkiego filmu
    • wygładza, zmiękcza i rozświetla skórę
    • nawilża, odżywia i natłuszcza
    • wizualnie poprawia wygląd skóry
    • świetny całkowicie naturalny skład
    • małe, zgrabne i wygodne opakowanie
    Wady:
    • nie ma wpływu na niwelacje przestarzałych rozstępów
    • mała pojemność, wysoka cena
  • 21 stycznia 2025 o 9:28
    Skuteczne dzialanie
    Olejek zamknięty jest w małej, plastikowej, przezroczystej buteleczce bez pompki. Olejek jest bez zapachu wiec osoby wrazliwe, nie tolreujace zapachów będą zadowolone. Olejek ma lekko żółty kolor. Dobrze się rozsmarowuje na skórze a skora po nim jest nawilżona i miękka. Posmaruje nim uda, brzuch i na drugi dzien nadal czuje nawilzenie nie tych miejscach. Produkt jest naprawdę skuteczny jesli chodzi o dzialanie na roztsoey gdyż smarując nim codziennie brzuch i uda nie zauwazylam ani jednego. Dodatkowym plusem jest skład naturlany i bezpieczny dla kobiet w ciąży i po ciąży.
  • 18 grudnia 2024 o 20:18
    Naturalny i skuteczny sprzymierzeniec w walce z rozstępami – Olejek Mustela
    Opakowanie Olej został zapakowany w klasyczną butelkę bez pompki, co może być niewielkim minusem. Brak dozownika sprawia, że produkt trzeba wylewać bezpośrednio z otworu, co bywa mniej wygodne i może powodować zabrudzenie butelki. Niemniej jednak jest to kwestia, do której można się przyzwyczaić. Konsystencja i skład Olej jest praktycznie bezbarwny i pozbawiony zapachu, co jest dużą zaletą, szczególnie dla osób wrażliwych na intensywne aromaty w kosmetykach. Konsystencja jest idealna – łatwa do aplikacji, zapewniająca równomierne rozprowadzanie produktu po ciele. Co ważne, olejek bardzo szybko się wchłania, co czyni go wygodnym w codziennym stosowaniu – można szybko założyć ubranie bez obawy o plamy czy lepkość skóry. Skład olejku zasługuje na pochwałę – 100% naturalnych składników z certyfikatem bio to gwarancja bezpieczeństwa i skuteczności. Prostota i jakość formuły idą tutaj w parze, co czyni ten produkt szczególnie atrakcyjnym dla miłośników kosmetyków naturalnych. Działanie Efekty stosowania olejku są bardzo podobne do emulsji Mustela, zwłaszcza że produkty dobrze się uzupełniają przy stosowaniu naprzemiennym. Olejek skutecznie nawilża i zmiękcza skórę, zwiększając jej elastyczność i odporność na czynniki zewnętrzne. Przy regularnym stosowaniu rozstępy (zarówno nowe, jak i starsze) stają się mniej widoczne – stare zmieniają swój kolor na różowy, co zwiększa szansę na ich dalszą redukcję, a nowe wyraźnie się zmniejszają. Skóra po zastosowaniu jest wyraźnie jędrniejsza i bardziej elastyczna, co przy regularnym stosowaniu przekłada się na poprawę jej kondycji i zmniejszenie ryzyka powstawania nowych rozstępów. Ciekawostka – nieplanowany użytkownik Nieoczekiwanym problemem okazało się zainteresowanie olejkiem przez mojego psa, który uwielbia zlizywać go z mojej skóry. Dzięki naturalnemu składowi nie mam obaw o jego zdrowie – nigdy nie zauważyłam negatywnych skutków, jednak jest to nieco uciążliwe, gdyż trudno korzystać z produktu w spokoju, mając w domu takiego „pomocnika”. ???? Podsumowanie Olejek Mustela na rozstępy to świetny wybór dla osób, które szukają naturalnego, bio-produktu o wysokiej skuteczności. Plusy to szybkie wchłanianie, łatwość aplikacji, wydajność oraz widoczne efekty w poprawie kondycji skóry. Jedynym mankamentem jest brak pompki w opakowaniu, co obniża wygodę użytkowania. Poza tym produkt spełnia swoje zadanie i jest wart uwagi, zwłaszcza w połączeniu z emulsją Mustela.
    Kinant2
    17 grudnia 2024 o 16:55
    Uwielbiam
    Bio olejek na rozstępy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Na moim ciele zmagam się z rozstępami, ale już po pierwszym użyciu olejki zauważyłam ich mniej! Bardzo przyjemna konsystencja, mega wydajna buteleczka. Idealne połączenie. Polecam
  • 17 grudnia 2024 o 9:57
    Świetny olejek na rozstępy – naturalny i skuteczny!
    Mustela Maternité Bio olejek na rozstępy to produkt, który pozytywnie mnie zaskoczył. Używam go od kilku tygodni, będąc w ciąży, i zauważyłam, że skóra jest bardziej nawilżona, elastyczna i przyjemna w dotyku. Moja skóra jest sucha i podatna na rozciąganie, a olejek świetnie radzi sobie z uczuciem napięcia i swędzenia. Konsystencja jest lekka, dobrze się rozprowadza i szybko wchłania, co jest ogromnym plusem – nie zostawia tłustego filmu na skórze, więc można się szybko ubrać. Zapach jest delikatny, naturalny, co dla mnie jest ważne, ponieważ w ciąży nie toleruję mocnych aromatów. Opakowanie jest bardzo praktyczne i higieniczne. Wiem, że skład jest naturalny, co daje mi pewność, że stosuję coś bezpiecznego dla mnie i dziecka. Polecam szczególnie przyszłym mamom, które chcą zadbać o skórę w naturalny sposób