Kosmetyki na rozstępy dla kobiet w ciąży i karmiących

Babydream Fur Mama [Mamas Babydream], Pflegeöl (Olejek do pielęgnacji ciała)

Babydream Mama Rostępom Oliwka Do Ciała Przeciw Rozstepom 250Ml

• 11 kwietnia 2025 o 18:19
    olejek
    Używałam Babydream Für Mama Pflegeöl i jestem bardzo zadowolona. Olejek ma delikatny, przyjemny zapach i świetnie się rozprowadza. Skóra po nim jest miękka, dobrze nawilżona i elastyczna – co było dla mnie szczególnie ważne w ciąży. Plus za naturalny skład i brak drażniących substancji. Wchłania się szybko i nie zostawia tłustej warstwy. Zdecydowanie polecam każdej przyszłej mamie
    Wady:
  • 4 kwietnia 2025 o 8:42
    Tani i skuteczny
    Ten olejek to prawdziwy must-have dla każdej przyszłej i świeżo upieczonej mamy. Jego wszechstronne działanie sprawia, że doskonale sprawdza się zarówno w trakcie ciąży, pomagając skórze zachować elastyczność, jak i po porodzie, kiedy potrzebuje ona intensywnej regeneracji i nawilżenia. Konsystencja olejku jest lekka, ale jednocześnie bardzo odżywcza, co sprawia, że produkt świetnie się wchłania i nie pozostawia nieprzyjemnego tłustego filmu. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że moja skóra stała się miękka, głęboko nawilżona i pełna zdrowego blasku. Regularne stosowanie sprawia, że jest bardziej elastyczna i wygląda na zadbaną. Co więcej, olejek wyróżnia się niezwykle przyjemnym zapachem, który dodatkowo relaksuje i umila codzienną pielęgnację. Ogromnym atutem tego produktu jest także jego skład – bogaty w wartościowe składniki, które wspierają skórę w tym wyjątkowym okresie. Dodatkowo, jest bardzo wydajny – już niewielka ilość wystarcza, aby skutecznie zadbać o skórę, co sprawia, że produkt starcza na długo. Zdecydowanie zamierzam kupić go ponownie, ponieważ daje mojej skórze dokładnie to, czego potrzebuje – ukojenie, odżywienie i nawilżenie. Mając ten olejek w domu, wiem, że zawsze mogę liczyć na skuteczną pielęgnację i komfort na co dzień.
  • 25 marca 2025 o 14:39
    mój ulubiony olejek
    ten olejek towarzyszył mi przez dwie moje ciąże. Dostępny w Rossmann za niewielkie pieniądze. Opakowanie strikte dla Mamas Babydream. Olejek ma bardzo ładny oliwkowy zapach a do tego ma taką leistą konsystencję dzięki czemu bardzo dobrze rozsmarowuje sie na skórze i dość fajnie wchłania i natłuszcza. Faktycznie zapobiega pękaniu skóry i powstawaniu rozstępów. Dla mnie bardzo dobry produkt bo jest bezpieczny dla matki jak i dziecka!
    Zalety:
    • tani i skuteczny, zapobiega powstawaniu rozstępów
  • 23 lutego 2025 o 18:18
    Fantastyczny olejek pielęgnacyjny
    Tego olejku używałam na mój brzuszek, gdy byłam w ciąży. Skuteczność oceniam bardzo wysoko, ponieważ nie pojawiły się u mnie żadne rozstępy i myślę, że to między innymi zasługa tego właśnie produktu. Po posmarowaniu brzuszka tym olejkiem, skóra była odpowiednio natłuszczona i mięciutka. Nie zauważyłam żadnych negatywnych działań, uczulenia czy cokolwiek. Jestem bardzo zadowolona i polecam serdecznie wszystkim mamom. Warto stosować go w ciąży oraz po porodzie, by uniknąć skóry pokrytej rozstępami. U mnie produkt sprawdził się znakomicie i jestem idealnym dowodem na to, że produkt działa. Konsystencję ma płynną, po prostu jak oliwka do ciała. Zapach bardzo delikatny i niedrażniący. Skład naturalny a cena bardzo niska za tak dużą pojemność. Polecam gorąco.
    Zalety:
    • Natłuszcza skórę
    • Zmiękcza skórę
    • Zapobiega rozstępom
    • Niska cena
    • Pojemność
    • Dostępność Rossmann
  • 29 października 2024 o 23:39
    Olejek ze mną przez całą ciążę i dłużej
    Olejek znaleziony i kupiony przypadkiem w drogerii. Pamiętam nie było mojego ulubionego i musiałam go czymś zastąpić( uwielbiam olejki do ciala). Używałam go od początku ciąży, na brzuch, biust i nogi. Oczywiście przekonał mnie jego zapachu w drogerii, gdy otwarłam opakowanie i powąchałam. Gdy zaczęłam go używać, moja skóra stawała się nawilżona jakby na dłużej. Czułam także w dotyku, że była bardziej delikatna i aksamitna. W tej ciązy, gdy zaczęłam go używać mój brzuch był bardzo duży. A dzisiaj tak naprawdę może mam 2 rozstępy. Wiem możliwe, że to "genetyka", ale moim zdaniem gdybym nie dbała, to bym nie miała, tak do tego podchodzę. A ten olejek naprawdę dawał z siebie dużo, aby zadbać o mój brzuszek. Gdy urodziłam, nadal zostałam przy nim i nadal smarowałam brzuch, biust i nogi. A dlatego, że tam moja skóra była zawsze najbardziej wysuszona i podrazniona. A gdy urodziłam, dbałam o brzuch cały czas tak samo i w sumie do dnia dzisiejszego, powracam do tego olejku, mimo że nie mam już brzuszka. Jest to naprawdę dobry olejek w przystępnej cenie i bardzo wydajny. Jedynym minusem, co dla nie których, może być efekt pozostawienia filmu na skórze, mi tak naprawdę to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie, lubiłam ten efekt. Czułam wtedy, że moja skóra się regeneruje.
    Zalety:
    • Konsystencja olejku
    • Wydajność produktu
    • Dzialanie nawilżające
    • Opakowanie i zamknięcie na klik
    • Dostępność
    • Przystępna cena
    • Ładny zapach