Grzebienie

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 29 września 2023 o 11:55
    Fajny
    Zazwyczaj używam tego grzebienia, gdy nakładam maskę na włosy. Grzebien fajnie rozczesuje włosy, dzięki czemu produkt równomiernie rozkłada się się na włosach. Do tego cena jest super. Ogólnie pozytywnie
  • 7 grudnia 2022 o 14:15
    Świetny grzebień za grosze
    Grzebień kupiłam w Rossmannie z myślą o wyczesywaniu na mokro odżywek. Mam włosy wysokoporowate, cienkie, o skręcie typu wurly. Rozczesuję je na mokro podczas wyczesywania odżywek. Bardzo ucieszyło mnie, że grzebień został wykonany w 100% z plastiku pochodzącego z recyklingu. Kupiłam go w cenie promocyjnej 5 zł, ale jego cena standardowa również nie jest wysoka (ok. 7-8 zł). Grzebienie te dostępne są w każdej drogerii Rossmann, a tych jak wiadomo jest tyle, co grzybów po deszczu, także dostępność produktu ogromna. Grzebień ma szeroko rozstawione zęby, które nie są cienkie i nie wyginają się. Plastik jest matowy, solidny, nie wyślizguje się i pewnie leży w dłoni. Do tego jest niesamowicie lekki. Mam wariant w kolorze brązowym a'la szylkret, prezentuje się ładnie. Sądzę, że posłuży na lata. Jest wykonany starannie, nigdzie nie ma odszczepów plastiku, czy ostrych nadlewek. Zęby są zaokrąglone i nie drapią skóry głowy. Grzebień nie ciągnie włosów i z łatwością wczesuje się nim odżywki, również te o bardziej treściwej konsystencji. Polecam serdecznie ten grzebień, jest tani, a bardzo dobrej jakości. Posłuży przez długi czas. Dodatkowo łatwo utrzymać go w czystości. Co jakiś czas proponuję umyć go delikatnym szamponem do włosów i dokładnie opłukać. Polecam, szczególnie osobom o kręconych włosach.
  • 17 maja 2021 o 12:06
    Przyjemniak.
    ja: Mam dużo cienkich, kręconych włosów w typie wurly (zmieszanie fali i loka czyli typ 2c/3a). Średniporowate w kierunku niskoporowatych, długości do ramion. W okresie zimowym lubią się plątać nad karkiem i mają tendencje do wypadania. Często bywają matowe i szorstkie. Wrażenia: Grzebień kupiłam z myślą rozczesywania włosów na mokro i wczesywania w nie odżywek. Naprawdę dobrze się sprawdza. Wykonany z grubego plastiku, rozstaw ząbków jest odpowiedni – nie za wąski nie za szeroki. Łatwo się go utrzymuje w czystości, nie ma problemu z myciem. Dobrze rozczesuje włosy bez szarpania. Dodatkowym atutem jest dostępność – stacjonarnie w każdym Rossmannie. Następnym plusem jest atrakcyjna cena. Kupiony raz posłuży parę dobrych lat.
  • 17 kwietnia 2020 o 10:06
    Tani i solidny.
    Grzebień dostępny jest w sieci drogerii Rossmann. Cena jest atrakcyjna - około 6-7 zł. Grzebień wykonany jest z dość solidnego, czarnego plastiku, ma odpowiedni rozstaw przerw między ząbkami: ani za gęste ani za rzadkie. Długością jest dobrze dopasowany do dłoni, wygodnie się nim przeczesuje włosy. Nie ciągnie ich, łatwo rozczesuje nawet długie i gęste włosy. Nadaje się też do przeczesywania i odgarniania włosów w trakcie farbowania domowego (został głównie kupiony do tego celu, ale odkryłam, że całkiem dobrze nadaje się też do czesania włosów). Tani, dobry, wygodny. Piąteczka!
    Zalety:
    • ładny design
    • tani
    • dobrze dopasowany do dłoni
    • odpowiedni rozstaw zębów
    • dobrze rozczesuje nawet długie i gęste włosy