Suszarki do włosów

Design produktu:
    Staria
    12 kwietnia 2020 o 20:15
    Najlepsza jaką miałam
    Mam długie włosy, sięgają za ramiona. Suszarki nie używam po każdym myciu, ale jeśli już jej potrzebuję, liczę na niezawodność, w miarę szybkie użycie bez spalania włosów. Przerobiłam już w życiu parę modeli, tańszych i droższych. Suszarka Rowenta nie należy do najtańszych, ale do tej pory nie żałuję jej zakupu. Największą zaletą produktu jest duża moc, która sprawia, że suszenie nawet moich długich włosów przebiega naprawdę sprawnie. Urządzenie wygląda bardzo profesjonalnie, niczym z salonu fryzjerskiego, ma ciekawy, smukły kształt i otwór do powieszenia, z którego osobiście nie koszystam, ponieważ trzymam produkt w szufladzie. Powierzchnia jest matowa, ogumowana, ryzyko że wyśliźnie się z rąk jest więc niewielkie. Minus tego wykończenia to fakt, że widać na nim dużo zabrudzeń i wytarć, myślę że przy minimum dbania o produkt nie powinno stanowić to problemu. Suszarka jest dość dużych rozmiarów, więc nie nadaje się na wyjazdy. Kabel jest rzeczywiście długi, przydaje się w dużej łazience ( ja lubię przemieszać się podczas suszenia ;-)). Plusem jest sposób regulacji. Posiada dwa stopnie nadmuchu, ja zaczynam od tego największego, kończę na mniejszym. Ponadto mamy trzy stopnie regulacji temperatury. Ten największy jest dla mnie za mocny, najczęściej używam nr 2. Suszenie kończę strumieniem zimniejszego powietrza czyli nr 1. Osobny przycisk chłodzenia, należy cały czas przytrzymywać podczas używania, dlatego raczej z niego nie korzystam, według mnie podobny efekt uzyskuję na najmniejszym nastawieniu temperatury. Suszarka ma w zestawie dwie nasadki, ja korzystam z koncentratora, który skraca suszenie włosów do minimum. Z tyłu urządzenia jest wyjmowana kratka, co ułatwia jego czyszczenie. Przed suszeniem, używam olejku oraz szczotki tangle teezer. Nie zauważyłam pogorszenia stanu moich włosów po użyciu produktu marki Rowenta, nie są one napuszone ani przesuszone. Produkt polecam, tym osobom, które szukają porządnego modelu. Zakup na pewno się zwróci.
    Zalety:
    • łatwa w obsłudze
    • dużo możliwości regulacji pracy
    • duża moc
    • długi kabel
    • fajne nasadki
    • poręczna
    Wady:
    • duża
    • widać prawie każde zadrapanie
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu