Szczoteczki elektryczne

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 27 listopada 2023 o 19:59
    Polecam
    W sumie nie ma wad. Naprawdę bardzo dobrze oczyszcza zęby. Nie podrażnia dziąseł. Nie psuje się (mam ją około 5,5 roku). Nowe końcówki (główki) są dostępne w każdym sklepie. Nie ma też tu „przesady” z elektroniką tak, jak w najnowszych modelach Oral-B.
    Zalety:
    • dobrze doczyszcza
    • nie rani dziąseł
    • długowieczna
  • 22 stycznia 2021 o 13:22
    Mocny zawodnik wśród szczoteczek elektrycznych
    Oral B Professional Care jest moją drugą szczoteczką elektryczną (poprzednia była z serii Oral B Vitality). Bardzo ją polubiłam, choć używam od zaledwie dwóch miesięcy. Poprzednią użytkowałam 6 lat, zobaczymy jak długo ze mną wytrzyma :-) Szczoteczkę oceniam jako rewelacyjną. Posiada timer, który dake znać co 30 sekund, dzìeki temu nie muszę myć zębów 2 minuty lub ich wielokrotność, tylko mogę np. 3 minuty. Oscylacyjno-rotacyjna główka dobrze czyści zęby. Prędkość obrotów jest jednakowa, nie słabnie wraz z rozladowywaniem akumulatora. Szczotka pewnie leży w dłoni, jest także wodoodporna. Ja mam zieloną wersję kolorystyczną, która cieszy oko i ładnie prezentuje się na łazienkowej półce. Bateria trzyma mi dwa tygodnie przy myciu 2,5-3 min. dwa razy dziennie. Do szczotki pasują oryginalne główki Oral B, jak i zamienniki (obecnie mam zamiennik z Lidla). Nie umiem żyć bez tej szczoteczki, jest ona dla mnie jednym z naistotniejszych urządzeń do codziennej higieny. O pierwsze miejsce na podium mogłaby walczyć tylko z irygatorem. Plusem jest też dioda informująca o niskim poziomie baterii, dzieki temu można mieć szczoteczkę zawsze naładowaną, bez obaw, że rozładuje się w trakcie mycia. Produkt dobrej jakości, godny polecenia. Zdecydowanie jest to świetna szczoteczka dla każdego, niezależnie od wieku, czy płci. Jej żywe kolory zachęcą do dbania o zęby także dzieci i młodzież.
  • 25 grudnia 2020 o 11:28
    zadowolona z działania
    bardzo poprawna, podstawowa wersja szczoteczkki elektrycznej, rotacyjnej, polecam na pierwsze spotkanie z elektrycznym czyszczeniem zębów, nie ma może tryliona bajerów włacznie z aplikacją decydującą jak, kiedy czym i czy wogóle myć zęby, podczas mycia żebów wibracje sygnalizują upływ czasu (co 30sek krótka wibracja, po 2 min. dłuższa), szczoteczkę stabilnie i pewnie trzyma się w dłoni, wygodnie również obraca się nią, co do samego oczyszczania zębów, to zdecydowanie lepiej usuwa resztki jedzenia, świeże osady czy przebarwienia (oczywiście tu duży wpływ mają stosowane pasty do zębów), mam mega problem z krwawiącymi dziąsłami, ze szczoteczek manualnych zrezygnowałam 7 lat temu, bo bardzo potęgowały krwawienie, szczoteczka rotacyjna jest delikatniejsza dla dziąseł, aczkolwiek podczas szczotkowania często dziąsła krwawią (w tym przypadku również niespodziewanie dużo zależy od pasty!!!), swoją Oral-B mam już 5 lat i działa bez zarzutu, bateria trzyma ok. 5 dni przy myciu 2 do 3 razy dziennie, jedynie trochę mnie wkurza osad z wody na niebieskich, gumowych elementach, który trudno się zmywa, przez co szczoteczka nie prezentuje się zbyt higienicznie ;), przy braku wrażliwości dziąseł i umiarkowanych przebarwieniach urządzenie jak najbardziej ok
    Zalety:
    • prosta w obsłudze,
    • wygodna,
    • dobrze czyści zęby,
    • nie wzmaga bardzo krwawienia dziąseł,
    • trwała, bateria wytrzymała (przy całkowitym wyładowaniu tak raz na pół roku),
    Wady:
    • głośna,
    • nie jest bardzo deliktna dla dziąseł,
    • przy twardej wodzie osad z gumowych elementów trudno się usuwa.
    undulka
    14 października 2020 o 12:21
    świetna szczoteczka
    To moja pierwsza szczoteczka elektryczna. Kupiłam ją z ciekawości i nigdy nie wrócę do zwykłych. Tutaj tybów są cztery - zmieniają się co pół minuty, potem podwójna ciągła wibracja oznaczająca koniec mycia. Używam jej kilka miesięcy - już po pierwszym razie czułam, że zęby są po prostu czystsze. Ponieważ szczoteczka usuwa dużo więcej płytki nazębnej niż tradycyjna, znika też problem nieświeżego oddechu (miałam tak, o ile np po południu nie użyłam płynu do płukania). Po kilku miesiącach zęby są bielsze. Bałam się, że sobie pocharatam dziąsła, bo są delikatne, ale odkąd używam tej szczoteczki, ani razu nic mi nie krwawiło. Cieszę się, że ma ładowarkę, nie baterie - nie muszę się przejmować, żeby mieć komplet, szczoteczka sama sygnalizuje, że będzie potrzebować ładowania niedługo (nie wyłącza się). Raz, dwa razy w tygodniu jej wystarczą - w zależności od częstotliwości mycia zębów. Bardzo udany zakup, mam nadzieję że na lata.
    Zalety:
    • dużo dokładniej czyści zęby
    • kilka trybów pracy
    • bielsze zęby w kilka miesięcy
    • delikatna dla dziąseł, ale bardzo dobrze usuwa zanieczyszczenia spomiędzy zębów (chociaż i tak warto użyć nici dentystycznej)
    • ładowarka
    • sygnalizuje koniec mycia
    • sygnalizuje potrzebę naładowania
    • dostępność: Rossmann, Hebe, sklepy internetowe. Często na promocji
    Wady:
    • nie ma w zestawie wymiennych końcówek (jest jedna), ale łatwo je przecież dokupić
  • 2 lipca 2020 o 17:44
    Szczoteczka elektryczna Oral-B
    Spełnia swoje zadanie. Używam jej od 3 lat i nie narzekam. Myślałam, że po kilku latach codziennego użytkowania będzie się szybko rozładowywać, ale tego problemu nie ma. Jedno całonocne ładowanie starcza na kilka dni, a myję zęby dwa lub trzy razy dziennie. Polecam :)