Kremy na noc

Mesoestetic Dermamelan Treatment Maintenance Cream

• 15 października 2024 o 22:06
    Bardzo polecam
    Miałam zabieg 6 lat temu w Gabinecie lekarskim i ponownie w tym roku. 6 lat temu wyczyścił wszystkie przebarwienia! Nic nie wróciło! Moja skóra była piękna. Po tych kilku latach zdecydowałam się na ponowny zabieg ponieważ pojawiła się jakaś mała posłoneczne plamka na policzku niemożliwa do usunięcia w innych sposób. Wykonałam zabieg ponownie dla odświeżania cery. Buzia jest po tym idealna. Bardzo mnie dziwią opinie negatywne innych osób. Czy miałyście zabieg w gabinecie? Czy stosowałyście się do zaleceń przez 2-4 miesiące? Moja ciężka melazma na czole i pod oczami zniknęła całkowicie i nigdy więcej nie powróciła. Stosuję oczywiście spf cały rok i czasem witaminę c i inne kremy drogeryjne wybielające. Polecam z całego serca! To jedyne co działa! A próbowałam już dosłownie wszystkiego
    Zalety:
    • Jedyny zabieg gabinetowy na przebarwienia. Stosowałam cały protokół przez kilka miesięcy, a nie tylko krem z internetu
    Wady:
    • Brak! (Ewentualnie cena- 1700zl u dermatologa, ale całkowicie się opłaca i wychodzi taniej niż dziesiątki kremów za 100zl)
  • 2 stycznia 2022 o 13:22
    Nie dla skóry wrazliwej
    Zaznaczę, że nie stosuję go na twarz a na łydki. Mam za sobą zabieg IPlem, laserem i jak nie trudno się domyślić nie ma efektów skoro sięgnęłam po krem. Po zabiegu laserowym niektóre plamy ściemniały (lekarz mnie oparzył) przez co w ogólnym rozrachunku jest jeszcze gorzej niż było... Minął miesiąc od zabiegu i szukałam kolejnego sposobu walki z nimi. Jedna spora plama i kilkanaście mniejszych w odcieniach brązu. Podobno ten krem jest wybawieniem dla trudnych przebarwień. Nie mam za sobą kroku 1 postaci maski, kupiłam tylko jego. Z tego co czytałam nadaje się też do stosowania na inne miejsca niż twarz, choć nie znalazłam żadnych efektów przed i po na przebarwienia inne niż twarzy, więc przekonam się o tym sama. Cena wysoka, niecałe 600 zł. W składzie sporo substancji rozjaśniających i złuszczających. Zawiera też filtr uv. Zamknięty w słoiku. Wydaje się, że 30 ml to niewiele, ale krem jest bardzo gęsty przez co będzie wydajny. Niestety ważny od otwarcia krótko - tylko 3 miesiące. Tyle też powinna potrwać kuracja. Kolor kremu jest musztardowy, domyślam się, że ze względu na ekstrakt z lukrecji, pamiętam, że zawsze gdy go dodawałam do toników czy kremów to je barwił. Przez to używaniu kremu jest nieco problematyczne. Trzeba uważać by niczego nie pobrudzić. Nie wiem czy łatwo doprać z niego plamy czy nie. Nakładam go obficie rano, a wieczorem zmywam i znowu nakładam czyli 2 razy dziennie. Edit: niestety krem wywołał u mnie wręcz oparzenie wiec muszę go odstawić. Nie nadaje się do cery wrażliwej. Poszukam czegoś innego bo nie chce uszkodzić sobie skóry. Skóra zeszła płatami tam gdzie były najciemniejsze przebarwienia i nieco zjaśniały, może o 10-20%. Mnie ten efekt nie powala. Jaśniejszych plam nie ruszył w ogóle- nie złuszczyły się. Może sama maska byłaby skuteczniejsza chociaż skład ma chyba ten sam więc nie widzę sensu. Nie wyobrażam sobie codziennie przez 3 miesiące parzyć nim skóry. Uważam, że nie jest wart tych pieniędzy. Na pewno są lepsze i tańsze produkty z kwasami.
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Kolor kremu brudzący wszystko wokol
    • Podrażnianie skóry wręcz oparzenie
    • Krótka data wazosci
  • 21 lutego 2017 o 10:01
    Działa
    Działa, koszt to 560zł ale skóra po nim jest cudowna i bardzo odmłodzona o zniknięciu plam nie wspominając, palmy wracają bo przebarwienia są już w głębokich warstwach skóry i z czasem "wychodzą" na zewnątrz więc kurację trzeba powtórzyć co najmniej kilkakrotnie.
    MikaWu
    25 sierpnia 2015 o 14:39
    NIE POLECAM!!!
    Strata dużych pieniędzy i czasu! Efekt na krótką metę! 1500zł wyrzucone w błoto. Buzia ładna przez kilka/kilkanaście tygodni ,później problem powraca. Zabieg robiłam we Wrocławiu NIE POLECAM!!!! Używam tego produktu od: 8 miesięcy Ilość zużytych opakowań: niepełne opakowanie
  • 9 września 2013 o 20:24
    polecam w każdym calu ....
    drogie panie jak każda z Was sięgnęłam po dermamelan maska plus krem....plamy półtoraroczne które nie zniknęły ot tak sobie ...na czole policzkach brodzie i nad ustami....ciemnobrązowe wyłażące spod fluidu...zrobiłam zabieg dermamelan maska w gabinecie ...dostałam krem do stosowania w domu....dziś mija 12 dni od akcji....jest super! po masce buzia spuchnięta i czerwona stosowałam dwa razy dziennie do zmywania Iwostin żel, do odnowy skóry Avene Cicalfate po zmyciu i woda w sprayu pod ręką ale dopiero 4 godziny po kremie ....w międzyczasie żadnych makijaży typu fluid ....dziś poszłam do pracy bez niczego-stresu plam, zaczerwienienia, fluidu...hurra! pozostało na polkiczkach trochę-takie zacieki plam...na czole pojedyncze plamki niewielkie ....na nosie i brodzie i nad ustami nie ma!!!!!!!...jej...jak miło spojrzeć na siebie w lustrze i widzieć swój własny kolor twarzy!!!!!! od środy za dwa dni będę stosować krem nie dwa razy dziennie tylko raz ...przestrzegajcie zaleceń! nawilżajcie skórę i regenerujcie ją ale tak jak mówią....po jakimś czasie :-) ...polecam bo miałam zgrzyt straszny a tu proszę....laser i wszystko inne to te same pieniądze albo podobne a dłużej ...ja miałam okropne plamy...brązowe...ciemne...liczne...już nie dawało się tego zapastować fluidem ....a teraz ?! nic!!!! krem na twarz oko i tusz na rzęsy ! poza tym buzia stała się jędrna i odmłodzona :-) zapłaciłam 1600 w Warszawie na Bemowie gabinet dermedicus.pl ale to nie ma znaczenia ....generalnie pierwszy produkt z efektem a próbowałam już miliona kremów masek itp....trzeba tylko ściśle zastosować się do zaleceń i ....niestety-wziąć na wstrzymanie....buzia czerwona przez tydzień podpuchnięta łuszczy się i swędzi....ale krem łagodzący wszystko niweluje :-) i świeże powietrze ....i czas :-) ale warto!!!!!!!! jakby co na priv lilla.winiarska@wp.pl ps...nie ścierajcie łuszczącej się skóry ! żel do zmywania to załatwi ! szkoda podrażniać! przekonałam się że nie można bo gorzej się goi ...jak ktoś mnie pytał co się stało to mowiłam że jesień idzie i zmieniam sierśc hi hi :-)))).... oceniam produkt wysoko na 4.5 bo jest jednak dyskomfort ...ale warto! zapewniam!

Zobacz także inne Kremy na noc