Golarki i depilatory ręczne

Braun Silk-epil 9 Flex, Depilator do stosowania na mokro i na sucho z całkowicie elastyczną głowicą

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 10 lutego 2024 o 11:38
    To już drugi egzemplarz w mojej łazience
    Jeśli chodzi o depilację przy pomocy depilatora to jestem weteranką, gdyż od ok 20lat korzystam tylko z tej formy pozbywania się niechcianych włosków. Mogłabym też zostać ambasadorką marki Braun gdyż od wspomnianych 20lat korzystam tylko i wyłącznie z produktów tej marki,zmieniając jedynie modele ale nigdy producenta. Na przestrzeni lat mogę też stwierdzić jak zmieniały się funkcje oraz dopasowanie. Nie będę poświęcać czasu na recenzję pozostałych modeli, gdyż korzystałam z nich dawno temu. Braun Silk-epil 9flex jest stosunkowo najnowszym modelem ręcznym, bezprzewodowym jaki oferuje firma Braun. Zdecydowanie różni się od poprzedników szerszą główką depilujacą, która faktycznie dopasowuje się do naszego ciała. W początkowej fazie idealnie radzi sobie nawet z krótkim owłosieniem. W tym momencie nie mogę ustosunkować się do kwestii bólowych,gdyż jak wspomniałam używam depilatorów tak długo,że praktycznie nie odczuwam żadnego dyskomfortu w trakcie użytkowania,może odrobinę przy bikini,ale ta strefa jest wrażliwa przy każdej innej formie depilacji. W przypadku pach czy nóg depilacja nie sprawia mi problemu . Choć model ten może być używany pod prysznicem ja preferuję depilację na sucho,po uprzednim peelingu. Niestety najlepsze efekty uzyskujemy do ok 6miesięcy od zakupu,kiedy pęsety są mocno naostrzone. Ja dbam o higienę i czyszczę depilator regularnie,ale jak zauważyłam nie przekłada się to na jego żywotność. Największym zarzutem jaki kieruje do firmy Braun to żywotność akumulatora. Jak wspomniałam na początku recenzji to już drugi egzemplarz który kupiłam. W pierwszym mimo,że pęsety jeszcze sobie jakoś radzą tak sprzęt rozładowuje się bardzo szybko a ponieważ jest to opcja bezprzewodowa to nie działa na kablu,więc siłą rzeczy zostałam zmuszona do zakupu kolejnego mimo, że "stary" jeszcze mógłby mi posłużyć. W dodatku mój poprzedni depilator był zakupiony ok 2-3lata temu i biorąc pod uwagę ich żywotność na przestrzeni lat mam wrażenie,że czas skraca się wraz z zakończeniem gwarancji. Przeliczając cost per use warto w niego zainwestować, jednak warto też postawić znak zapytania czy naprawdę musimy produkować tyle elektrośmieci? Za działanie byłoby 5,za powyższe tylko 4 gwiazdki.
    KardiaM
    30 października 2022 o 12:56
    Drogi, ale wart swojej ceny
    To jest mój trzeci depilator- tak się złożyło, że wszystkie używane przeze mnie produkty były marki Braun. Mam zatem porównanie, jak na przestrzeni tych wszystkich lat firma się rozwinęła i oferowała coraz to lepsze produkty. Nie ulega wątpliwości, że jest to najlepszy sprzęt do depilacji, jaki do tej pory używałam. Po kilkuletnim użytkowaniu poprzedniego depilatora nadszedł czas na zmianę (poprzednik również spisywał się poprawnie, ale nie był pozbawiony wad- między innymi szarpał włoski, albo jedynie je przycinał zamiast wyrywać). Wybór padł na ten oto model. Nie miałam problemu z jego dostępnością. Cena początkowo odstraszyła, ale stwierdziłam, że to inwestycja na lata, a dzięki sprawnemu działaniu urządzenia można zaoszczędzić czas. Począwszy od opakowania- już na tym etapie widzimy, że mamy do czynienia z produktem ekskluzywnym, szata graficzna jest niezwykle gustowna i kobieca. Otrzymujemy etui i różne końcówki oraz nakładki, co czyni sprzęt wielofunkcyjnym (w sam raz do SPA w domowym zaciszu :) ). Depilator dobrze leży w dłoni, wygodnie się go trzyma i nie ślizga się. Używam go na mokro. Podczas pracy nie jest głośny. Dodatkowo podświetla depilowany obszar skóry, także żaden włosek nie ujdzie uwadze :) Nie ma co się łudzić - jest to depilacja, więc ból, dyskomfort są odczuwane, ale dzięki nakładce masującej oraz sprawnemu działaniu sprzętu (faktycznie wyrywa włoski, a nie tylko je szarpie), odczucia te są na szczęście nieduże. Dzięki wielopłaszczyznowemu poruszaniu się głowicy można dotrzeć w trudniejsze miejsca i załamania skóry, zaoszczędzając przy tym czas. Dodatkowym plusem jest łatwość użytkowania. Sprzęt łatwo się czyści przy użyciu dołączonej szczoteczki. Czas trwania urządzenia jest naprawdę długi- bez problemu mogę wydepilować całe nogi po jednym naładowaniu. Do późniejszego pełnego naładowania sprzętu też nie trzeba dużo czasu. Jednym słowem - długo działa, a niedługo się ładuje ;) Mam przyjemność stosować go od niedawna, ale liczę na to, że posłuży mi na wiele miesięcy, a może i lat. Jeżeli ktoś ma możliwość zainwestowania w ten sprzęt to serdecznie polecam :) Nie wiem, czy kupię ten sam produkt ponownie- mam nadzieję, że obecny sprzęt długo mi posłuży, a gdy przyjdzie konieczność zmiany to być może zdecyduję się na nowszy model?
    Zalety:
    • wygląd produktu
    • różne dodatkowe nakładki- wielofunkcyjność
    • wydajność- nie rozładowuje się zbyt szybko
    • szybkie ładowanie
    • możliwość pracy na sucho i mokro
    • podświetlenie skóry
    • sprawność działania - wyrywa włoski, nawet niewielkiej długości
    • łatwość czyszczenia
    Wady:
  • 4 grudnia 2020 o 17:03
    Super
    Otrzymałam ten depilator do testów i jestem z niego bardziej niż zadowolony. Elastyczna, ruchoma głowica to strzał w dziesiątkę. Depilator bez problemu dociera do każdego włoska, co bardzo cenię sobie zwłaszcza przy depilacji pach. Depilacja nim jest szybka i bezbolesna. Dobrze trzyma się w dłoni Miałam wcześniej inny depilator, ale do tego się nie umywa.
  • 3 grudnia 2020 o 16:15
    Fantastyczny
    Ten depilator porównuję z moim starym Braun Silk-epil 5 Wet&Dry i... nie ma porównania :) Tzn. 9 Flex jest rewelacyjny i bije poprzednika na głowę ;) Jednak ta ruchoma głowica daje bardzo dużo w kwestii dokładnej depilacji. Nie muszę trzymać depilatora idealnie prostopadle do nogi, żeby osiągnąć efekt. Tym depilatorem można łatwo manewrować, dotrzeć do wszystkich "zakamarków", jak np. problematyczny obszar pod kolanem ;) Kolejna sprawa to jego skuteczność w depilacji - niektórym depilatorom udaje się tylko uciąć włoski, a nie wyrwać, przez co odrastają bardzo szybko. Z tym depilatorem nie ma takiego problemu, jest naprawdę skuteczny w wyrywaniu nawet małych włosków wraz z cebulkami, ładnie sunie po nodze i nie trzeba wiele razy powtarzać, żeby pozbyć się włosków z danego kawałka skóry. Z podrażnieniem po depilacji, to zapewne sprawa indywidualna. Ja jestem przyzwyczajona do depilacji i mam tylko przez ok. godzinę po, delikatne czerwone krostki. Na skórze nieprzywykłej może wywołać podrażnienie, ale to chyba jak każdy depilator. Można się z łatwością przyzwyczaić po kilku depilacjach. Dodatkowo - jest po prostu śliczny i kobiecy, ładnie zapakowany, cicho i wydajnie pracuje (bateria starcza na długą pracę jednorazowo), będzie na pewno świetnym prezentem dla fanki depilacji i nie tylko.
    Zalety:
    • skuteczny,
    • łatwo nim manewrować,
    • ułatwia depilację,
    • wyrywa, a nie tylko ucina włoski,
    • ładny,
    • ergonomiczny kształt.
    Wady:
    • cena, ale za jakość warto zapłacić.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    daizy2n
    1 grudnia 2020 o 18:38
    Super
    Braun, Silk-epil 9 Flex, Depilator do stosowania na mokro i na sucho z całkowicie elastyczną głowicą otrzymałam do testowania od Wizaż za co ślicznie dziękuję:)Design jego jest piękny i elegancki. Depilator ma fajny kształt i antypoślizgowy uchwyt , który idealnie sprawdził się, szczególnie pod prysznicem. Depilator bardzo dobrze usuwa włosy, pozostawiając gładką skórę, usuwa nawet najmniejsze włoski. Dodatkowo wbudowana lampka oświetla miejsce depilacji. Dzięki depilatorowi Silk Èpil 9 Flex depilacja stała się dla mnie szybka, prosta i przyjemna. Jestem bardzo zadowolona zdepilatora i z czystym sumieniem mogę go polecić!
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl