Golarki i depilatory ręczne

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 23 listopada 2020 o 22:41
    Bardzo lubię. :)
    Posiadam Braun Silk-Ėpil 5-531 Wet&Dry. Zawsze byłam sceptycznie nastawiona do tego typu urządzeń głównie ze strachu o to, że jego użytkowanie będzie bardzo boleć, ale wcale tak nie jest. Dwa ustawienia prędkości pozwalają nam dopasować urządzenie do naszej skóry i naszej wytrzymałości na ból. Ja zawsze używam 1, gdyż jest to dla mnie najlepsza moc, choć i tak troszkę boli ???? Jest bardzo łatwy w czyszczeniu i cichy podczas pracy. Zdecydowanie bardziej wolę używać go na sucho niż mokro i bez nasadki do masażu, bo ona akurat mi w ogóle nie pomaga. Korzystam z depilatora głównie tylko w sezonie wiosenno-letnim. :D
    Zalety:
    • antypoślizgowa rączka
    • czas pracy
    • cichy w swoim działaniu
    • wodoodporny
    Wady:
    • nasadka do masażu w żaden sposób nie pomaga
  • 27 stycznia 2020 o 10:25
    Pierwsze użycia.
    Jestem bardzo zaskoczona taką ilością pozytywnych ocen. Kupiłam depilator Braun jako pierwszy, podobno jest dedykowany osobom uczącym się. Wydałam na niego ponad 300 zł a zastanawiam się czy nie przestać go używać i wrócić do jednorazowej golarki a pieniądze uznać za stracone. Zacznę od początku, mam świadomość, że depilacja może boleć, bo jest to usuwanie włosków, nie ich ścinanie. Ale ból podczas depilacji jest tak silny, że najpierw muszę zmotywować się zanim w ogóle na niego spojrzę. Wybaczyłabym ból, gdyby nie fakt, że nie usuwa wszystkich włosków! Często muszę przejeżdżać kilkukrotnie w jednym miejscu by złapało choć 90% zarostu na nodze. Za to w miejscu wyrwanego włoska powstają ogromne podrażnienia, które znikają po maksymalnie dwóch dniach, co jeszcze jestem w stanie wybaczyć, ponieważ tak jak wspominałam, jest to jednak wyrwanie włosa.
    Zalety:
    • Ładny wygląd
    Wady:
    • Ból podczas depilacji,
    • Podrażnienia,
    • Nieskuteczny w usuwaniu owłosienia.
    • Zbyt wysoka cena jeśli chodzi o jakość.
  • 4 sierpnia 2018 o 17:28
    Depilator
    Bardzo fajne w tym urządzeniu jest to , że jest wodoodporny .Depilator można używać nawet podczas kąpieli , ma tez czujnik idealnie wyrównujący jego sile nacisku , więc pokarze nam , kiedy źle będziemy go używać , a jeśli chodzi o jego samą depilacje i lekki dyskomfort to tylko kwestia przyzwyczajenia : ) . W takim razie polecam najpierw ciepłą kąpiel , i dopiero jego zastosowanie .
    Zalety:
    • Wodoodporny , z czujnikiem siły nacisku i łatwy w obsłudze .
    Wady:
    • Myśle ,że cena lekko za wysoka .
    • Łatwość obsługi
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 2 lipca 2018 o 20:26
    Gładkość na dłużej!
    To jest mój pierwszy depilator, zawsze używałam po prostu maszynki jednorazowej. Przyznać muszę że podeszłam do niego z wielką nadzieją na gładszą skórę nóg na dłuższy czas i w tej kwestii spisał się naprawdę dobrze, bo widzę różnicę i to zdecydowanie. Po depilacji depilatorem Braun, włoski odrastały znacznie słabsze, o wiele wolniej i było ich po prostu mniej. Oczywiście depilację trzeba przeprowadzać z wieczora najlepiej, gdyż u mnie świeżo po na nogach zawsze pojawiały się czerwone "punkciki', w miejscu wyrwania włoska, wiec nie wygląda to dobrze na szybkie wyjście. Oczywiście nie powiem że nie obawiałam się dyskomfortu, i przy depilacji pach no skłamała bym gdybym powiedziała że nie bolało, bo nie było to najprzyjemniejsze niestety, podchodziłam do tego na 3 razy, ale dałam radę i powiem depilator świetnie sobie z włosami poradził, wręcz mogę powiedzieć perfekcyjnie, bo nie został ani jeden włosek. Na nogach ten dyskomfort jest znacznie mniejszy i bardzo szybko się przyzwyczaiłam, oczywiście używając na początku nakładki z dodatkową żyletką, czyli takiej na początek by się przyzwyczaić do depilatora. Świetna sprawa, że można używać go pod prysznicem, co wpływa na mniejszy dyskomfort niż na sucho całkowicie. Więc czeto kożystam z tej metody na mokro, bo jest bardziej komfortowa. Jestem z depilatora bardzo zadowolona, bo widzę sporą różnicę międzi nim a zwykłą maszynką i dlatego też pozostanie on moim wiernym kompanem.
    Zalety:
    • depilacja na mokro jak i sucho
    • ładny wygląd
    • dwie szybkości
    • nakładka dla 'początkujących' , ale i też dwie jeszcze inne
    • dokładnie wyrywa włoski, nie pozostawia ich
    • nie wyślizguje się z ręki
    • pokrowiec na depilator
    • włoski odrastają znacznie wolniej i są słabsze
    • łatwy w obsłudze
    Wady:
    • mógłby być cichszy
    • Łatwość obsługi
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 21 czerwca 2018 o 16:49
    Zero podrażnień
    Moja skóra zawsze reagowała na depilację podrażnieniami. Na dodatek włoski zawsze wrastały. Często więc latem, zamiast odsłaniać nogi, ja je zakrywałam... Wszystko się zmieniło odkąd zaczęłam stosować nowy depilator marki Braun z nasadkami. Przede wszystkim, wbrew temu co mówiły znajome, depilacja nie była bolesna. Jest to zasługa nakładki dla początkujących, która jednocześnie goli i depiluje, a przez to przyzwyczaja skórę do tego typu zabiegu. Efekty były widoczne już od pierwszego przeciągnięcia depilatorem po nodze - włoski zniknęły, a potem nie pojawiły się żadne podrażnienia. Po miesiącu zmieniłam nasadkę na kontaktową, która również jest w zestawie. Depilacja pozostała precyzyjna i bezbolesna. Nareszcie mogę się cieszyć gładkimi nogami bez pieczenia i zaczerwienień. Poza tym, po zabiegu włoski zdecydowanie dłużej nie odrastają niż przy tradycyjnej depilacji maszynką i żelem;) Jeżeli więc macie wrażliwą skórę, skłonną do podrażnień po depilacji, to śmiało sięgajcie po ten depilator. Recenzowała Agnieszka.