Ampułki do włosów

Delia Trychoxin, Ampułki kuracja przeciw wypadaniu włosów

• 2 stycznia 2022 o 13:11
    Niesamowite
    Kurację wraz z szamponem stosował mąż,gdyż mocno zaczęły wypadać mu włosy. Kuracja ampułkami trwała miesiąc. Dodatkowo używa jeszcze aktualnie szamponu. Mąż zadowolony,gdyż włosy przestały mu lecieć z głowy. Dodatkowo wzmocniły się i nawet nabrały zdrowego koloru. Cała kuracja przyniosła efekty więc jak najbardziej polecamy
    Zalety:
    • Widoczne efekty
    • Wzmocnienie włosów
    • Włosy nabrały intensywniejszego koloru
    • Wyglądają zdrowiej
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Iwona_C
    30 maja 2021 o 9:05
    Dla moich włosów bomba! Kuracja zadziałała bardzo szybko i na długi czas. Świetny kosmetyk.
    Ampułki zakupiłam w zestawie z szamponem Trychoxin co stanowi pełną miesięczną kurację wzmacniająca włosy i zapobiegającą ich wypadaniu. Produkt stosowałam według zaleceń producenta i jestem zachwycona osiągniętym rezultatem. Od czasu kiedy zakończyłam kurację minęły 4 miesiące, efekt utrzymuje się do dnia dzisiejszego, a ja zakupiłam już kolejny zestaw w celu jego podtrzymania. Opakowanie jest dużym tekturowym pudełkiem w białym kolorze z zielonymi i czarnymi dodatkami graficznymi . Po jego otwarciu wysuwa się część w której znajdują się ampułki umiejscowione w małych okrągłych otworach i w 100 % zabezpieczone przed stłuczeniem czy innymi urazami. W opakowaniu znajdują się 24 ampułki przeznaczone na miesięczną kurację. Jedna ampułka przeznaczona jest na dwa zastosowania. Kurację należy stosować w cyklach tygodniowych - 6 dni aplikacji i jeden dzień przerwy. Ampułki rozdzielone są po 3 sztuki z opisem :tydzień pierwszy , drugi , trzeci i czwarty. Są bezproblemowe w stosowaniu, nie wymagają odłamywania końcówki bo zaopatrzone są w atomizer, dodatkowo są szklane i przeźroczyste , widać zawartość i łatwo rozdzielić dawkę na połowę. Pojemność jednej ampułki to 9 ml, jest to odpowiednia j ilość i spokojnie wystarcza na dwa zastosowania. Zawartość ampułki jest całkowicie płynna w bezbarwnym kolorze. Ma mało wyczuwalny perfumowany zapach. Nie myłam włosów przed każdorazową aplikacją ampułki i stosowałam je zarówno na wilgotne jak i na suche włosy. W każdy z tych przypadków spisywały się odpowiednio. Nie zauważyłam żadnego obciążenia włosów ich przyklapnięcia czy szybszego przetłuszczania. Zawartość należy rozpylić na skórę głowy rozdzielając pasma włosów, następnie wmasować opuszkami palców prze 1-2 minuty, ja zawsze robiłam to co najmniej 2 minuty.I to wszystko. Produkt nie wymaga spłukiwania, może być stosowany niezależnie od pory dnia (rano czy wieczór). Podczas aplikacji i po nie nie czułam nic nieprzyjemnego, jednak zauważam że aplikacja na wilgotne włosy po ich umyciu powoduje lekkie rozgrzanie i pieczenie skóry które mija po kilku minutach. W tym przypadku miałam wrażenie że kosmetyk lepiej się wchłania i działa, ale w większości aplikacje przeprowadzałam na suche nieumyte włosy więc wychodzi na to że nie ma to większego znaczenia. Oczywiście podczas stosowania ampułek używałam również szamponu Trychoxin. Wiadomo że takie specyfiki wymagają systematycznego stosowania i zmiłuj się nie ma. Z każdym mijającym tygodniem stosowania kuracji coraz mniej włosów znajdowałam wokół siebie, po miesiącu wypadanie zatrzymało się całkowicie. Włosy zdecydowanie stały się mocniejsze, grubsze, bardziej odporne na czesanie i stylizacje. W składzie znalazł się kwas oleinowy, substancje zwiększające krążenie krwi, arginina, witamina PP, biotyna, substancje rozszerzające naczynia krwionośne, peptydy poprawiające zakotwiczenie włosów , ekstrakt z imbiru oraz substancje konserwujące. Uważam że kosmetyki przeciwko wypadaniu włosów są ciężkie w ocenie, bo u jednych zarobią cuda a u innych nic. Sama mam kilka takich w swoim małym składziku które wiele razy się sprawdzały a nagle nic nie były w stanie zrobić. Kurację Delii stosowałam pierwszy raz, bo zawiodło mnie wiele innych znanych i przetestowanych produktów (nawet tych kilkakrotnie droższych) , sama nie wierzyłam że zrobi cokolwiek i cieszę się że zaskoczyła mnie w tak pozytywny sposób. Uważam że jak na takie działanie kuracja wcale nie jest droga, tym bardzie że uzyskane efekty utrzymują się bardzo długi czas. Mnie pomogła i mogę polecić ją z czystym sumieniem <3.
    Zalety:
    • całomiesięczna i pełna kuracja w jednym zestawie
    • delikatny, przyjemny zapach
    • wygodna aplikacja poprzez ampułki zaopatrzone w atomizer
    • może być stosowna na noc i na dzień, na suche i mokre włosy
    • nie obciąża włosów, nie ma wpływu na ich szybsze przetłuszczanie
    • wzmacnia włosy i zapobiega ich wypadaniu
    • zwiększa szybkość ich wzrostu
    • włosy stają się mocniejsze i grubsze
    • dużo substancji aktywnych w składzie
    • nie przesusza włosów i nie podrażnia skalpu
    • dokładny opis producenta dotyczący stosowania kuracji
    • ułożenie ampułek w opakowaniu ułatwia ich stosowanie
    • super cena jak na tak dobrze działający produkt
    • produkt polski
    Wady:

Zobacz także inne Ampułki do włosów