Suszarki do włosów

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 6 kwietnia 2023 o 13:50
    Świetny sprzęt
    Suszarko- lokówkę kupiłam po wcześniejszym używaniu suszarki z tej serii. Jednym i drugim sprzętem jestem zachwycona. Układanie włosów to czysta przyjemność. Duża szczotka idealnie zbiera i rozczesuje wlosy. Na plus dla mnie, że nie jest obrotowa . Trzy temperatury nawiewu, idealnie dostosowana prędkość sprawiają, że modelowanie włosów nie trwa zbyt długo, tym samamy nie niszcząc ich za bardzo. Wlosy są gładkie, miękkie. Produkt spokojnie może zastąpić prostownicę. Sprawdzony zarówno na włosach prostych do rsmion, jak i na dłuższych, gęstych i kręconych. Egzamin zdany na 6. Polecam.
  • 11 marca 2022 o 14:00
    Ułatwia życie
    Suszarka z owalną końcówką, która się nie obraca, tego właśnie szukałam i jestem póki co zadowolona. Co prawda nie jest idealna, ale z nią modelowanie i suszenie włosów stało się przyjemne. Suszarka ma 2 regulacje: - temperatury od chłodnej przez średnią po ciepłą i zaznaczyć trzeba że temperatura średnia jest już jak dla mnie bardzo ciepła a ta ostatnia to dosłownie parzy. Więc u mnie zastosowanie ma ta chłodna co w moim odczuciu traktowałabym ją jako standardową temperaturę a nie niby jakiś chłodzący efekt, - 2 poziomy nawiewu w tym ten pierwszy to bardzo słabiutki, a drugi tez demonem mocy nie jest. Szczotka jest zdejmowana, niestety nie znalazłam w internecie wymiennych końcówek więc to na minus :/ Suszarka wygląda na trochę tandetnie wykonaną, ale jest lekka i wygodna w użyciu. UWAGA! Na dole jest wiatraczek osłonięty siateczką i przy dłuższych włosach potrafi wkręcić się tam włos, czuć wtedy spalonym włosem i od razu usłyszymy jak moc lokówki słabnie. ogólnie jest to ułatwienie życia ale produkt trochę nie dopracowany jak dla mnie i sprawa wrażenie wykonanego po kosztach. Brakuje mi w nim większego wyboru nawiewów i temperatury. Nie zgodziłabym się tez z tym nadawaniem objętości bo efekt jaki ja uzyskuje po włosach to efekt wygładzenia ale na pewno nie objętości. Uważam że nie możliwe jest odbicie tą szczotką włosów od nasady, bo jest dośc duża i ma rzadko rozsiane te igiełki.
  • 3 sierpnia 2021 o 12:51
    Love It!
    Jestem na etapie zapuszczania włosów, obecnie sięgają za ucho. Mam typowy polski gatunek włosów, czyli cienkie, delikatne, bez objętości. Długo próbowałam dodać sobie objętości różnymi kosmetykami, ale efekt był zawsze odwrotny od zamierzonego, czyli wszelkie nakladane kosmetyki bardzo obciążały mi włosy (podobnie jest z odżywkami i maskami). Ratowałam się ukladajac włosy na dużej okrągłej szczotce (czyli suszarka w jednej i szczotka w drugiej ręce), ale jest to dosyć upierdliwe, kto próbował ten wie???? Pewnego razu wpadłam na reklamę jakiejś szczotko-suszarki i zaczęłam drążyć temat. Po przekopaniu internetów i miliona opinii z różnych stron mój wybór padł na szczotko-suszarkę Hydraluxe od Remingtona. Po 2 miesiącach użytkowania mogę z ręką na sercu napisac że był to strzal w dziesiątkę! Jest po prostu świetna! Pozwala mi błyskawicznie ułożyć włosy, dodaje im objętości, która naprawdę się utrzymuje, mam wręcz wrażenie że włosy są gęstsze. Dodatkowo wygladza pięknie włosy, nie muszę stosować dodatkowo prostownicy (chyba że chcę mieć proste na blachę). Wystarczy mi 5 minut na ułożenie włosów. Można nią podkręcić końcówki, można je ułożyć na prosto, można dodać objętości od samej nasady, podobno można zrobić nawet fale, czego nie próbowałam, bo mam za krótkie włosy ???? Podsumowując, jestem w niej zakochana, jest to naprawde świetny sprzęt ????
    Zalety:
    • łatwa w obsłudze
    • nie plącze włosów
    • nie przesusza
    • obrotowy kabel
    • można dostosować ustawienia mocy nawiewu i ciepła
    • bardzo szybko układa włosy (ale trzeba je wstępnie podsuszyć)
    • dodaje objętości, wygładza, nie puszy włosów
    • lekka, dosyć poręczna (pomimo że jest duża)
    • można zdjąć głowicę ze szczotką i użyć jako samodzielną suszarkę ( więc na wyjazdy może zastąpić wszystkie sprzęty do układania włosów )
    Wady:
    • Jest duża, to chyba jedyny problem. Trzeba się przyzwyczaić do obslugi i moze zajmować dużo miejsca w bagażu np. na wakacje. Nazywam ją maczugą????
  • 13 stycznia 2021 o 17:20
    Cudowności!
    Najlepsze prezenty kupujemy sobie sami - ta zasada zawsze się u mnie sprawdza. Suszarko - lokówkę Remington Hydraluxe kupiłam sobie w ramach prezentu Miołajkowego i to był strzał w 10, chociaż może nazwałabym to urzędzenie suszarko - prostownicą. Jest lekka, ma dość długi kabel i włącza się poprzez przekręcenie dołu. Kabel jest obrotowy, nie plącze się podczas suszenia. Temperatura i prędkość nawiewu jest regulowana osobno. Używam jej na średniej temperaturze i najniższym stopniu nawiewu i to wystarczy, żeby wystylizować moje dość grube i długie do łopatek włosy. Zaczynam "preces" kiedy moje włosy są już dość mocno podeschnięte. Dzielę je na dwie partie i suszę pociągając dość wolno po pasmach od spodu. Szczotka super rozczesuje włosy, po jej użyciu są gładkie, lśniące i się nie puszą. Do tego nie potrzeba już żadnych innych urządzeń do stylizacji aż do następnego mycia. Suszy włosy bardzo szybko a efekt jest naprawdę dobry. Zajmuje to o połowę mniej czasu niż tradycyjne suszenie włosów na szczotkę a efekt jest moim zdaniem lepszy. Rzeczywiście używanie tego urządzenia wyjdzie na zdrowie włosom. Do tego samą szczotkę można odczepić, co zdecydowanie ułatwia przechowywanie. Urządzenie jest lekkie i estetyczne. Jestem bardzo zadowolna. Do tego ma aż 5 lat standardowej gwarancji.
    Zalety:
    • wygląd włosów po użyciu
    • skraca czas stylizacji
    • można ją rozłożyć
    • waga
    Wady:
    • przy wyższej temperaturze suszenia potrafi się przegrzać