Suszarki do włosów

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 22 czerwca 2021 o 9:23
    Najlepsza do stylizacji włosów
    Mam tę suszarkę od paru miesięcy. Szybko nauczyłam się ją obsługiwać. Mam włosy do ramion i ta długość jest bezproblemowa w układania tym sprzętem.Dzięki podwójnej jonizacji, która generuje i dodatnie i ujemne jony włosy po suszeniu i modelowaniu są gładkie, błyszczące i się nie elektryzują.
    patsiek
    22 kwietnia 2021 o 23:47
    Wymaga dopracowania tak niewielkiego jak haczyk ;)
    Do tej pory używałam nieco węższych lokówek, więc gdy otworzyłam paczkę od Wizażu to trochę mnie gabaryt BaByliss przeraził ;) Design: Prosty, praktyczny i łatwy w obsłudze produkt. Podoba mi się kolor, raczej jasno-szary niż błękitny, ale mi pasuje. Trzy guziki do temperatury, dwa guziki do kierunku obrotów. Obrotowa końcówka kabla. Poziom hałasu podobny jak w innych suszarko-lokówkach. Co mi się podoba: Duża szczotka bardzo ułatwia prostowanie i 'odpuszanie' włosów. Kilka ruchów wystarczy do uzyskania zadowalającego efektu. Małym minusem wielkiej szczotki jest jednak brak możliwości uzyskania mniejszych skrętów, jedynie, w moim przypadku, podwinięcie. Włosy rzeczywiście wyglądają zdrowiej niż przy innych suszarko-lokówkach, ale czy to tylko efekt lepszego wygładzenia czy rzeczywiście cud jonizacji to trudno mi określić po tak krótkim okresie testowania. Ładnie się układają, są błyszczące i miłe w dotyku. Nie pachną też przepaleniem jak się czasem zdarzało. Co mi się nie podoba: Brak możliwości powieszenia - to największy minus. Nie wiem co zrobić po użyciu suszarko-lokówki, bo powiesić nie można, położyć też nie bardzo, bo włoski na szczotce miękkie, jest co prawda nakładka zabezpieczająca, ale ona plastikowa, a głowica gorąca, także tego.. Mniejszy minus to, że opcja chłodzenia jednak grzeje i nie ma w niej możliwości obrotów. No i włoski szczotki wygładzając moje same się z czasem coraz bardziej puszą ;) Podsumowując: Czas który oszczędzam dzięki dużej i skutecznej szczotce, tracę na zastanawianie się gdzie i jak położyć suszarko-lokówkę po użyciu ;) Ale mimo wszystko więcej plusów niż minusów i jak najbardziej polecam do półdługich, cienkich, puszących się włosów takich ja moje :) Ocena: 4,5
    tiruru
    21 kwietnia 2021 o 17:36
    Świetna! z małymi mankamentami
    Byłam mega podekscytowana i czekałam z niecierpliwością na paczkę z tą suszarko-lokówką. Urządzenie testowałam w ramach Klubu Recenzentki, za co serdecznie dziękuję. Moje pierwsze wrażenie po otworzeniu paczki - ładne opakowanie. Wygląda na exclusive ;-) Wyciągając suszarko-lokówkę z pudełka byłam zaskoczona, że w zasadzie jest tam tylko suszarko-lokówka i kartka z instrukcją obsługi. I tyle. Spodziewałam się jeszcze jakiegoś futerału czy opakowania np. do transportu czy przechowywania. Wygląd i jakość tego urządzenia uważam za na prawdę dobre. Kolor błękitny. Bardzo modny, ale urządzenie samo w sobie wygląda na eleganckie i miłe dla oka ;-) U mnie na plus. Na pewno wyróżnia się w łazience na tle białych szafek i ciemnych płytek. Urządzenie posiada jedną, nie ściąganą szczotkę, nakładkę chroniącą włosie, dobrze wyprofilowaną, długą rączkę, wygodne przyciski na dobrej wysokości, a także odkręcane "sitko" do ewentualnego wyjęcia i oczyszczenia filtra. Dodatkowo kabel jest obrotowy. Minusem jest brak haczyka przy kablu. Plusem natomiast mini "kabelek", dzięki któremu można zwinąć kabel, tak żeby się nie zaplątywał. Dodam również, że suszarko-lokówka ma 2 stopnie regulacji temperatury, na których szczotka się kręci. Natomiast na dodatkowym, trzecim nawiewie (zimnym) szczotka już się nie kręci. To urządzenie jest moim pierwszym z rodzaju suszarko-lokówek, więc dopiero uczyłam się używać tego typu produktu. Pierwsze dwa użycia były dość czasochłonne, ale potem już przyjęłam sobie taktykę jak suszyć włosy. Z powodzeniem oczywiście :D Teraz suszę już znacznie szybciej niż wcześniej. Czas suszenia moich włosów sięgających do ramion to ok. 10-15 min. Wydaje się dużo? W zasadzie tak, ale jeśli porównamy to do suszenia zwykłą suszarką, a następnie użycie prostownicy czy lokówki to używanie suszarko-lokówki przez 10-15 min jest dużo krótsze. Przynajmniej w moim przypadku. Urządzenie dobrze się trzyma w ręku i łatwo się obsługuje, dobrze czesze pasma włosów, ale nie mogą być one duże. Jeśli weźmie się większą ilość włosów, pasma się plączą. Włosy sprawnie się suszy i modeluje. I faktycznie widać zmianę na lepsze. Uważam, że to co producent obiecuje sprawdza się w 100%. A przynajmniej na mnie. Już po pierwszym razie, moje włosy były dużo gładsze, nie puszyły się tak jak przy suszeniu zwykłą suszarką i na prawdę wydawały się na nawilżone i nie przesuszone. Myślę że jonizacja też robi dużą robotę. ;-) Niestety przeciwieństwo tego zawsze otrzymuje w gratisie susząc zwykłą suszarką, pomimo iż też ma funkcję jonizacji. Suszarko-lokówkę testowałam po użyciu różnych szamponów i przyznam szczerze, że efekty obiecane przez producenta faktycznie były, aczkolwiek przy szamponie, który mocno mi obciążał włosy były dużo mniejsze, niż po moim ulubionym. Wtedy były szałowe :) Moja grzywka była mocno uniesiona i utrzymywała się długi czas. Sama szczotka dobrze czesze włosy. Jedynym minusem tego "zestawu" jest to, że nie ma innych wielkości szczotek do zmiany, chociażby jednej mniejszej. Przez wielkość szczotki nie byłam w stanie dosuszyć ani włosów ani skóry głowy przy przedziałku. Na dole głowy, gdzie był swobodny dostęp do włosów nie mam z tym żadnego problemu. Włosy gdzie były wysuszone i wymodelowane suszarko-lokówką miały nadaną objętość i były uniesione na długo. Zalety: - wygodna rączka - nowoczesny design - brak puszenia włosów - mocno zauważalne nawilżenie włosów - włosy się błyszczą i wyglądają na zdrowsze - włosy są gładkie - funkcja jonizacji - wygląd i kondycja włosów się znacznie poprawił - włosy się nie elektryzują - widać efekt podniesienia, objętości włosów Wady: - brak zmiennej szczotki na jakąkolwiek, a szkoda :( - brak futerału/opakowania na urządzenie - brak haczyka przy kablu, żeby powiesić urządzenie - cena (cena wg mnie była by adekwatna do urządzenia, gdyby miała chociaż drugą zmienną szczotkę) Podsumowując, jestem bardzo zadowolona z tego urządzenia. Jedynym mankamentem jest właśnie brak zmiennej szczotki. Reszta super. Jeśli Babyliss wprowadziło by te 3 pierwsze wady podane przeze mnie to było by to urządzenie idealne. Jestem mocno pod wrażeniem jego działania i funkcji i na prawdę moje włosy są dużo, dużo lepsze odkąd używam tego urządzenia. Odkąd ją użytkuję, nie używałam ani zwykłej suszarki, ani prostownicy. Po prostu spełnia ona moje oczekiwania w 100% ;-) Po prostu widzę, że efekty są i zachęcają mnie do dalszego użytkowania. Suszarko-lokówka zostanie ze mną do końca swoich dni :-P Mam nadzieje, że będzie to trwało jak najdłużej :-) Moja ocena to 4,8/5 przez te małe mankamenty. Tak to było by 6/5 ;-)
  • 20 kwietnia 2021 o 17:22
    Firma jak zwykle nie zawodzi
    Bardzo dobry produkt, włosy są po nim naprawdę w dobrej kondycji i świetnie wyglądają. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić to, że produkt nie do końca wygładza, a raczej podbija babyhairs. Długi włos jest super wygładzony, ale jeśli ktoś tak jak ja ma masę krótkich bejbików do ucha to musi liczyć się z wygładzaniem ich po suszeniu. Niestety czasem zdarzyło się, że wciągało mi włosy, ale to zapewne z mojego nieumiejętnego użytkowania. Jest to dosyć duży i ciężki produkt, więc przy dłuższym stosowaniu może trochę boleć ręka. Ale mimo mojej czepliwości, produkt oceniam bardzo dobrze i polecam!
  • 20 kwietnia 2021 o 16:49
    Jedno wielkie WOW!
    Moje włosy nie przepadają za wysokimi temperaturami. Są cienkie, a końcówki mają zniszczone. Staram się jak najrzadziej prostować je przy użyciu prostownicy, ale lubię ten efekt prostych i wygładzonych włosów. Kilka razy próbowałam "akrobacji" ze szczotką i suszarką, ale to jest dla mnie totalnie czarna magia. Ta suszarko-lokówka to spełnienie moich marzeń o prostych, gładkich i uniesionych u nasady włosach bez większego wysiłku i bez szkody dla włosów. Urządzenie jest lekkie i poręczne, kabel wystarczająco długi (obrotowy). Użytkowanie jest bardzo intuicyjne - nie ma potrzeby czytania instrukcji. Przyciski są bardzo optymalnie umiejscowione na rączce, więc przełączanie kierunku obracania się szczotki w ogóle nie wymaga patrzenia na urządzenie, czy przerywania modelowania. Obrotowa nasadka rewelacyjnie nawija pasma i precyzyjnie rozczesuje włosy. Modelowanie przypomina "naciąganie" włosów na szczotkę u fryzjera. Jeśli z jakimś pasmem nie jest w stanie sobie poradzić, przestaje się obracać, dzięki czemu nie ma ryzyka, że włosy będą boleśnie ciągnięte przez obrotową szczotkę. Suszenie (z jednoczesnym modelowaniem) przebiega bardzo szybko i sprawnie. Po skończeniu włosy wyglądają rewelacyjnie. Błyszczą, są wygładzone, objętość zwiększona - jak po wyjściu od fryzjera! Ku mojej wielkiej radości, nie ma mowy o puszeniu się, czy elektryzowaniu. Cena może nie należy do najniższych, ale moim zdaniem warto zainwestować w ten sprzęt
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl

Zobacz także inne Suszarki do włosów