Plastry do stóp

Fusswohl Plastry na odciski z kwasem salicylowym plus

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 23 kwietnia 2024 o 20:56
    Bardzo OK
    Miałam do czynienia z innymi plastrami więc wiem że te nie są najlepsze. Jednak cena tamtych plastrów była nieporównywalna. Uważam, że te plasterki są naprawdę godne uwagi. Polecam je stosować na raczej dość małe i łatwe odciski bo myślę że z większymi sobie nie poradzą. Jednak muszę przyznać że działanie jest dobre, zmiękcza odcisk i później o wiele łatwiej jest go usunąć w dość bezpieczny sposób. Nie są jednocześnie bardzo agresywne dla skóry. Moim największym zarzutem jest klej. Niestety te plasterki potrafią się czasem odklejać lub przesuwać po palcu.
    Zalety:
    • skuteczne działanie
    • niska cena
    • delikatne dla skóry
    Wady:
    • potrafią się odklejać
  • 6 czerwca 2023 o 16:41
    wybitne plastry
    Polecam z całego serca jako osoba, która "na odciskach zęby zjadła". Plastry są naprawdę skuteczne i niezawodne. Zanim je kupiłam próbowałam kilku "profesjonalnych" tego typu produktów z apteki jak i tych popularnych przy tego typu dolegliwościach, ale żadne nie poradziły sobie z moimi odciskami jak te z ISANA. Na każdy odcisk zużyłam po dwa plastry i każdy z nich nosiłam po ok. 24 h. Po takiej kuracji, odciski łatwo można było usunąć (po uprzednim wymoczeniu stóp).
  • 15 września 2021 o 5:36
    Pogromca odcisków w niskiej cenie
    Plastry na odciski kupiłam mojemu mężowi który z racji noszenia ciężkich butów często ma z nimi kłopot. Plastry zamknięte są w kartonowym pudełku. W środku znajdziemy ich 8 szt. Plastry sa dość małe , z wycięta dziurka po środku . Plaster nasączony jest kwasem mlekowym i salicylowym. Zaleca się stosowanie go do 14 dni codziennie. Mój mąż po umyciu i osuszeniu stóp nakładał plaster i zostawiał go na cała noc i następny dzień i ta czynność powtarzał kolejne 7 dni. Plastry bardzo ładnie trzymały się na swoim miejscu, nie odklejały i nie przesuwały a ich likwidacja nie spowodowała żadnych problemów. Maz posiadał naprawdę bardzo duże i bolesne odciski , które myslalam ze nie zejdą po tam małym plasterku. Po pierwszym dniu zniknął już ucisk i bol a odcisk zrobił się biały i był znacząco zmiękczony. Przez kolejne dni efekt ten tylko się pogłębiał. Odciski zaczęły się złuszczać a bólu już nie było. Po tygodniowej kuracji i namoczeniu stop przez 20 min( tak zaleca producent) odciski w większości same się zluszczyly a z trudniejszym problem poradził sobie pumeks. Także kuracja przyniosła oczekiwany rezultat i jeżeli pojawi się jeszcze kiedyś kłopot z odciskami to wiem do jakiego produkty wracać.
    Zalety:
    • zmiękcza , złuszcza i likwiduje odciski
    • wygodna aplikacja
    • niska cena
    • plastry bardzo dobrze trzymają się na odcisku - nie przesuwają i nie odklejają się
    • zmniejszają bol i ucisk już po pierwszej aplikacji
    Wady:
  • 16 lipca 2021 o 19:51
    Skuteczne plastry na odciski
    Plastry na odciski Fuss Wohl znajdują się w kartonowym opakowaniu, są pakowane po osiem sztuk. Do produktu jest dołączona ulotka z opisem użytkowania. Plastry są wykonane z dość mocnej włókniny, na środku znajduje się pierścień, który ma za zadanie zmniejszyć ucisk na bolące miejsce, ograniczyć dostęp powietrza ( dzięki czemu skóra staje się miękka, co przyczynia się do łatwiejszego usunięcia odcisku). Natomiast środek pierścienia jest wypełniony żółtą, miękką masą, która w swoim składzie zawiera m.in kwas salicylowy, kwas mlekowy, saponiny, terpeny oraz balsam kopaiwa. Wyrób medyczny możemy przyklejać na skórę na 24h, przez okres maksymalnie 10-14 dni. Ja plastry używałam średnio na kilka godzin, najdłużej miałam je przyklejone 8 h w nocy. Produkty dobrze przyklejają się do skóry, stosowałam je również podczas wyjścia na miasto. Nie odklejają się przy noszeniu skarpetek, ani nie przesuwają się. Po aplikacji produktów od razu poczułam ulgę, ponieważ nie odczuwałam nacisku na bolące miejsca. Nie spodziewałam się spektakularnych efektów po aplikacji kilku plastrów, ale po dwóch dniach użytkowania efekt miło mnie zaskoczył. Odcisk był widoczny, ale zniknęło zaczerwienienie skóry oraz bolesność przy jej dotyku. Jestem miło zaskoczona tak szybkim i skutecznym efektem. Produkt spełnił moje oczekiwania, a nawet je przewyższył oraz zapewnił nieoceniony komfort podczas chodzenia. Polecam