WIZAŻ logo

3,9 (11)
2 hity!

allegro

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
  • konto usunięte
    3 marca 2026 o 22:32
    Perspirex Original
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Szczerze, zawiodłam się na tym produkcie. Używałam wcześniej wersji Comfort i denerwowało mnie, że muszę używać go codziennie, przez co szybko się kończył, więc zdecydowałam się na wersję Original. Na opakowaniu producent pisze, że wystarczy użyć raz na 5 dni, nakładać na noc, nie po goleniu. Stosowałam się do tych zaleceń, i co? Z początku, już po pierwszym użyciu skóra pod pachami bardzo mnie swędziała po aplikacji, co nie zdarzyło się z wersją Comfort. Perspirex chronił mnie przed potem od 1 do 2 dni - w związku z czym musiałam używać go częściej, co skończyło się poparzeniami chemicznymi i przebarwieniami pod pachami (moja skóra nie jest wrażliwa). Używałam go w zimę, więc potliwość była mniejsza niż w ciepłe pory roku. 2 gwiazdki za to, że przez te 2 dni bardzo dobrze chronił przed potem i nie robił plam. Zdecydowanie za cenę +/- 50 zł w drogerii można znaleźć coś lepszego.
    Zalety:
    • nie robi plam
    • małe, poręczne opakowanie
    Wady:
    • wysoka cena
    • łatwo podrażnił skórę
    • niestety, trzeba używać go częściej niż zaleca producent
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
  • 1 kwietnia 2025 o 12:13
    Hit!
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Moje odkrycie .W zeszłym roku zakupiłam go w Roasmannie bo był w promocji. Postanowiłam że go sobie przetestuję. Żałuję, że nie znalazłam go i nie wypróbowałam wcześniej. To jest totalny HIT i MUST HAVE. Świetnie ogranicza wydzielanie potu. I działa przez kilka dni. Cena bardzo przystępna nawet bez promocji za tak świetny produkt. Polecam wszystkim.
    Zalety:
    • Działanie
  • 23 lutego 2025 o 10:18
    Hit hit hit ????
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW aptece
    Perspirex Antyperspirant roll-on Strong to dla mnie świetny wybór. Używam go od 5 lat i zauważyłam ogromną różnicę w porównaniu do wcześniejszego problemu z nadmierną potliwością. Produkt naprawdę działa – nawet po jednym użyciu czuję ochronę przez kilka dni. Kiedyś pociłam się bardzo, ale od kiedy trafiłam na Perspirex (wcześniej stosowałam Etiaxil), mam spokój, efekty są długotrwałe. Może cena jest wyższa, ale za taką skuteczność warto.
  • 20 grudnia 2024 o 15:08
    Silny, ale skuteczny
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Produkt poleciła nam znajoma, która ma ogromny problem z nadpotliwościa - do tego stopnia, że każda biała koszulka ma żółte plamy pod pachami. Ja natomiast mam problem nie z ilością, a z "jakością" potu - po prostu gdy tylko delikatnie się spoce to od razu mam wrażenie, że śmierdzę na kilometr... Czy to prawda - nie wiem, ale ja od razu czuję samą siebie i bardzo tego nie lubię. Moja obsesja na punkcie pocenia się ciągnie się latami, przetestowałam miliony produktów - naturalnych, aptecznych, męskich - ostatecznie zawsze coś było nie tak. Albo robiły plamy pod pachami, albo kosztowały miliony monet, albo działały na chwilę... Perspirex zaczęłam stosować latem 2023. Właściwie przypadkiem, bo pierwsze opakowanie oddała mi mama, ponieważ ją podrażniał. Wspomniana wcześniej znajoma poleciła używać go co 3 dni po kąpieli na początek żeby przyzwyczaić do niego skórę. Przyznam szczerze, że pierwsze użycie nie było miłe... Piekielne pieczenie pod pachami przez kilkanaście minut po aplikacji. Dodatkowo produkt pachnie strasznie chemicznie, alkoholowo. Byłam skłonna go wyrzucić, ale już właściwie po pierwszym użyciu zauważyłam, że nie czuję samej siebie w ciągu dnia, a było lato! Zaczęłam używać go co 2 dzień po wieczornym prysznicu, z każdym zastosowaniem pieczenie po aplikacji było mniejsze. Musiałam przyznać, że produkt działa - mimo dyskomfortu po nałożeniu i nieprzyjemnego zapachu, a działa do tego stopnia, że po godzinie gry w squasha w lato (!) gdy z innych części ciała pot lał się strumieniem, pacha pozostała praktycznie sucha i, co najważniejsze, bezzapachowa. I tak też zużyłam podarowane mi opakowanie, zamówiłam kolejne. Niestety pomyliłam się i zamówiłam wersję klasyczna, która na mnie nie działa - nie piecze pod pachami, ale nie pomaga z nieprzyjemnym zapachem pod pachami. Od tego czasu cały czas używam wersji Strong, stosując ją co 2 dni wieczorem. Rano stosuje dodatkowo naturalny dezodorant w kremie dla przyjemniejszego zapachu. Po czasie pieczenie pod pachami po aplikacji ustępuje. Dla mnie jedyny produkt, który sprawia, że nie czuję samej siebie.
    Zalety:
    • Skuteczne działanie
    • Wygodny aplikator
    Wady:
    • Stosunkowo drogi - polecam Allegro
    • Chemiczny zapach
    • Pieczenie pod pachami przy początkowych aplikacjach
  • 12 września 2024 o 12:23
    Mnie podrażnił
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Jeśli zastanawiasz się nad Perspirex Strong Antyperspirant Roll, to muszę Ci powiedzieć, że mam mieszane uczucia. Z jednej strony, faktycznie działa – jeśli masz problem z nadmiernym poceniem się, to na pewno zobaczysz różnicę. Jest naprawdę mocny, więc pocenie praktycznie znika. Ale tu właśnie pojawia się problem – jest tak silny, że może być za mocny. U mnie, niestety, pojawiło się dość spore podrażnienie. Mimo że stosowałam go zgodnie z instrukcją (na suchą skórę przed snem), skóra zaczęła piec, swędzieć i zrobiła się czerwona. No i to uczucie trwało kilka dni. Jeśli masz wrażliwą skórę, to trzeba naprawdę uważać. Dodatkowo, nie do końca podoba mi się fakt, że trzeba go używać tylko kilka razy w tygodniu – bo w międzyczasie miałam wrażenie, że skóra robi się dziwnie sucha, a czasem wręcz szorstka. I ten zapach – nie jest najgorszy, ale też nie jest najprzyjemniejszy. Ogólnie, jeśli naprawdę potrzebujesz mocnej ochrony i Twoja skóra to wytrzyma, to może warto spróbować, ale jeśli masz tendencję do podrażnień, to lepiej się zastanowić dwa razy. Myślę, że można znaleźć coś, co działa równie dobrze, ale jest mniej agresywne dla skóry.

szukaj