Sole do kąpieli

BingoSpa Sól do kąpieli z mikroelementami o zapachu owoców tropikalnych

Sól Tropical I Retinol
Bingospa

• 22 lutego 2023 o 13:20
    Intensywna tylko w opakowaniu, w wodzie zyskuje na subtelności
    Sól zamknięta w plastikowym słoiku, dosyć solidnym, ponieważ mimo upadku pozostał nienaruszony. Kupiłam ją za 8 złotych w Dealz, bo nigdzie nie widziałam jej dostępnej oprócz drogerii internetowych. Zapach jako tropikalny jest dosyć ostry w opakowaniu, po całkowitym rozpuszczeniu w wodzie wytraca intensywność; przypomina passiflorę, ananasa, kiwi i coś podobnego do imbiru. Czas spędzony na kąpieli stał się bardzo relaksującą chwilą. Chciałabym przetestować teraz inny zapach, ponieważ ten u mnie jako alergika sprowadza początkowo lekkie podrażnienie i katar, na szczęście te efekty szybko znikają. Skóra po zastosowaniu jest gładka, nawilżona, nie ma uczucia ściągnięcia, zapach ledwo wyczuwalny, ulatnia się po 3 godzinach całkowicie.
  • 11 czerwca 2022 o 18:34
    Przyjemna sól
    Sól ma pojemność 550g. Dajemy jedną nakrętkę do wanny pod strumień wody. Sól jest dosyć drobna i ładnie się rozpuszcza. Woda przybiera kolor pomarańczowy i nie brudzi wanny. Zapach soli jest słodki, przypomina proszek Visolvit. Kąpiel w soli relaksuje, odpręża i wzbogaca skórę o mikro – i makroelementy.
  • 1 grudnia 2021 o 18:34
    Przyjemniak.
    Ja: Mam skórę bardzo suchą, odwodnioną, atopową. Z tendencjami do uczuleń i pękających naczynek. Oczekiwania: Nawilżenie, brak uczucia ściągnięcia skóry, brak uczuleń i podrażnień. Piękny zapach utrzymujący się na skórze i w pomieszczeniu. Opakowanie: Plastikowe, miękkie, odkręcane. Przezroczyste o pojemności 500 g. Łatwo można kontrolować zużycie produktu. Wrażenia: Zapach jest przyjemny, słodki ale przy tym orzeźwiający. Nie jest mdlący ani duszący. Naprawdę przyjemny zapach, który w opakowaniu jest genialny. Po wrzuceniu do wody farbuje ją delikatnie na pomarańczowy kolor. Rozpuszcza się raczej dobrze, choć pozostają niewielkie drobinki. Zapach w wodzie i w pomieszczeniu jest mocno wyczuwalny, niestety na skórze nie czuć go kompletnie. Dla mnie sól do kąpieli zazwyczaj nie ma właściwości regeneracyjnych czy nawilżających, używam jej jako przyjemnego dodatku do kąpieli. Ma być relaksująco i miło, tak dokładnie było. Skóra po użyciu nie była przesuszona ani nie wystąpiły uczulenia – jestem zadowolona. Dla mnie sól jak sól. Nie zachwyciła mnie niczym, nie mam też negatywnych emocji. Myślę, że kiedyś jeszcze po nią wrócę. Plus za niewygórowaną cenę, minus za dostępność stacjonarną.

Zobacz także inne Sole do kąpieli