Od bardzo, ale to bardzo dawna nie rozstawałam się z prostownicą, nie wyobrażałam sobie wyjść w niewyprostowanych włosach, ponieważ moje z natury są grube, puszą się i mają tendencję do kręcia się. Od dłuższego czasu robię sobie keratynowe prostowanie włosów i naszło mnie, aby od czasu do czasu zakręcić fajnie te włosy, postanowiłam poszukać i kupić lokówkę, ponieważ no moją prostownicą to nie wychodziło. Nie sądziłam, że tyle czasu mogę szukać jakieś odpowiedniej lokówki, ponieważ miałam już kilka wyznaczników, które musi posiadać.
Wybór padł na Remington Proluxe You CI98X8, w zestawie z rękawicą i matą do stylizacji dzięki czemu nie musimy się martwić, że coś spalimy. Na pierwszy rzut oka widać, że lokówka została wykonana z najwyższej jakości materiałów, ma bardzo ładny i elegancki design więc z pewnością zadowoli każdą, nawet najbardziej wymagającą gadżeciarę, przeknało mnie do niej to, że ma automatyczne wyłączanie, po 60 minutach, a że jestem osobą, która często się spieszy spieszy i potem nie pamięta czy na pewno wyłączyła z prądu, potrafiłam wracać i sprawdzać z dwa razy czy aby na pewno wyłączyłam, posiada funkcje jonizacji, która zapobiega elektryzowaniu się włosów, co jeszcze zachęciło mnie do zakupu własnie tej lokówki to technologia StyleAdapt™, byłam bardzo tego ciekawa, bo nigdy wcześniej nie miałam doczynienia z taką funkcją, a polega ona na tym, że dostosowuje ciepło do naszych unikatowych potrzeb stylizacyjnych i wtedy nasze włosy nie są tak podatne na zniszczenie, a fryzura wytrzyma zdecydowanie dłużej niż byśmy zrobili to zwykłą lokówką, fajne w tej fukcji jest też to, że jeśli dzielimy z kimś urządzenie to zapamięta nasze dane i drugiej osoby. Posiada też powłokę ceramiczną z powłoką antypoślizgową.
Dzięki innowacyjnemu kształtowi płytek pozwala w szybki sposób osiągnąć wymarzoną fryzurę jak z salonu. Jest aż 9 ustawień temperatury od 130°C do 210°C z wyświetlaczem LCD, Stylizator adaptacyjny PROluxe You posiada 30-sekundowe nagrzewanie, sygnalizujące gotowość za pomocą sygnału dźwiękowego, po którym wiemy, że jest gotowe do użycia, posiada obrotowy przewód, który ma aż 3m, więc no dla mnie bajka, bo nie zawsze mam kontakt blisko lustra. Lokówka nie jest ciężka, obsługa jej jest banialnie prosta, używanie jej to czysta przyjemność. Niewątpliwą zaletą lokówki Remington jest to, że koncówka jest chłodna i chroni przed przypadkowym poparzeniem w trakcie pracy. Właśnie dzieki temu urządzeniu stwierdziłam, że mimo iż nie mam długich włosów to w lokach mogę wyglądać naprawdę fajnie i nie robić tego długo, a efekt utrzymuje się cały dzień, jak na razie to nie znalałam w niej minusów.
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu