Lokówki

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 13 sierpnia 2024 o 15:40
    Babyliss
    Lokówka Babyliss to nic innego jak produkt, który ułatwia kręcenie włosów oraz układanie ciekawych fryzur. Lokówka występuje w barwnej bazie kolorów ja akurat mam fioletową :) Zazwyczaj wykorzystuje ją kręcąc włosy na imprezy, wiec nie jest non stop w użytku. Mimo że mam ją już któryś rok wygląda jakby była nowa. Lokówka jest prosta w obsłudze, wystarczy cienkie pasemko włosów a sprzęt już zrobi swoje. W zależności od stopnia kręcenia, temperatury i długości włosów otrzymujemy pięknie loczki, lakier jest niezbędny aby loki utrzymały się na dłużej, ale efekt jest świetny. Plusem jest również dłuższy kabel, dzięki któremu dojdziemy do każdego kontaktu blisko lustra. Jest ona jednak duża, zajmuje więcej miejsca niż zwykła lokówka więc moim zdaniem ciężko ją wziąć w podróż z torbą podręczną. Mimo że jest to naprawdę dobry sprzęt moim zdaniem jak na takie "cudo" cena jest trochę za wysoka.
    Zalety:
    • Efekt loków
    • Łatwa w użyciu
    • Elegancko wykonana
    • Długi kabel
    Wady:
    • Zajmuje więcej miejsca niż zwykła lokówka
  • 5 lipca 2024 o 13:05
    Może być
    Zalety: Łatwość użycia: Lokówka jest bardzo prosta w obsłudze. Automatyczne wciąganie włosów do komory i tworzenie loków sprawia, że nie trzeba martwić się o odpowiednią technikę kręcenia. Bezpieczeństwo: Lokówka posiada funkcję automatycznego wyłączania, co jest dużym plusem z punktu widzenia bezpieczeństwa. Stały efekt: Lokówki wykonane za pomocą Curl Secret są równomierne i trwają długo, co jest zasługą technologii automatycznego nagrzewania i kontroli czasu kręcenia. Szybkość: Proces kręcenia jest stosunkowo szybki w porównaniu do tradycyjnych lokówek. Można uzyskać piękne loki w krótszym czasie. Wady: Cena: Curl Secret jest stosunkowo droższa w porównaniu do tradycyjnych lokówek, co może być barierą dla niektórych użytkowników. Wielkość urządzenia: Lokówka jest dość duża i ciężka, co może sprawiać problemy podczas dłuższego użytkowania. Ograniczenia długości włosów: Osoby z bardzo długimi lub bardzo krótkimi włosami mogą napotkać trudności z użyciem tego urządzenia. Lokówka działa najlepiej na włosach średniej długości. Czas nagrzewania: Choć lokówka nagrzewa się stosunkowo szybko, to jednak nie jest to natychmiastowe, co może być pewnym minusem, jeśli ktoś się spieszy. Podsumowanie: Ogólnie rzecz biorąc, BaByliss Curl Secret to świetna lokówka dla osób szukających łatwego i szybkiego sposobu na uzyskanie pięknych, trwałych loków. Mimo pewnych wad, takich jak cena i wielkość urządzenia, jej zalety znacznie przeważają. Szczególnie polecam ją osobom, które mają trudności z tradycyjnymi metodami kręcenia włosów lub chcą zaoszczędzić czas na stylizacji.
    KardiaM
    9 kwietnia 2024 o 10:41
    Wymaga wprawy, ale działa poprawnie
    Moje włosy bywają zmienne- przeważnie naprzemiennie są proste lub falowane. Czasem najdzie mnie ochota na uzyskanie wyrazistych fal, większej objętości lub loków. I tu z pomocą przychodzi lokówka. Zdecydowałam się na wersję automatyczną, gdyż wydawała mi się łatwiejsza w obsłudze. Wygląd urządzenia jest estetyczny i wygodnie leży w dłoni. Wśród przydatnych funkcji posiada między innymi opcję regulacji temperatury, kierunków kręcenia loków oraz timer wraz z sygnałem dźwiękowym. Obsługa nie jest dla mnie problematyczna, ale wymaga wprawy. Należy dobierać równomierne pasma włosów i wyćwiczyć ich kręcenie na całej głowie (co w przypadku tylnych kosmyków może być początkowo ciężkie). Na średniej ich długości udawało się uzyskać pożądane efekty. Lokówka nie powodowała u mnie wyszarpywania włosów i ich przesuszenia. Oczywiście na bieżąco dbam o ich kondycję za pomocą kosmetyków, takich jak olejki, maski, odżywki, bo jednak liczę się z tym, że każda ingerencja tego typu urządzeniem może naruszyć strukturę włosów. Przy sporadycznym używaniu lokówki nie zauważyłam wyrządzanych szkód kosmykom. Nie wiem, jakie mogłyby być skutki przy ich częstym kręceniu. Myślę, że jest to dobry produkt, ale nie wiem, czy zdecyduję się na niego kolejny raz, ponieważ jestem ciekawa nowinek :)
  • 10 maja 2023 o 13:46
    Stylizacja włosów dla opornych
    Naturalnie mam raczej proste, sztywne i grube włosy, oporne na wszelkie próby stylizacji, a moje umiejętności fryzjerskie w skali od 0 do 10 są raczej na poziomie -1. Próbowałam kręcić włosy na standardowej lokówce i na prostownicy. Zawsze coś było nie tak, za słabo zakręcone, za mocno, łagodne fale zmieszane ze sprężynkami, efekty krótkotrwałe mimo używania pianki i lakieru. Obejrzałam sporo filmików na yt z użyciem tej lokówki i postanowiłam skusić się na nią, choć de facto otrzymałam ją w prezencie świątecznym. Ta lokówka to prawdziwy "Curl Secret". Jest łatwa w użyciu, nawet dla niewprawionych rąk. Wystarczy wziąć w miarę cienkie pasmo (grubsze niestety zacinają się w lokówce) włożyć do urządzenia i cyk.. gotowy loczek. Urządzenie ma regulację temperatury, ja zawsze ustawiam na 210 stopni, ma trzy rodzaje mocy skrętu 8-10-12 (nastawiam zawsze na najwyższy) oraz ustawienie kierunku kręcenia loków. Zakręcenie wszystkich włosów zajmuje mi około pół godziny. Loki powstałe przy użyciu tego urządzenia są trwałe i estetyczne. Jedyne do czego można by się przyczepić to wrażenie słabego wykonania urządzenia i wydawanie dziwnych skwierczących dźwięków (XD), ale w żaden sposób nie utrudnia to użytkwoania.
  • 27 stycznia 2023 o 9:00
    Radość z użytkowania!
    Moją pierwszą BaByliss dostałam na gwiazdkę od mamy kiedy pojawiła się na nie moda i od razu się zakochałam! Mogę powiedzieć o niej same dobre rzeczy chociaż wiem, że swoje za uszami ma jak każdy tego rodzaju produkt. Jeśli właściwie ją użytkujesz i odpowiednio dobierasz pasma to spełni swoje zadanie w 100%! To, że lokówka wciąga włosy to kwestia źle dobranego pasma pod złym kątem. Prawidłowo skręcone pasmo ma ładny skręt, łuski się zamykają i lok jest błyszczący i chłodny. Po rozczesaniu skręt utrzymuje się na włosach i pięknie wygląda. Sama lokówka to plastik więc po około 5 latach jej intensywnego użytkowania plastiki w środku się wykryszyły i trzeba było wymienić lokówkę jednak jest ona już w przystępnych cenach więc nie jest szkoda wymieniać ją co jakiś czas. A! włosy kręciłam na różnych długościach i nawet z włosami do pasa daje sobie radę!

Zobacz także inne Lokówki