Kremy i maski do stóp

Soap & Glory Heel Genius Foot Cream Krem do stóp

• 16 marca 2013 o 0:52
    malo robi ale nadrabia urokiem ;)
    Kocham firme Soap&glory i mysle,ze ma ona fantastyczne produkty za dosc przystepna cene, jesli chodzi chocby o fakt,ze maja ciekawe sklady - czesto shea butter i sweet almond oil na wysokich miejscach. Owszem, nie jest paraben free ale kto z nas jest idealny? To wlasnie sprawia,ze cena nie jest az tak paralizujaca.. Ok, wracajac do tego kremu do stop. O stopy zaczelam bardzo intensywnie dbac. Kiedys po prostu smarowalam je balsamem, teraz uzywam peelingu i specjalnie do nich przeznaczonych kremow. Zakupilam maslo do stop firmy Sanctuary (dostepne w uk bootsie)i mysle,ze jako MASLO jest o wiele lepsze od tego KREMU-MASKI...! Zaczne od opakowania: S&G lubuje sie w brudnym,kiczowatym rozu i za to im chwala,czemu nie :) Ten nie jest wiec wyjatkiem. Plastik jest z tych miekszych i wygodniejszych, latwo sie wyciska, nie jest zbyt ciezkie itp. Produkt ten ma naprawde dobry sklad jesli chodzi o kremy do stop: macadamia seed oil w prawie 1-szej linijce a takze rozne inne ekstrakty w tym z owocow. Troche dziwi mnie tu brak shea butter, wszak pietom chodzi przede wszystkim o nawilzenie -ale moze mieli jakis powod :P Zapach: lekko slodko/mentolowy. Z jakiegos powodu firma Champagne jak tez Sanctuary ma wlasnie produkty do stop o nutce mentolu - cos musi byc na rzeczy. Mimo tak wdziecznego opakowania i tak zachecajacego skladu, ten produkt niestety "nie robi dobrej roboty" :( Jestem rozczarowana... W sumie rowniez kupilam w ciemno z zaufania do marki.. Ich krem do rak jest cudowny, zarowno jak zel do mycia twarzy i niesamowite peelingi do ciala.. Kremu nie potrzeba duzo na cale stopy. Ma dosc dziwna (?) konsystencje ciemno turkusowej papki :) Widac jakies mini granulki,tak jakby owocowe puree :) Nalozony na stopy lekko je odswieza i nawilza, jednak nie jest to PORZADNE. Piety, moje biedne szorstkaski, po regularnych peelingach az prosily sie o nawilzenie - jaka szkoda,ze S&G nie dostarcza im tego w duzym stopniu... OK, nawilzenie jest, chlodek jest, odswiezenie jest... ale jest to na poziomie typo trojczyny naciaganej urokiem osobistym :) Plusiki za design, za wygodna butelke, za zapaszek i nie wysoka cene (5 funtow za duza tubke). Piety nie sa zmiekczone na dobrym poziomie, po zastosowania wymiennych produktow do ich pielegnacji znalazly swoje ukojenie. Nie polecam dla intensywnej pielegnacji szorstkich piet b suchej skory. Moze dla stop, ktore nie sa wymagajace i potrzebuja jakiegos tam przyjemnego kremu bedzie sie nadawal. Używam tego produktu od: grudnia 2012 Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1-szego 125ml
  • 28 lutego 2012 o 15:39
    rozczarowanie
    Bardzo lubie firme Soap&Glory, zwlaszcza ich krem do rak stad tez w ciemno kupilam Heel Genius i niestety tym razem rozczarowalam sie:( Producent obiecuje wiele, zapewnia, ze to niemal pedikiur w tubce, ale choc krem nawilza i wygladza skore to efekt jest bardzo krotkotrwaly i to nawet przy regularnym stosowaniu dwa razy dziennie. Krem w ogole nie radzi sobie ze skora piet, ktore pozostaja suche i szorstkie, jesli nie posmaruje sie ich, oprocz Heel Genius, jeszcze czyms innym. Zapach przyjemny, krem dobrze sie rozprowadza i szybko wchalania, ale to wlasciwie jego jedyne zalety. Musze tez dodac, ze jest dosc drogi w porownaniu z innymi, drogeryjnymi kremami do stop i nie jest wart tej ceny. Nie polecam. Używam tego produktu od: 1 m-c Ilość zużytych opakowań: 125 ml
  • 9 września 2010 o 23:01
    Przeciętny
    Naczytałam się pozytywnych opinii na temat tego kremiku i postanowiłam zakupić. Troszkę rozczarowałam się tym produktem. Producent wspomina o zmiękczaniu nawet najbardziej chropowatej skóry stóp i skórek tuż po 1 zastosowaniu. Moim zdaniem krem jest po prostu bardzo przeciętny. Bardzo powoli się wchłania, trochę klei. Coś mnie ostatnio nakłoniło, żeby go poużywać i w końcu zużyć, bo po pierwszym użyciu poszedł w kąt, i jest po prostu zwykle, a miało być niezwykle. Poza tym, nie polepsza kondycji skóry stóp, taki sobie kremik by zatrzymać nawilżenie na dłużej. + Ładne opakowanie, nietuzinkowy nadruk + Zapach ok Kolor tego mazidła, to bardzo jasny, mleczny błękit. Używam tego produktu od: 6 miesięcy co najmniej Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1