Szczotki prostujące

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 11 września 2022 o 23:46
    Czesz i prostuj jednocześnie :-)
    Już na samym wstępie zaznaczam, że jestem fanką tej szczotki. Według mnie to ciekawa odmiana od tradycyjnej prostownicy. Ma wiele zalet, ale największą jest to, że szybko się z nią pracuje, ale może po kolei :-) Szczotka prostująca wygląda bardzo elegancko i choć sprawia wrażenie ciężkiej to wcale taka nie jest. Dobrze leży w dłoni i ma długi kabel, nawet pokusiłam się, aby go zmierzyć i ma 180cm długości. Szczotka posiada funkcję jonizacji, co z pewnością docenią osoby z problemem puszących czy elektryzujących się włosów. Zdarza mi się, że włosy mi się puszą i elektryzują, szczególnie w chłodnych porach roku gdzie noszę czapki. Taka funkcja potrafi być zbawienna :) Co jeszcze podoba mi się w tej szczotce? Opcja wyboru temperatury a mamy je aż 3 do wyboru: 150, 170 i 200 stopni. Można je wygodnie przełączać i dopasować temperaturę do indywidualnych potrzeb. Dzięki potrójnym ząbkom włosy będą jednocześnie czesane i prostowane i nie mam obaw, że poparzę sobie skórę głowy, wszystko jest tak skonstruowane, że nie ma opcji się nią oparzyć. Ceramiczna powłoka nagrzewających się ząbków pokryta jest olejkiem arganowym, co zapewnia gładkie sunięcie po włosach. Szczotka jest też szeroka (60mm), co pozwala na wyprostowanie większej ilości włosów za jednym pociągnięciem a dodatkowo szybko się nagrzewa, więc jestem w stanie już w kilka minut wystylizować je wszystkie. Doceniam to w szczególności rano, kiedy chcę, aby były proste a nie mam zbyt wiele czasu. Uwielbiam efekt gładkich i lekkich włosów, z których szczotka wydobywa taki cudowny blask <3 Komu polecam to urządzenie? Wszystkim tym, którzy chcą mieć proste włosy a nie mogą poświęcić na prostowanie zbyt wiele czasu. Polecam ten sprzęt także osobom, które chcą mieć dobry produkt do włosów na różne okazje oraz tym, którzy mają puszące się włosy, które ciężko poskromić. Jestem też świadoma, że Producenci wypuszczają na rynek coraz to nowocześniejsze produkty, które minimalizują ryzyko zniszczeń włosów, ale mimo wszystko zawsze zabezpieczam włosy przed działaniem wysokich temperatur. W tym temacie wolę dmuchać na zimne i nie ryzykuję zdrowiem czy kondycją moich włosów. Funduję im także regularnie nawilżające maski i olejki, które przygotują mi włosy pod stylizacje. Cena takiego urządzenia to 269zł. Nie jest to mało, ale patrząc na ceny niektórych prostownic, które potrafią być 2-3x wyższe to jednak stwierdzam, że nie jest to jeszcze skandaliczna kwota. Efekt wyprostowanych włosów jest tak samo osiągnięty jak prostownicą a dodatkowo cała praca przebiega szybko, sprawnie i przyjemnie :-)
    Zalety:
    • szybko się nagrzewa
    • ma szeroką szczotkę (60mm), dzięki której można wyprostować więcej włosów za jednym pociągnięciem
    • posiada potrójne ząbki, które jednocześnie rozczesują włosy i chronią skórę przed oparzeniem
    • funkcja jonizacji
    • ceramiczne ząbki pokryte olejkiem arganowym dla lepszego sunięcia po włosach
    • 3 temperatury pracy do wyboru (150, 170 i 200 stopni)
    • po użyciu włosy są super gładkie, lekkie i lśniące
    • szybka i łatwa praca z urządzeniem
    • ma długi kabel zasilający
    • cena do przełknięcia
  • 11 września 2022 o 23:19
    Rewelacyjna szczotka
    Jeszcze nie tak dawno byłam pewna że szczotka prostująca włosy to zbędny gadżet. Oh, jak bardzo byłam w błędzie. Z pozoru mam proste włosy, czasem lekko falują, ale mają silną tendencję do puszenia się. Dzięki szczotce prostującej odkryłam moje włosy na nowo. Bałam się efektu "przyklapu" na głowie, zupełnie niepotrzebnie. Szczotka ma wbudowane ząbki ceramiczne z olejkiem arganowym. Dłuższe ząbki zabezpieczają skórę głowy przed oparzeniem. Bardzo duży plus za trzy różne ustawienia temperatury. Najlepszy efekt u mnie jest przy 170°. Jest poręczna, dobrze się ją trzyma. Używanie jej od samego początku nie sprawia mi najmniejszych problemów. Używam jej teraz każdego dnia. Bardzo dobrze radzi sobie z moimi włosami, wygładza je i sprawia że są idealnie proste. Technologia ThermoProtect minimalizuje powstawanie uszkodzeń włosów spowodowanycj wysoką temperaturą. I tak jak myślałam, że mam proste włosy, tak zmieniłam zdanie po użyciu tej szczotki. Polecam ją każdej kobiecie w rodzinie, warto mieć jednak ten gadżet w swojej łazience.
    FlyPati
    11 września 2022 o 17:39
    Widać efekty
    Moje włosy mają skłonność do skrętu i puszenia się. Pielęgnacją nie zawsze udaje mi się fajnie wygładzić włosy dlatego w te gorsze włosowe dni ratuję sytuację prostownicą lub właśnie z tą szczotką. Myślę, że polubimy się na dłużej. Miałam okazję używać starszy model i byłam z niej zadowolona. W tym modelu wprowadzono kilka zmian, które zasługują na dużego plusa min. jonizacja, która zapobiega elektryzowaniu i puszczeni się włosów i ząbki nasączone olejkiem arganowym, który zapewnia gładki poślizg. Obsługa jest bardzo prosta i intuicyjna. Mamy do wybory 3 ustawienia temperatury co według mnie jest wystarczające. Ja wcześniej zawsze sięgam po kosmetyki termoochronne. Jest bezpieczna w użyciu tylko na suchych włosach. Szczotka gładko sunie po włosach i nie szarpie ich. W kilka minut jesteśmy w stanie ładnie wygładzić włosy ale nie będą proste jak druty. Szeroka powierzchnia zdecydowanie przyspiesza stylizację. W porównaniu do prostownicy efekt jest bardziej naturalny i zdecydowanie zachowujemy więcej objętości. Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to na prawdę ciężko zrobić sobie nią krzywdę (zewnętrzna strona nie nagrzewa się) Nie jest też zbyt ciężka więc nie zmęczycie się:) Żeby nie było zbyt kolorowo ... jak wiecie należy dbać o czystość takich urządzeń i jednak w porównaniu to prostownicy zajmuje to trochę więcej czasu. Mamy tutaj ząbki co trochę utrudnia sprawę. Podsumowując jestem bardzo zadowolona z tej szczotki i wprowadzonych w niej zmian. Na prawdę przyjemnie i gładko sunie po włosach a łatwość i szybkość stylizacji sprawiają, że ostatnio prostownica poszła w odstawkę.
    Zalety:
    • gładko sunie po włosach, nie szarpie, ładnie wygładza włosy bez utraty objętości, szybka i łatwa stylizacja,
    Wady:
    • Nie uzyskacie nią prostych jak druty włosów
  • 11 września 2022 o 17:27
    Pięknie wygładza włosy nie pozbawiając ich objętości.
    Poprzednia wersja szczotki prostującej od Philips sprawiła, że zwykła prostowinica wylądowała na dnie szuflady. Szczotką prostującą BHB885/00 marki Philips błyskawicznie wygładzam moje włosy, które mają tendencję do nadmiernego puszenia się. Szczotka posiada ceramiczną powłokę nagrzewających się ząbków, nasączoną olejkiem arganowym. Dzięki temu rozczesywanie włosów jest o wiele bardziej łatwiejsze i bezpieczniejsze. W porównaniu do poprzedniej szczotki Philips ta posiada trzy ustawienia temperatury (150°C, 180°C, 200°C). Wystarczy kilka sekund aby szczotka się nagrzała i była gotowa do użycia. Nowością w szczotce jest jonizacja. Plus za obrotowe połączenie przewodu, dzięki czemu można obracać kablem w dowolne strony nie martwiąc się o jego zaplątanie podczas modelowania włosów. Jeśli miałabym doradzić co wybrać, szczotkę czy prostownice, to zdecydowanie polecam każdemu szczotkę prostującą! Gdy używałam prostownicy moje włosy zawsze były takie "przyklepane". Szczotka prostująca bardzo ładnie wygładza włosy nie pozbawiając ich objętości.
    Zalety:
    • wygładza włosy nie pozbawiając ich objętości
    • ceramiczna powłoka nasączona olejkiem arganowym
    • jonizacja
    • obrotowy kabel
    • szybko się nagrzewa
    • trzy ustawienia temperatury
  • 11 września 2022 o 16:09
    Umilacz poranku
    Moim problemem od zawsze był rano stan moich włosów. Wiecie kąpie się ostatnia i zawsze chodzę spać w mokrych włosach co skutkuję rankiem efekt tzw. Lwiej Grzywy. Spuszone, stojące we wszystkie strony włosy towarzyszyły mi przez większość czasu dlatego zawsze starałam się je związać. Aż w moje ręce wpadła szczotka prostująca włosy od Philips. Dość duża dzięki czemu wygładzenie włosów to zaledwie kilka pociągnięć. Zapomniałam dodać że moje włosy są tak w połowie ani nie chcą się całkowicie kręcić a na pewno nie są zupełnie proste. Użytkowanie jej jest bajecznie proste i szybkie. Posiada regulator temperatury który możemy dopasować do swojej grubości włosa. Nagrzewa się w kilka chwil i jest gotowa do pracy. Ważne... nie używajcie jej na mokrych włosach jako suszarki, to sprzęt do suchych włosów. Oraz to aby przed prostowaniem przeczesać włosy zwykłą szczotką by rozplątać ewentualne kołtuny. Dosłownie kilka pociągnięć i włosy od razy się wygładzają, może nie nazwałabym tego stuprocentowym prostowanie ale właśnie wygładzeniem. Dodatkowo zyskują pięknego blasku. Trzeba jednak uważać na uszy:) można sobie je poparzyć gdy się nie będzie używało. Funkcja jonizacji sprawia że włosy w ciągu dnia się nie elektryzują. Tak jak pisałam dzięki tej szczotce moje poranne szykowanie jest zdecydowanie szybsze i efektowniejsze niż dotychczas. Czy opłaca się mieć takie urządzenie w domu... ? Jeśli masz problem z puszącymi się włosami które same nie wiedzą jak chcą wyglądać polecam Ci ją z czystym sumieniem, zwłaszcza gdy w domu mieszka więcej niż jeden lokator z długimi włosami .
    Zalety:
    • możliwość regulacji temperatury
    • szybkość działania
    • wielkość urządzenia
    • waga (idealna do kobiecej dłoni)
    • plus za jinizację
    Wady:
    • nie zauważyłam