Kremy i maski do stóp

Avon Foot Works, Ilipe Butter Moisturing & Smoothing Overnight Treatment with Vitamin E Kuracja do stóp na noc `Masło Illipe`

• 22 lipca 2023 o 12:13
    Kuracją bym tego nie nazwała
    plusy: + delikatny zapach + umiarkowanie gęsta konsystencja + nietłusty + szybko się wchłania minusy: - słabo nawilża - nie zapobiega zrogowaceniom inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - niska dostępność - niezbyt wydajny + wygodny słoiczek
  • 30 czerwca 2023 o 9:05
    Nawilża skórę stóp
    Krem mieści się w małym odkręcanym słoiczku co pozwala go na wydobycie do samego końca. Jego konsystencja jest taka w sam raz ani nie za rzadka ani nie za gęsta. Dobrze się go rozprowadza. Krem całkiem szybko się wchłania. Nie zostawia uczucia lepkości ani tłustości. Krem ma delikatny przyjemny zapach. Krem nawilża suchą skórę stóp, po dłuższym używaniu fajnie ją regeneruję. Jednak dla mocno przesuszonej skóry może okazać się za słaby.
    Tronina
    11 kwietnia 2023 o 17:43
    Lubię
    Na plus: - treściwa, przyjemna konsystencja, - delikatny, piękny zapach, - wydajność i duże opakowanie, -cena. Minus: - słaby skład, - raczej średnie nawilżenie. Mimo wszystko i tak przyjemnie stosowało mi się ten produkt, więc polecam wypróbować.
  • 13 stycznia 2023 o 9:13
    Dla mnie idealny
    Kupiłam krem wraz z wersją lawendowy. Z tamtego byłam zadowolona i myślałam że nie da się przebić tego efektu. Po skończonym opakowaniu sięgnęłam po wersję z masłem. Konsystencja jest gęstsza, dość zbita, dla mnie bardzo dobra do rozprowadzania. Łatwo się rozsmarowuje. Zapach lekko kakaowy, dla mnie akurat średni ale jestem w stanie go znieść ze względu na efekty. Po aplikacji na stopy zakładam grubsze skarpetki i noszę jakiś czas. Zdejmuję je tuż przed spaniem i krem jest już wchłonięty. Przy regularnym, codziennym, wieczornym stosowaniu, skóra jest widocznie gładsza, miękka w dotyku. Zawsze miałam problem z szorstkimi stopami a teraz sama nie wierzę jak gładka jest skóra. Krem jest wydajny, wystarczy na ok 1,5 miesiąca a kosztuje niewiele. Dla mnie to strzał w dziesiątkę.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie
    Wady:
    • Zapach nie w moim guście
    Miroku
    14 grudnia 2022 o 11:45
    Bardzo słaby jak na Foot Works
    Zimowe limitowanki Foot Works kupuję w ciemno i zazwyczaj jestem z nich zadowolona tak samo jak z kosmetyków regularnych tej serii-w pielęgnacji moich trudnych stóp Avon zazwyczaj sprawdza się zaskakująco dobrze. Jednak tym razem trafiłam na słabsze ogniwo Foot Works-niby lepiej z tym kosmetykiem jak bez niego, ale po zużyciu całego słoiczka wiem, że na pewno nie wrócę do tego produktu. Skóra moich stóp ma skłonności do nadmiernego rogowacenia oraz modzeli, potrzebuję kremu który dobrze ją zmiękczy oraz nawilży. Ten recenzowany działa bardzo płytko oraz krótkotrwale-delikatnie nawilża powierzchnię naskórka, ale efekt lekkiego wygładzenia znika po kilkunastu godzinach. Podczas jego używania pojawiło się więcej zrogowaceń, zaś skórki przy paznokciach stały się bardziej wysuszone oraz skłonne do zadzierania. Żeby utrzymać przy tym kremie jako taką kondycję stóp musiałabym go używać ze 2-3 razy dziennie co dla mnie nie ma sensu. Nie zmiękcza oraz nie zapewnia odżywczej regeneracji, a kosmetyk typu kuracja powinien mieć bardziej konkretne działanie. Konsystencję ma gęstą i kremową, ale jednocześnie śliską-muszę długo go wsmarowywać by poczuć, że się wchłonął, na koniec stopy i tak są tłuste oraz śliskie co dla mnie zmniejsza komfort użytkowania(na który też zwracam uwagę w kosmetykach). Zapach-jakby orzechowy, ale mocno chemiczny, mi do gustu w ogóle nie przypadł.