Płyny do kąpieli

OnlyBio Baby, Emulsja do mycia i kąpieli dzieci olejkowa

• 17 lipca 2023 o 10:48
    Totalny hit naszej rodziny
    Emulsja olejkowa od Only bio to super rozwiązanie na pierwsze kąpiele dla maluszka, idealnie nawilża, pozostawia skórę aksamitnie miękka i tak jakby już była posmarowana olejkiem. Używamy też dla starszej córki od czasu do czasu. Zapach ma świetny, ja uwielbiam produkty Only bio baby, można dorwać w dobrych promkach za małe pieniądze- skład mają super. Córka ma silne AZS i ten produkt jej nie uczula.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Olejowanie
    • Skuteczne działanie
  • 6 kwietnia 2023 o 14:32
    Dobre właściwości nawilżające
    Emulsję Onlybio kupiłam ze względu na to, że mam bardzo suchą skórę i staram się wybierać kosmetyki o działaniu nawilżającym, a gdy zauważyłam promocję stwierdziłam, że wypróbuję ten właśnie kosmetyk. Ta emulsja zapakowana jest w seledynową butelkę z pompką. Opakowanie jest bardzo wygodne, higieniczne i praktyczne bo pozwala precyzyjnie dozować kosmetyk. Na szacie graficznej są wszystkie niezbędne informacje. Emulsja ma typową, olejową konsystencję, jednak biorąc pod uwagę, że miałam okazję używać kilku innych tego typu kosmetyków, to ta emulsja jest dość tłusta i zostawia film na skórze. Ja na umycie siebie zużywamy dość dużo kosmetyku. Pozostawia białe ślady na kabinie. Jeśli chodzi o zapach to nie ukrywam przy pierwszym użyciu zastanawiałam się czy kosmetyk nie jest zepsut, zapach był dziwny jakby stęchły? Jednak z każdym kolejnym dozowaniem, po kilku użyciach, przy każdym kolejnym wydobyciu produktu zapach ten zniknął i pojawiła się woń słodkich moreli albo brzoskwini. Zapach zostaje chwilę na skórze, jest on bardzo delikatny i myślę, że nie będzie drażnił dzieci. Choć wiadomo, że najlepiej gdy produkty dla maluchów są bezwonne. Używam codziennie podczas kąpieli. Niestety najpierw muszę myć się żelem a następnie tą emulsją bo mam uczucie niedomycia, pewnie ze względu na słabe pienienie, mały poślizg. Jednakże emulsja w połączeniu z innym kosmetykiem daje bardzo fajne rezultaty i skóra po kąpieli jest nawilżona, miękka, przyjemna w dotyku, znika uczucie ściągania, zniknęły przesuszenia na łokciach czy kolanach. U mnie jest to taki pierwszy krok do nawilżenia skóry. Oczywiście stosuję wszelkiego rodzaju balsamy, olejki jednak teraz, po wytarciu skóry ręcznikiem, czuć, że już na tym etapie nawilżenie jest niezłe. Plus za przyjazny, naturalny skład. U mnie emulsja nie spowodowała żadnych negatywnych skutków, nie zapycha skóry dekoltu czy plecó, nie pojawiło się zaczerwienienie pieczenie. Zużywam dość dużo kosmetyku w trakcie kąpieli. Myślę, że stosowany u dzieci będzie bardziej wydajny. Kpiłam za 9 zł gdzie cena regularna to jest 30 i była to całkiem niezła promocja.