Płyny do kąpieli

e-ZikoApteka.pl
Emolium A-Topic Trójaktywna Emulsja do kąpieli, 200 ml

• 2 lipca 2024 o 22:03
    Dobre, ale mało wydajne.
    Apteczny dermokosmetyk polskiej marki, zamknięty w białej butelce, do której dołączona jest miarka, żeby móc odmierzyć porządną ilość produktu. Bezzapachowy. Jednak czuć jakiś lekki zapach. Sam produkt ma wodnistą konsystencję. Łatwo się go nalewa, łatwo rozprowadza się w wodzie. Kąpiel jest przyjemna. Czuć ukojenie. Faktycznie nawilża, natłuszcza, a przede wszystkim uśmierza świąd. Nie zostawia na wanie tłustych smug, plam. Producent zaleca na jedną kąpiel dla osoby dorosłej użycie 30ml preparatu, a więc cała butelka 200ml wystarcza tylko na około 6 kąpieli. Moim zdaniem to mało i można kupić konkurencyjne produkty znacznie bardziej wydajne.
    Wady:
    • Mało wydajne.
    Ganette
    13 listopada 2022 o 22:53
    Bardzo dobry choć cena wysoka.
    Kupiłam w aptece na polecenie Pani dermatolog kiedy dostałam paskudnej alergii, stosowalam również krem, którego opinie także wystawilam. Ten zestaw po prostu uratował moja skórę. Produkt niesamowicie wpływa na skórę, jest miękka, nawilżona i odzywiona, ale nie tłusta. Przy mojej alergii pomogła super. Skóra po około tygodniu doszła do siebie, a naprawdę było kiepsko, jakbym dotykala dłonią papier ścierny, tak wyglądała i w takim stanie była moja skóra na ramionach. Po kapieli z dodatkiem emulsji emolium od razu czułam ukojenie, nieprzyjemne ściąganie i swędzenie mijalo, w połączeniu z kremem naprawdę super efekty. Polecam serdecznie.
  • 25 września 2020 o 16:26
    Super sprawa
    Na Emolium trafiliśmy z polecenia pani dermatolog. Córka miała ogromne problemy z przesuszoną i wrażliwą skórą. Próbowaliśmy wielu specyfików, ale dopiero Emolium na prawdę zadziałało. Nie jest to produkt tani, ale przy problemach skórnych mojego dziecka na prawdę pomógł.
  • 27 kwietnia 2020 o 22:52
    Ratunek dla osób z AZS
    Z marką Emolium miałam do czynienia kilka lat temu, gdy uaktywniło mi się dawno przez moje ciało zapomniane AZS z którym miałam problem w dzieciństwie i jak się okazało będę mieć w życiu dorosłym. Dermatolog mi w czasie problemów oprócz maści zaleciła zakup kosmetyków tej marki i aż po dziś gdy tylko zaczynają się moje problemy skórne sięgam po nie prosząc o ratunek, który mi ta seria daje. Trójaktywny żel do mycia to taka perełka, zapach hmmm nie określę bo go nawet jak by nie ma ale sam żel myje skórę bardzo dobrze. Po nałożeniu na skórę delikatnie ją myje i pielęgnuje, nie powoduje podrażnień a wręcz przeciwnie łagodzi wszystkie moje swędzące, suche zmiany skórne. Żel zapewnia odpowiednie nawilżenie i ochronę warstwy lipidowej co jest ogromnym plusem, pojemność 200ml starcza na dość długo szkoda, że cena ponad 30 zł mnie nie cieszy hahah za to mam duuużo żeli z Balea. No cóż jeśli mam ocenić żel dla osób z AZS polecam z czystego serca w połączeniu z innymi produktami tej serii
    Zalety:
    • działanie zgodne z opisem producenta
    Drogeria Super-Pharm
  • 14 kwietnia 2020 o 17:46
    Dobry dla suchej skóry, mieszanej -niestety podrażnia AZS
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zanim kupiłam ten produkt- czytałam Wasze opinie. Jednak za namową pani dermatolog skusiłam się na trójaktywną emulsję. Napiszę prosto: produkt jest bardzo dobry na podrażnienia zwykłej- normalnej skóry. na jednorazowe lub niewielkie zmiany. Natomiast przy stosowaniu dla dziecka z intensywną atopią- odpada. Powoduje podrażnienia i szczypanie.
    Zalety:
    • Bardzo dobrze nawilża skórę zdrowego dziecka, jest bezzapachowy, bez parabenów, cena dobra. Polecam dla starszych dzieci.
    Wady:
    • Podrażnia skórę ciężko atopową.