Mydła

Aile Apple Liquid Soap Jabłkowe mydło w płynie

• 1 kwietnia 2024 o 19:09
    Zero jabłuszkowych atrakcji :( jakość trochę idzie w parze z ceną
    Sama nie wiem, dlaczego zdecydowałam się kupić to mydło. Chyba pokusiło mnie pięknie zielone opakowanie i wymalowane na nim jabłko :D lubię owocowe nuty w produktach do mycia. Poza tym to mydło znajdowało się na najniższej półce w hipermarkecie, a ja ogólnie lubię dawać szansę produktom, które się tam znalazły (bo nie zawsze to są naprawdę produkty niszowe). No i też chyba ta cena mnie skusiła. Z drugiej strony czego mogę oczekiwać od produktu wartego 2,7 zł za 1l... no ale dobra. Kupiłam, używam i żyję dalej. Opakowanie / konsystencja / zapach Opakowanie: całkiem niezłe. Mydło jest w pojemności 1 l, szczelnie zamknięte w plastikowym opakowaniu. Plastikowe wieczko nie przecieka, bez problemu mydło da się przelać do mniejszej buteleczki. Tutaj nie mam żadnych uwag. Grafika jest całkiem ładna, a poza tym producent zapewnia na niej, że mydło posiada kompleks witamin a, e i f, ekstrakt z jabłka no i glicerynę. Co do ostatniego składnika - nie mam wobec niego żadnego "ale" jak coś. Konsystencja: mydło ma kolor zielony, jest dość płynne. Częściowo spływa z dłoni, nie raz i nie dwa nie opanowałam jego aplikacji i 3/4 produktu zmarnowało się w syfonie. Zapach: dlaczego mi to zrobiliście, Aile. Nastawiłam się na piękny zapach soczystego jabłka, a mamy chemiczne, podobne do niczego, coś :( ani się to nie utrzymuje na dłoniach/w łazience, ani nie rozpieszcza zmysłów podczas używania, totalna klapa. Już wolę bezzapachowe produkty niż takie sztuczne, udawane aromaty. Działanie: Całkiem w porządku myje. Używałam go też przez jakiś czas pod prysznicem do mycia całego ciała i co zauważyłam - nie pieni się tak bardzo. Mimo że skład ma z tych mocniejszych. Na same dłonie jest wystarczający, do ciała jednak takie sobie. Wystarczy raz umyć nim ręce i to wystarczy do dogłębnego oczyszczenia. Na dodatek nie wysusza mi jakoś nadmiernie skóry. Nie ukrywam, że miewałam już gorsze przesusze po podobno "pro" mydłach do rąk. W tym przypadku jest raczej bez problemu pod tym kątem. Z plusów należy wskazać dużą pojemność (starcza na długo), baardzo niską cenę. Jednak nie kupiłabym go ponownie głównie przez chemiczny zapach i zero jabłuszkowych, obiecanych atrakcji. ;(
    Zalety:
    • jest bardzo tanie przy dość sporej pojemności (1l), starcza na długo
    • ładna szata graficzna
    • solidne opakowanie, zatyczka nie przecieka i łatwo przelewa się przez nią mydło do mniejszych pojemników
    • dobrze domywa ręce
    • nie wysuszył mi tak bardzo skóry (ani ciała ani dłoni)
    • posiada kompleks witamin a, e i f
    Wady:
    • zapach chemiczny, nie ma nic wspólnego z jabłkiem
    • słabo się pieni pod prysznicem
    • zbyt rzadkie, często skapuje z rąk i się marnuje
  • 3 maja 2023 o 12:20
    Wielkie rozczarowanie
    Mydło w płynie Aile produkt o pojemności 1L o zapachu jabłka. Kosmetyk jest w woreczku uzupełniającym i jest koloru przezroczystego zielonego używam do mycia dłoni w łazience. Konsystencja jest trochę lejąca. Zapach jest intensywny, zdecydowanie sztuczny, nachalny i jak lubię zapach jabłuszka w kosmetykach, to ten zupełnie nie jest tym, który bym preferowała. Dla mnie jest mało przyjemny. Produkt pozwala na dokładne umycie dłoni, dobrze się pieni, mam wrażeni, że lekko wysusza dłonie, a myje je dość często, bo sporo korzystam z toalety. Opakowanie jest pojemne, to aż 1L, co czyni je naprawdę rodzinnym i wydajnym mydłem w płynie, ponieważ nie potrzeba go wiele użyć, by dokładnie umyć dłonie. Szata graficzna jest zwyczajna, z motywem zielonego jabłuszka, trochę mało współczesna, ale nie jest dla mnie to tak istotny aspekt. Opakowanie jest mocne z zakręcanym koreczkiem, łatwo nalewa się ten produkt do dozownika. Cena nie jest wysoka, ale spodziewałam się czegoś, co będzie naprawdę okej, a tutaj wielkie rozczarowanie. Ale to moje odczucia, każdy ma prawo do swoich.