Mydła

Luksja Creamy Soft, Energizing Peach & White Tea Caring Hand Wash Kremowe mydło w płynie energetyzujące `Brzoskwinia i biała herbata`

KardiaM
    21 lipca 2024 o 10:47
    Pięknie pachnie, oczyszcza, odświeża i nie podrażnia
    Zgodnie z tytułem- ten kosmetyk spełnia moje wymagania jeśli chodzi o mydła :) Używam naprzemiennie tych w płynie oraz w kostkach. Chętnie próbuję nowości, bo myje dłonie bardzo często. Ten produkt przyciągnął moją uwagę przede wszystkim ze względu na zapach- a lubię owocowe aromaty. Mydło ma odpowiednią konsystencję, dobrze się pieni, skutecznie oczyszcza i odświeża skórę. A zapach? Bardzo mi się podoba :) Kosmetyk nie spowodował u mnie podrażnień, uczulenia i nadmiernego przesuszenia, ale po myciu dłoni konieczne jest u mnie zastosowanie kremu. Uważam ten produkt za udany i być może skuszę się na inny wariant zapachowy, żeby mieć porównanie.
  • 20 marca 2024 o 19:09
    Dawno nie miałam takiego super mydełka.
    To owocowe mydłeko od Lukcji stało się jednym z moich ulubionych! Totalnie uwiodło mnie zapachem, gdzie ja, fanka tych mdłych kremowych, przez takie oto produkty przerzucam się na te owocowe. Zapach jest po prostu powalający i długo utrzymuje się na dłoniach, co już w ogóle skradło moje serce. Konsystencja jest kremowa, wystarczy niewielka ilość do umycia dłoni. Dobrze się pieni i dobrze domywa ze wszelkich zbrudzeń. Ma przyjemny pastelowy pomarańczowy kolorek. Mydło zakupione w formie dolewki, co wychodzi w fajnej cenie. Nie wysusza skóry.
    • działanie
  • 26 lutego 2024 o 20:39
    Nic a nic nie wysusza - nie mogę się niczego doczepić
    Mydło kupiłam na promocji w Hebe. Ufam tej marce, jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. Tak samo było w przypadku tego mydła. Zapłaciłam za nie około 8 zł, przy 900 ml to prawie jak za darmo :) Co najbardziej w nim lubię? To, że nie wysusza moich dłoni. Nie potrzebuję używać kremu po jego użyciu - jest to naprawdę wyznacznik dobrego detergentu. Poza tym zapach - długo się utrzymuje. Jest słodki, nic a nic nie drażni. Domownicy również są zadowoleni. PS. Mój facet myje nim twarz (nigdy go nie namówię na pielęgnację) i jak dotąd nie narzekał na wysuszenie cery, także pośrednio potwierdzam - buzię też idzie nim umyć bez masakry :)
    Zalety:
    • mydło tanie, łatwo dostępne, o przyjemnym zapachu
    • nie wysusza skóry
  • 16 grudnia 2023 o 13:53
    Bardzo ładny zapach
    Bardzo ładnie pachnie. Jest delikatne dla rąk. Zapach długo utrzymuje się na skórze. Wydajne, delikatne i bezpieczne dla skóry mydło o pięknym zapachu. Zalety: wydajność zapach cena
  • 15 grudnia 2023 o 19:35
    Kremowa mydła do mycia rąk jak najbardziej bardzo lubię, ponieważ stanowią one idealny wybór dla moim bardzo suchych dłoni, które posiadają tendencję do tego, że czasami skóra na nich pęka i nie prezentuje się w bardzo atrakcyjny sposób. Wszelkie kremowe opcje pozwalają mi na zminimalizowanie tego efektu, natomiast przy zakupie tego typu kosmetyków oczywiście zależy mi także, aby posiadały one intensywne działanie oczyszczające czy odświeżające, ale i piękny, unikatowy zapach. Na kosmetyk od marki Luksja zdecydowałam się dość spontanicznie, będąc na zakupach w drogerii Rossmann. Kosmetyk zaciekawił mnie swoją opcją zapachową oraz dużym opakowaniem i atrakcyjną ceną. Mydełko dostępne jest w dwóch opcjach opakowania, ja posiadam te które stanowi opakowaniu uzupełniające. Zamknięte zostało ono w woreczku o pojemności 900 ml. Na opakowaniu o białej i pomarańczowej barwie umieszczono między innymi grafikę głównych składników ale także takie informacje jak nazwa produktu, jego skład, zalecany sposób użytku czy logo producenta. Cena regularna produktu wynosi około dziesięciu złotych, także przy takiej pojemności jest to naprawdę atrakcyjna oferta. Posiada kremową, gęstą konsystencję i przepiękny zapach. Na pierwszy rzut wyłaniają nam się intensywne nuty słodkiej brzoskwini, trochę dalej czuć dopiero delikatną białą herbatę. Mydło bardzo dobrze się pieni mimo swojej kremowej formuły. Posiada bardzo dobre działanie oczyszczające oraz odświeżające. Nie wysusza skóry, a wręcz określiłabym, że delikatnie nawilża, Kosmetyk od marki Luksja to dobre, kremowe mydełko o pięknym, owocowo-herbacianym zapachu, który bardzo przypadł mi do gustu. Zdecydowanie mogę go polecić ze względu na konsystencję i brak wysuszania skóry. Warto się nim zainteresować.
    • Konsystencja
    • Dobrze się pieni