Na zakup mydełek do rąk decyduję się całkowicie spontanicznie, nie przykładam szczególnie wielkiej wagi do tego, z jakiej pochodzą firmy ani szczerze mówiąc, nawet na skład. Najbardziej znaczącymi dla mnie kwestiami jest tutaj atrakcyjna cena, ale także zapach. Uwielbiam owocowe, słodkie, ale także eleganckie nuty zapachowe. Na propozycję od marki Linda z serii Prestige zdecydowałam się całkowicie spontanicznie, zauważyłam ją podczas zakupów w sklepie Biedronka. Z tego co wiem, seria to co jakiś czas powraca na sklepowe półki, dlatego też miałam szczęście, że tym razem na nią trafiłam. Spośród trzech dostępnych wersji wybrałam dla siebie tę o zapachu rabarbaru oraz róży. Warto jednak dodać, że wersji dostępnych na rynku jest znacznie więcej niż trzy, przynajmniej takie informacje udało mi się znaleźć w Internecie, natomiast nie wiem, na ile jest to aktualne.
Mydełko zamknięte zostało w plastikowym opakowaniu o pojemności 400 ml, czyli całkiem sporo za tak atrakcyjną cenę jak niecałe cztery złote. Opakowanie jest przeźroczyste, dlatego też doskonale widzimy, ile produktu nam pozostało. W centralnej części umieszczona została etykietka, a na niej wszelkie, najważniejsze informacje o produkcie, czyli logo jego producenta, nazwa czy określenie zapachu. Z drugiej strony znajdziemy bardziej szczegółowy opis wraz ze składem. W rolę aplikatora wciela się tutaj wygodna pompka.
Kosmetyk posiada żelową, całkiem lekką konsystencję. Ma jasnoróżową barwę, adekwatną do opisu zapachu. Zdecydowanie i bardzo wyraźnie czuć tutaj olejek różany, a wraz z nim słodki rabarbar. Nuty te, moim zdaniem są bardzo przyjemne, a zarazem eleganckie, bardzo przypadły mi do gustu.
Mydełko intensywnie się pieni, a to oznacza, że nie potrzeby stosowania go w zbyt dużej ilości. Dzięki temu jest wydajne i starczy nam na dłuższy czas, w moim domu było z nami przez ponad miesiąc. Kosmetyk dobrze oczyszcza dłonie, ale na szczęście nie wysusza ich. Może być śmiało stosowane zarówno przy skórze suchej, jak i bardzo wrażliwej. Dodatkowo pozostawia delikatny, różany i rabarbarowy zapach na dłoniach.
Mydełko od marki Linda zdecydowanie warte jest uwagi. Posiada przyjemny zapach, a wersja z rabarbarem i różą sprawdzi się dla fanów słodkich, ale jednocześnie eleganckich nut zapachowych. Jest wydajne i nie wysusza skóry. Zdecydowanie polecam.
Zalety:
- Konsystencja