Dezodoranty i antyperspiranty

Nivea Deo Ap Roll-On Black&White Clear 50 ml
Nivea Black & White Invisible Clear

• 2 kwietnia 2025 o 16:43
    Najlepszy antyperspirant w kulce
    Nie zostawia plam na ubraniach, ma delikatny zapach i jest łagodny dla skóry. Zawsze w wyborze szukam, aby miał łagodny zapach, nie zostawiał białych i plam. I aby pozostać świeżym jak najdłużej. Ten antyperspirant spełnia moje oczekiwania i mogę to stwierdzić ponieważ używam go już przez 2 lata i to moje kolejne opakowanie w mojej kosmetyczce
    Zalety:
    • Nie zostawia białych plam, delikatny zapach
    Wady:
    • Szklane opakowanie
  • 28 marca 2025 o 22:01
    nie działa
    Zwykle nie zwracam większej uwagi na to, jakie antyperspiranty kupuję, bo większość działa na mnie podobnie. Raczej trzymam się sprawdzonych produktów Nivea, ale ten wyjątkowo mnie rozczarował. Już przy codziennym użytkowaniu, bez większego wysiłku, nie zapewniał odpowiedniej ochrony – skóra szybko stawała się wilgotna, a uczucie świeżości znikało po krótkim czasie. Dodatkowo nie zabezpieczał ubrań, bo skoro nie blokował potu, to i plamy pojawiały się tak, jakby w ogóle go nie użyć. Sama aplikacja też nie była komfortowa, bo kulka była słabo zwilżona produktem, co sprawiało, że trudno było go równomiernie nałożyć. Niestety, nie sięgnę po niego ponownie.
    Zalety:
    • dostępność w wielu drogeriach
    Wady:
    • brak skutecznej ochrony przed potem nawet w codziennych warunkach
    • nie zabezpiecza ubrań przed wilgocią i plamami
    • niewygodna aplikacja, kulka słabo nasączona produktem
  • 2 marca 2025 o 17:23
    Słaba ochrona przed potem
    Dobre strony tego produktu to wydajność,ładny i delikatny zapach oraz, że nie brudzi ubrań. Jednak daje on bardzo słabe zabezpieczenie przed potem. Mam tu na myśli ochronę przed potem w codziennych sytuacjach, nie o treningu czy dla osób cierpiących na nadpotliwość. Uważam,że ochrona jest tu naprawdę niewielka,nie zauważyłam różnicy w poceniu czy przy stosowaniu produkty,czy też nie.
    • Nie brudzi ubrań
    Wady:
    • Słaba ochrona przed potem
  • 24 lutego 2025 o 20:03
    Nivea Invisible Clear, Black & White – skuteczna ochrona bez śladów na ubraniach
    Antyperspirant Nivea Invisible Clear, Black & White w kulce to produkt, który regularnie wybieram od około roku. Po długich poszukiwaniach skutecznego dezodorantu, który zapewni zarówno ochronę przed potem, jak i nie pozostawi śladów na ubraniach, trafiłam na ten wariant i od tego czasu sięgam po niego regularnie. Produkt bardzo dobrze radzi sobie z kontrolą potu i nieprzyjemnego zapachu. Choć producent deklaruje 48-godzinną ochronę, w moim przypadku sprawdza się przez około 15-20 godzin, co nadal jest dobrym wynikiem. Antyperspirant szybko się wchłania, nie pozostawia uczucia lepkości ani dyskomfortu. Dodatkowo ma przyjemny, neutralny zapach, który nie jest nachalny i dobrze komponuje się z innymi kosmetykami. Jeden z największych atutów tego produktu to jego brak widocznych śladów na odzieży. Rzeczywiście nie zostawia białych plam na czarnych ubraniach, a jasne ubrania nie mają po nim żółtych przebarwień. Po dłuższym użytkowaniu nie zauważyłam żadnych negatywnych efektów na tkaninach. Mam wrażliwą skórę i zdarzało się, że inne antyperspiranty powodowały u mnie podrażnienia, zwłaszcza po depilacji. W przypadku Nivea Invisible Clear nie doświadczyłam takich problemów – jest delikatny i dobrze tolerowany przez skórę. Jedno opakowanie starcza na około 1,5-2 miesiące przy codziennym stosowaniu po kąpieli. Produkt nie należy do najtańszych na rynku, ale biorąc pod uwagę jego skuteczność, uważam, że stosunek ceny do jakości jest uczciwy. Jest to jeden z moich ulubionych antyperspirantów, choć muszę zaznaczyć, że nie mam problemu z nadmierną potliwością – dla osób z większym zapotrzebowaniem na ochronę może być różnie. W moim przypadku produkt spełnił oczekiwania i zdecydowanie poleciłabym go innym, którzy szukają skutecznej ochrony, delikatnej formuły i bezpieczeństwa dla ubrań.
    Zalety:
    • Skuteczna ochrona przed potem i nieprzyjemnym zapachem
    • Szybko się wchłania
    • Nie zostawia białych śladów na czarnych ubraniach
    • Chroni jasne ubrania przed żółtymi plamami
    • Delikatny dla skóry
    • Przyjemny, neutralny zapach
    • Dobra relacja ceny do jakości
    Wady:
    • Może nie podołać 48h ochrony
    • Nie jest to najtańszy wybór
    crayola
    17 lutego 2025 o 10:02
    Chyba zapomniał, co miał robić....
    Nie pozostawia białych śladów? Oczywiście, że pozostawia! Na czarnym, na kolorowym, na wszystkim! Żółte plamy na białym? Proszę bardzo. Już dawno żaden antyperspirant nie pobrudził mi tak mocno ubrań... Jestem rozczarowana na maksa, bo jako fanka ciemnych ubrań kupiłam go właśnie z tą intencją. Przed potem chroni, ładnie też pachnie, ale jego niszczycielskie działanie dla ubrań jest dla mnie niedopuszczalne. Żadne, nawet najtańsze antyperspiranty tego typu nie narobiły mi tyle szkód w szafie. Dodam, że te plamy są "wybarwione" i nie da się ich sprać. Nie polecam. Wyrzuciłam do kosza.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • ochrona przeciw poceniu
    Wady:
    • plami ubrania!

Zobacz także inne Dezodoranty i antyperspiranty