Dezodoranty i antyperspiranty

Crystal Body Deodorant Stick Naturalny dezodorant w kamieniu

Rose_77
    16 października 2018 o 16:59
    Dobry kosmetyk nie bez wad technicznych.
    Lubię ten kosmetyk – bardzo podoba mi się, że ma naturalny skład, więc nie smaruję się pod pachami sztuczną chemią. Jak dla mnie jest wystarczająco skuteczny - od rana do przyjścia z pracy (czyli jakieś 9-10 godzin) nie czuję nieprzyjemnych zapachów. Nie zauważyłam też żeby ubrania pod pachami były specjalnie zmienione lub poplamione. Jest też bardzo wydajny – używam codziennie około roku i wciąż mam tego produktu około 70 %! Odejmuję jedną gwiazdkę za to, że po pewnym czasie kamień osypuje się (a i tak mam go jeszcze tak dużo…) i chyboce w środku na wszystkie strony. Za te dwie wady nie oznaczam go też jako hit chociaż na pewno kupię go znowu.
    Zalety:
    • Dobra skuteczność, wydajność, naturalny skład
    Wady:
    • Po jakimś czasie kamień osypuje się przez co muszę opakowanie z kryształem trzymać na podstawce.
    • Po jakimś czasie kamień rusza się w środku na wszystkie strony, więc trzeba uważać podczas użytkowania.
    • Produktu mogłoby być o połowę mniej – byłby wtedy wygodniejszy w użytkowaniu.
  • 27 czerwca 2018 o 3:13
    Nie chroni
    Dezodorant nie spełnia swojej funkcji - nie uchronił mnie przed przykrym zapachem potu. Może sprawdzi się u osób z małą potliwością. Jest ciężki, bo to skała.
  • 10 marca 2018 o 21:04
    nie rozumiem fenomenu
    nie czuję jakiegokolwiek działania tego specyfiku. Produkt ma konsystencję kamienia, nie rozpuszcza się pod wpływem wody, nie wiem więc, jak miałby być nakładany na skórę? Dla mnie to pic na wodę, nic mi nie daje, a do tego jest drogi. Nie nie nie :/
    Bodella
    21 października 2017 o 12:37
    najlepszy na wrastające włoski
    Kupiłam go ze względu na problem z wrastającymi włoskami po goleniu i sprawdza się rewelacyjnie ! W połączeniu z peelingiem i nawilżaniem problemy z wrastaniem skończyły się, mam nadzieje, że na zawsze. Testowałam go również jako dezodorant, ale niestety tu nie do końca spełnia swoją rolę. Nie podoba mi się także opakowanie i to jak działa cały jego mechanizm. Bardzo łatwo o wypadniecie kamienia, a także przez kontakt z wodą, sól wręcz wychodzi poza opakowanie i brudzi wszystko dookoła. Tak czy inaczej warto spróbować, ponieważ ten kosmetyk ma wiele zastosowań i być może każdy coś dla siebie dobrego w nim znajdzie :)
  • 5 września 2017 o 20:22
    Cudów nie ma
    Ałun zapobiega powstawaniu nieprzyjemnego zapachu, ale nie niweluje pocenia. Nigdy nie miałam z tym nadmiernych problemów, a mimo to kamień nie daje rady. Nie jestem zadowolona z działania- mokre plamy pod pachami nie są estetyczne. W dodatku "naturalny skład" można włożyć między bajki. Opakowanie, które wybrał producent nie sprawdza się- sztyftu wysuwa się sam, bez wykręcania. Kamień jest dosyć ciężki i jego upadek grozi np. uszkodzeniem umywalki. Zużywam go jako dezodorant do stóp.
    Zalety:
    • brak zapachu,
    • zapobiega powstawaniu nieprzyjemnego zapachu,
    • nie zostawia plam,
    • wydajny,
    Wady:
    • cena,
    • nie niweluje pocenia,
    • ciężki,
    • nieporeczne opakowanie,
    • skład,