Dezodoranty i antyperspiranty

Rexona Dezodorant w Sprayu Active Protection+ Invisible 150ml

kora777
    7 listopada 2024 o 18:15
    Przeciętny
    Niby dezodorant w sprayu, znanej i sprawdzonej firmy... a jakiś taki niekomfortowy. Skład bez zarzutu (sole aluminium to jedyne co wg mnie działa), zapach też, opakowanie klasyczne. Cena ok 12-15 zł i dostępność we flagowych drogeriach. Niemniej mam zastrzeżenia do działania - jesienią nie wymagam cudów , ale kurcze pociłam się z nim bardziej niż z jego "bratem" w największe upały. Nie brudzi czarnych ubrań (rozpylany zbyt blisko zostawia talk jak większość), zapach też poprawny ale nie porywający. Ot taki przeciętniak w planie minimum. Nie czułam się świeżo, ale chwilę po użyciu ani pod koniec dnia więc drugi raz nie kupię.
  • 25 lipca 2024 o 18:10
    Idealna Ochrona Bez Śladów
    Cenię sobie ten produkt. Używam go od 2 miesięcy i sprawdził się znakomicie. Idealnie chroni przed potem cały dzień, nawet podczas intensywnej aktywności fizycznej. Zapewnia uczucie świeżości i przyjemny zapach. Największym zaletą jest tym, że produkt nie zostawia białych plan na ciemnych tkaninach. Mimo dobrych cech produktu, zawiera on związki aluminiom, które mogą być niepożądane dla osób szukających bardziej naturalnych antyperspirantów.
    Zalety:
    • chroni przed potem cały dzień
    • długotrwała świeżość
    • łatwa aplikacja
    Wady:
    • zapach - zbyt intensywny, sztuczny
    • skład
  • 23 kwietnia 2024 o 13:12
    No cóż
    Kupiłam go na promocji w Rossmannie, dałam za niego mniej niż 10zł. Niestety nie sprawdził mi się. Nie wiem czy wszystkie antyperspiranty tej firmy czy akurat tylko ten zostawia taki jakby biały puder na pachach. Nie do końca mi to odpowiada. Jeśli chodzi o ochronę to też bardzo średnio wypada. Zapach ok, bez szału, ale może być.
    Myshqa
    24 sierpnia 2023 o 12:50
    Bywały lepsze
    Dezodorant kupiłam trochę mimochodem na zasadzie "żeby jakiś był". Zwłaszcza, że przy ogolonych pachach nie mogę stosować przez pewien czas takiego blokera z Ziaji. Pierwsze, co rzuca sie w oczy to raczej średnia "niewidzialność" sprayu, bowiem atomizer strzela dosłownie proszkiem, co troche zmniejsza sie przy wstrząśnięciu ale nadal nie niweluje problemu. Do tego efekt jest raczej krótkotrwały. Szkoda, bo zapach akurat był całkiem miły dla nosa a sam dezodorant jest delikatny i nie podrażnia skóry.
  • 31 lipca 2023 o 9:59
    Średni, spodziewałam się długotrwałej ochrony a jest przeciętny i w wymagających sytuacjach się nie sprawdził.
    Szukałam skutecznego antyperspirantu,z tego co pamiętam dawno nie miałam żadnego z Rexony, postanowiłam spróbować. Kupiłam w Rossie, był wówczas w promocji w okolic 11zł. Opakowanie typowy standard, antyperspirant w areozolu, pojemność 150ml. Zapach jest niby świeży, ale sztuczny taki podlatujący chemiczną nutą. Po aplikacji jakoś nie wzmacniał u mnie wrażenia świeżości, choć ten zapach nie jest tragiczny ani zły, ale mi po prostu przez tą 'chemiczną' świeżość nie przypadł do gustu, z czasem się przyzwyczaiłam i przestałam zawracać na niego uwagę. Co do obietnicy produktu nie zostawiającego białych śladów, to niestety ale zdarza się, że te biały ślady są, więc obietnica do końca spełniona nie jest. Antyperspirant zostawiał suche wykończenie na skórze co bardzo lubiłam, także pod tym względem zapewniał mi komfort. Jeśli chodzi o efekty to i tak i nie. Z jednej strony rzeczywiście na moich ubraniach nie było śladu potu, ani mokrych plam, moja pacha przez większość dnia była sucha, jednak działo się to przeważnie kiedy miałam lajtowe dni. Ochrona przed niechcianym zapachem też była, ale coś mi jednak w nim nie pasowało. Bywało tak, że podczas naprawdę intensywnego wysiłku czy długich spacerów czy zakupów z siatami, które musiałam nosić komfort nie był tak wysoki. Niechcianego zapachu nie było, jednak większych problemów z potliwością nie miewam, ale skóra pod paszkami była już mokra. I wbrew zapewnieniom producenta nie jest to jakaś długotrwała całodzienna ochrona, nie mówiąc już o jakiś 48h. Nie jestem też osobą trenującą czy która ma wiele wysiłku fizycznego w ciągu dnia, nie mniej stresująca sytuacja czy po prostu intensywniejsze dzienne obowiązki i u mnie ten antyperspirant nie dał rady. Nie wrócę do niego, chronił wtedy kiedy niemal się nic nie działo , w wymagających sytuacjach chronił wyłącznie przed zapachem, mokrymi paszkami już nie.
    Zalety:
    • chronił przed niechcianym zapachem
    • zostawiał suche wykończenie po aplikacji
    Wady:
    • myślałam, że zapach będzie fajniejszy. Jest dziwny, niby świeży ale chemiczny
    • chroni przed mokrymi plamami tylko do pewnego momentu, u mnie nie sprawdził się w wymagających czy stresujących sytuacjach.
    • z tymi białymi śladami po aplikacji to różnie, bywało że je zostawiał