Dezodoranty i antyperspiranty

Arganove Ałun w sztyfcie

• 17 kwietnia 2025 o 11:33
    Słaby
    Nie przypadł mi totalnie do gustu. Mimo zwilżenia sztyftu, nie czułam aby jakaś porządna warstwa ochrony była na mojej skórze. Na pewno nie sprawdzi się w gorące dni, w trakcie treningu, czy dla osób z większą potliwością. Efekty przeciwpotowe zupełnie nie dorównują zwykłym antyperspirantom.
    Zalety:
    • naturalny
    • bezzapachowy
    Wady:
    • bardzo słaby efekt działania
  • 18 października 2024 o 18:07
    A chciało być się eko
    Chciałam być eko , a wyszło jak zwykle . W ogóle samo stosowanie tego jest upierdliwe aczkolwiek tego się nie czepiam , bo takie prawo ałunu , ale warto mieć to na uwadze . Użyłam go około trzech razy i jak się starła pierwsza warstwa to zaczął być ostry jak jakiś papier ścierny . Szorował i podrażniał . Zawiódł mnie i na pewno do niego nie wrócę
  • 11 września 2024 o 19:09
    Ałun
    Odkryłam ten produkt przez przypadek i wiem, że na długo zagości na moich półkach. Przetestowałam ogromne ilości dezodorantów, jednak żaden nie spełnił moich oczekiwań i nie został u mnie na dużej. Ałun to minerał, który ma za zadanie blokowanie namnażania się bakterii a przez to neutralizuje nieprzyjemny zapach. Dezodorant jest produktem całkowicie bezzapachowym. Według producenta nie przenika przez skórę, tworzy jedynie na jej powierzchni cienką warstwę ochronną. Plusem jest fakt, iż produkt ten nie brudzi ubrań. Produkt jest bardzo, bardzo wydajny. Stosuję go nieprzerwanie od miesiąca i sprawdza się dobrze. Nie podrażnia skóry, lekko ją ściąga, jednak nie jest to nieprzyjemne uczucie.
  • 27 sierpnia 2024 o 10:11
    aluminium za kosmiczne pieniądze
    Bez sensu. Drogie a mnie j skuteczne od zwykłego garniera minerals za 10 zł. Jedynie wydajność na plus, ale po co wydawać takie pieniądze na rakotwórczy glin???
    Zalety:
    • nic
    • rakotwórczy skład
    Shadok
    12 czerwca 2024 o 15:57
    Beznadziejny
    Stracone pieniądze, mimo aplikacji zgodnie z instrukcją (nawilżenie sztyftu) kompletnie się nie sprawdził. Skuteczność 1/10, całe szczęście wyszłam tylko na zakupy do osiedlowego skalpu a nie np. do pracy i na spotkania, bo odczuwałam swój własny zapach jakbym nieużyta dezodorantu w ogóle!
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • totalny brak skuteczności i zabezpieczenia przed zapachu potu