Maści i kremy lecznicze dla dzieci

Dada Maść ochronno-pielęgnacyjna

• 28 marca 2025 o 19:57
    Liczę, że w sprzedaży pojawią się też większe opakowania
    Mój syn jest nadal w pieluszce, zatem w celu ochrony okolic intymnych stosujemy produkty do pielęgnacji. Produkt kupiony w Biedronce. Ze względu na to, że sklep często robi promocje i mam go blisko to kupiłam kilka opakowań na wypróbowanie. Jest to maść do codziennego stosowania również od pierwszych dni życia maluszka. Produkt w składzie zawiera D-panthenol, prebiotyk + kompleks inaktywnych probiotyków, nie uczula i nie podrażnia, jest bezpieczny do stosowania. Opakowanie 50 g to plastikowa tubka z zamknięciem na klik. Opakowanie jest wykonane z twardego plastiku. Maść jest białego koloru i ma gęstą tłustą konsystencję. Maść jest bezzapachowa. Pomimo dość gęstej konsystencji łatwo ją wycisnąć z opakowania. Maść po nałożeniu i rozsmarowaniu pozostawia tłustą warstwę na skórze i długo wchłania się. Maść ochronno- pielęgnacyjna Dada zapobiega podrażnieniom i zaczerwienieniom okolic pieluszkowych. Produkt nawilża i natłuszcza delikatną skórę dziecka, co pozwala uniknąć odparzeń i otarć. Skóra po użyciu jest miękka i elastyczna. Łagodzi drobne podrażnienia. Nie jest to produkt do znacznych odparzeń, które już powstały. Moim zdaniem cena nie jest wygórowana za ten produkt, biorąc pod uwagę skuteczność, wydajność tego typu produktów. Generalnie polecam i przy okazji promocji kupię. I mam nadzieję, że będą w sprzedaży większe opakowania, bo taki produkt często się używa.
    Zalety:
    • bezpieczna od 1 dnia życia,
    • zapobiega podrażnieniom i zaczerwienieniom okolic intymych,
    • sprawia, że skóra jest miękka i elastyczna,
    • przeciwdziała odparzeniom
    • nie podrażnia i nie uczula
    xBunny
    26 lutego 2025 o 8:50
    Moje odkrycie
    Bardzo się cieszę, że miałam z moimi dziećmi okazję przetestować ten produkt. Nigdy bym się nie spodziewała, że produkt dyskontowy okaże się tak dobry. Oczywiście naszymi ulubieńcami są również pieluszki Dada i wszechstronne chusteczki również Dady. Cieszę się, że kolejne produkty dołączają do tej 'rodziny'. Mamy tu do czynienia z naprawdę dobra jakością za niskie pieniądze. Maść stosowałam do okolicy pieluszkowej, zaczerwienienia i otarcia znikały w mgnieniu oka, podrażnienia również nie mają długiego bytu. Maść ma bardzo gęsta i bogata konsystencję, wystarczy wyciśnięcie naprawdę niewiele produktu by pokryć duża część ciała. Produkt Dady jest bardzo wydajny i wystarcza na długi okres. Opakowanie jest również fajne, dozujemy odpowiednią ilość, zakrętka się nie otwiera. Moim zdaniem produkt jest naprawdę wart polecenia, nie pożałujecie. My wrócimy na pewno do tej super maści.
    Zalety:
    • Łatwa dostępność
    • Atrakcyjna cena
    • Bogata konsystencja
    • Działa natychmiastowo
    • Łagodzi wszelkie dolegliwości 'pieluszkowe'
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Nie zauważyliśmy :)