Shiseido Bibułki matujące Pureness, Shiseido

Rerera
    26 czerwca 2013 o 16:43
    chyba płaci się tylko za...opakowanie
    Gwiazdka za opakowanie i lepszą jakość od bibułek za 5 zł i druga gwiazdka za talk który mają na sobie bibułki-ale efekt jest podobny do innych...tyle ,ze za ok 89 zł!!!! Muszę niektorych ostrzec. Po przeczytaniu tylu pozytywnych komentarzy myślałam ,że to jakiś produkt-cudo. Mam cere przetłuszcającą się więc postanowiłam w nie zainwestować. Może zaczne od plusów: Ładne opakowanie(a nie jakis tam papierowe jak z bibułkami za 5 zł) -bardzo dobrze się wyciąga bibułkę,pojedyńczo w innych opakowaniach bywały wszystkie posklejane -bibułka jest grubsza, lepszej jakości i ciut większa od bibułek firm za kilka zł -bardzo dobry pomysł z ,pudrem\\\\\\\'na bibułkach-po przyłożeniu zostawia cieniutką warstewke(szkoda, że to chyba zwykły talk niezbyt dobrej jakości wg mnie) -no i faktycznie bibułek jest aż 100 a nie 50 jak to jest w opkowanaich na bibułki Bibułki matujące zazwyczaj przesuszają cere(u mnie zawsze) takie błędne koło matujesz a cera wzmaga produkcję sebum a ty znowu matujesz...i tak samo jest i z tymi bibułkami!!! Może i wytrzymują ciut dłużej niż po tanich bibułkach ale to i tak do godziny o ile tyle no i odrazu po chwili i tak się czuje jak skóra zaczyna pracować intensywnej aby produkować sebum. Myślę, ze tak nie powinno być z tak drogimi bibułkami!!!Jesli tak się dzieje naparwde wydają się zbędne, nie spełniają swojej roli. Jest to fajny gadżet aby poprawić makijaz jeśli nie mamy innej możliwości ale za tą cene chyba lepiej zainwestować w dobry krem który będzię trzymał nasza skóre w ryzach czy podkład i w tanie bibułki.
  • 21 maja 2013 o 21:43
    Bardzo drogie bibułki matujące
    Kupiłam, ponieważ rzadko trafiam w sklepie na jakiekolwiek bibułki matujące, a bez nich nie mogę żyć:) Plusy: - spełniają swoje zadanie w 1oo% - jedna bibułka starcza na całą buzię Minusy: - cena - nie zgadzam się z opinią, że nie naruszają makijażu. Na pewno "zdejmują kolor" z różu i podkładu. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2 całe
  • 22 listopada 2012 o 8:44
    niezłe
    dobre ale szału nie ma kilka razy dostałam do zakupów jako prezent od marki fakt ściągają tylko sebum nie naruszając makijażu w najmniejszym stopniu jedna bibułka wystarcza na całą buzię nie powodują przesuszenia ale znam inne w niższej cenie o identycznym działaniu więc nie sięgnęłabym po nie na plus praktyczne opakowanie w ładnym etui Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: dwa
    BBRAT
    29 czerwca 2012 o 20:29
    MUST HAVE
    Obecnie kosztują ok. 80 zł. To mój podstawowy gadżet do twarzy. Nie używam żadnych pudrów, ani prasowanych ani sypkich. Bibułki są moją podręczną puderniczką. Posiadam wersję nowszą niż ta na zdjęciu, skład też jest chyba lekko zmodyfikowany. Seledynowe ceratkowe etui jest wyposażone w podajnik. Całość nie rzuca mnie na kolana ale muszę uczciwie przyznać że jest to niewiarygodnie praktyczne rozwiązanie. W ciągu dosłownie 5-ciu sekund mam załatwiony temat zmatowienia twarzy, czy to w samochodzie stojąc na światłach, czy ukradkiem odwracając się od kogoś że niby wycieram nos (bo w zasadzie to chodzi rzeczywiście głównie o nos i jego okolice, czoło mam zakamuflowane szczelną gęstą grzywką). Działanie bibułek jest skuteczne. Matują poprostu. Są odpowiedniej wielkości, raczej się nie rwą i mają sugestywny świeży blado błękitny kolor. Zawierają trochę pudru, białego oczywiście, nie że jakiś beż czy coś. Zawartość tego pudru czy proszku (ale naprawdę minimalna ilość) to według mnie ogromna zaleta tego produktu. Aczkolwiek wiąże się to z o wiele większą chemią i konserwantami w składzie (parabeny, phenoxyethanol, talk). Mimo to dla mnie, osoby nie używającej żadnych pudrów, jest to właśnie zaleta, że bibułka jest wyraźnie pudrowa. Silniej działa na tłustą skórę, a makijażu i tak mi nie zakłóca, skoro go praktycznie nie mam. Trzeba jednak kontrolować sytuację bo na mojej dość ciemnej cerze bibułka umie pozostawić widoczną białą proszkową poświatę!!! Używam na zmianę z Beauty Formulas. Shiseido oceniam jako skuteczniejsze i wygodniejsze w użyciu, natomiast BF mają śliczne kartonikowe opakowanie (o wiele ładniejsze niż Shiseido) i o wiele łagodniejszy skład. Nie miałam nigdy bibułek Bobbi Brown i chyba się skuszę, gdy wykończę ostatnie opakowanie Shiseido, które mi jeszcze zostało. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: wiele, wiele...
  • 20 grudnia 2011 o 13:51
    NAJLEPSZE!!!!
    Testowałam bibułki kilku firm, jedne lepsze drugie mniej. Do zakupów dostałam próbkę 10 szt i istotnie sa najlepsze i kupiłam pełnowymiarowe opakowanie. * idealnie pochłaniają sebum * matują, nie niszcząc makijażu * estetyczne opakowanie * jedna bibułka "załatwia" całą twarz maja same plusy, nawet cena jest adekwatna do jakości. Polecam !!! Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 tester,w trakcie 1ego opakowania