Barwa Mydło powszechne

Barwa Mydło powszechne 200 g

• 22 maja 2015 o 14:49
    liczyłam na więcej
    Wiem, że to tylko mydło. W dodatku mydło tanie i proste. I chyba właśnie przez tą jego prostość miałam nadzieję na coś więcej. Bardzo polubiłam mydła BJ. Za działanie. Przeszkadza mi niestety ich zapach, który spowodowany jest ich głównym składnikiem, czyli tłuszczem zwierzęcym. Kupując to mydło myślałam, że to taki roślinny Biały Jeleń. Niestety tak nie jest. Mydło to nie pachnie. No, może coś tam pachnie, ale jest to bardzo delikatny zapach, coś w podobie do bezzapachowych kosmetyków aptecznych. Niby nie pachną, a jednak coś tam czuć. Kostka jest bardzo duża, kanciata. Na początku trudna do operowania, ale ma swój urok. Wolę takie prostokątne mydełka. Zdziwił mnie trochę kolor tej kostki. Niby biały, ale trochę transparentny. Wygląda jakby była zrobiona z rozcieńczonego mleka. I co mnie zdziwiło to to, jakie to mydło jest twarde. Ale nic z tych rzeczy nie wpłynęło na moją opinię. To po prostu taka specyfikacja. Mydełko jak już chyba wspominałam jest tanie. Moje kosztowało nie całe 4zł i z tego co się orientuję dostępne jest niemal wszędzie. Ot, takie mydło powszechne. Na moją ocenę wpływ ma niestety jego działanie. Owszem, mydełko ładnie myje, przy praniu też daje radę jednak po kąpieli z nim moja skóra wręcz błaga o nawilżenie. Całe ciało pokryte jest małymi, suchymi, czerwonymi plamkami. Miałam już do czynienia z taką reakcją skóry na wysuszenie, więc wiem o co chodzi. Z resztą ręce reagują tak samo. Zaznaczyłam jednak, że kupię ponownie, bo do prania nadaje się bardzo. Wrzucam płatki startego mydła do pralki z ubrankami córeczki i wyciągam wszystko idealnie wyprane. Zdecydowanie do prania wolę je od mydeł BJ, bo jakoś później mam w głowie, że piorę w zwierzęcym tłuszczu, a tutaj tego problemu nie ma. Podsumowując. Do wrażliwych skór nie polecam. Do prania za to polecam każdemu. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 kostki
  • 28 marca 2014 o 12:25
    Bardzo dobre tradycyjne mydło
    Tak samo jak jego mniejsza wersja: Jako szare mydło spełnia swoją rolę w 100% i za niską cenę. Jest bezzapachowe i jasnego koloru. Nie uczula. Ma fajny skład. Dobrze się pieni, super oczyszcza skórę, dobrze sie spłukuje i nie pozostawia osadu. Niektóre dziewczyny piszą, że wysusza twarz - mydła nie powinno się stosować na twarz!! Dlatego tego nie uznaje jako minus. Fajnie sprawdza sie także do prania ręcznego. Jedynym minusem może być jego nieporęczność, dlatego tego używam do np. prania a wersji mniejszej do kąpieli. Nieodzowny element mojej łazienki :) Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: ciężko zliczyć:)
    dzoanax
    9 lutego 2014 o 10:38
    przydatne
    Tradycyjne, szare mydełko od lat jest w mojej łazience. + dokładnie oczyszcza wrażliwą i suchą skórę; + jako jedyne nie uczula; jestem "zaawansowanym" alergikiem ;-) nie mogę używać mydeł zapachowych, nawet hipoalergiczne powodują wysypkę lub delikatne uczulenie; + łagodne, nie wysusza skóry; zmniejsza podrażnienia; łagodzi; koi; + bardzo niska cena; + dostępność; Minusem jest dla mnie brak zapachu, ale niestety muszę pogodzić się z faktem, że nie mogę używać mydeł z dodatkiem zapachowych perfum. Używam tego produktu od: lat Ilość zużytych opakowań: wiele
  • 4 października 2013 o 12:07
    rewelacyjne
    Jak dla mnie same plusy: - przyjemny niedrażniący zapach - przyjazny skład roślinny (nie zawiera tłuszczu zwierzęcego jak biały jeleń) - niska cena (zapłaciłam 3,50PLN za dużą kostkę 200 g) - mydełko jest bardzo wydajne - bardzo łagodne - nie wysusza mojej alergicznej i wrażliwej skóry - niweluje podrażnienia - wszechstronne zastosowanie : do mycia twarzy, ciała, do prania bielizny, zapierania plam itp. - bardzo dobrze się pieni (lubie taki efekt) - dobrze się spłukuje, nie zostawia osadu Polecam, dla mnie najlepsze mydełko jakie stosowałam :) Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 op.
  • 31 sierpnia 2013 o 21:40
    Lepsze niż Biały Jeleń
    Dużo już zostało napisane :) Więc tak w skrócie: +cena +dostępność +skład i zapach (lepszy niż Biały Jeleń) +uniwersalność (do mycia ciała, twarzy, do prania) + delikatność +duża kostka Minusów nie widzę. Kupiłam siostrze i również jest zadowolona. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 kostka 200 g