Receptury Babuszki Agafii Tradycyjny syberyjski szampon do włosów nr 1 na cedrowym propolisie (stara wersja)

mikia20
    3 grudnia 2017 o 22:59
    Codzienny – prosty skład, oczyszcza i nie szkodzi
    Za bardzo nie ma się co rozpisywać o tym szamponie – polubiłam do codziennego używania. Konsystencja trochę galaretkowata, kolor zielonkawy, zapach neutralny – na szczęście nie musimy się obawiać mocnego ziołowego zapachu. Dobrze oczyszcza nie szkodząc włosom, jeśli jesteśmy naprawdę w wielkim biegu można po nim opuścić odżywkę i też sobie poradzi. Wielki plus za to, że nie robi z długich i cienkich włosów splątanego siana, tylko włosy są w normalnej kondycji. Współpracował z wieloma odżywkami (ze spłukiwaniem i bez), nie podrażnił mi skóry głowy, dobrze oczyszczał z sebum. Ograniczył przetłuszczanie, włosy wytrzymywały do trzech dni bez mycia, co nie jest takie częste przy różnych szamponach. Te szampony są niesamowicie wydajne, jedna butelka to dobre trzy, cztery miesiące używania. Przy takiej cenie możemy zapomnieć, że na włosy wydałyśmy jakiekolwiek pieniądze.
    Zalety:
    • niesamowita wydajność w stosunku do ceny
    • brak SLS
    • dobre oczyszczenie skóry głowy i włosów
    Wady:
    • mojej osobiste włosy są bardzo wrażliwe na brak nawilżenia,
  • 22 listopada 2017 o 8:34
    delikatny i skuteczny.
    Bardzo odpowiadają mi cedrowe szampony. To kolejny zakup z podobnym składem. Na początek nie podoba mi się dostępność, ponieważ chciałaby, aby takie produkty były dostępne stacjonarnie, nie tylko przez internet. Szampon dobrze się pieni, nie podrażnia skóry głowy, łatwo się spłukuję i odbija włosy u nasady. Czego chcieć więcej? Ogromny plus za skład. Zdecydowanie polecam.
  • 12 września 2017 o 15:51
    Polubiliśmy się :)
    Kupiłam go jako zamiennik do szamponu nr 4 z tej serii (dodającego objętości), póki co jestem z niego bardzo zadowolona. Delikatnie myje, konsystencja łatwa do mieszania pół na pół z wodą, skóra głowy oczyszczona i odżywiona, myślę, że spełnia wszystkie wymogi jakie mam w stosunku do szamponów. Nie narusza ich struktury, nie plącze, ale oczyszcza je skutecznie.
    Zalety:
    • Skuteczne działanie
    • Niska cena
    • Delikatność w działaniu
    • Bardzo wydajny
    Wady:
    • Nie widzę
    kjekot
    3 kwietnia 2017 o 14:55
    Cudowny!!
    Kupiłam szampon Babci Agafii zachęcona wieloma pozytywnymi opiniami na jego temat. Moje włosy mimo codziennej pielęgnacji czasami nie chcą ze mną "współpracować". Ciężko było mi dobrać odpowiedni szampon mimo świadomości o porowatości moich włosów. Kilka miesięcy temu zdecydowałam się wypróbować ten szampon i jestem zachwycona! Zachęciła mnie przede wszystkim cena, bo w stosunku do pojemności była ona bardzo niska (9,99 zł za 550ml na promocji w sklepie Stokrotka!!). Butelka jest duża i wygodna w użyciu. Szampon wydobywamy przy pomocy wciskanej "nakrętki" u góry, co ułatwia jego dozowanie. Na początku moją uwagę zwróciła konsystencja produktu. Jest ona płynna, dosyć rzadka, o brunatnym kolorze. Ułatwia to z pewnością jego łatwe rozprowadzenie na skórze głowy. Zapach przyjemny, nie drażniący. Niedawno skończyłam pierwszą butelkę, teraz zabrałam się za drugą. Opinie pozostałych użytkowniczek pomogły mi wybrać ten szampon i dziękuje im bardzo, bo odmienił on strukturę moich włosów na lepszą. Włosy są lekkie, sypkie i nie puszą się. Najwyższa ocena w tym przypadku zdecydowanie się należy. Teraz czas wypróbować inne produkty tej marki ;)
  • 21 października 2016 o 11:33
    Porządny
    Porządny szampon. Plusy: - cena - duże opakowanie - ładny zapach - konsystencja - dobrze myje - nie przeciąża włosów - nie swędzi głowa Minusy: - trzeba dużo nałożyć, średnio wydajny - raz na jakiś czas trzeba czymś innym oczyścić włosy, ale to domena wszystkich szamponów bez SLS...