Mam sentyment do kosmetyków z linii SPA - nie da się ukryć, że Paloma stworzyła produkty, które może i są niepozorne (i do tego niedrogie!), ale za to są zadziwiająco skuteczne - ich peelingi do rąk i stóp to złoto, podobnie jak recenzowany żel - pokochałam go tak bardzo, że nie wyobrażam sobie lata bez niego!
ZALETY:
+Bardzo wygodne i przy tym estetyczne opakowanie - plastikowa, solidna butla z wygodnym zamknięciem (na wcisk) - dzióbek dozuje idealną ilość produktu.
Szata graficzna urocza, kobieca i dopracowana.
+Fantastyczna formuła - błękitny żel, który dość szybko się wchłania i nawet zaaplikowany w większej ilości nie zostawia lepkiej warstwy.
Do tego żel chłodzi, a efekt ten można dodatkowo wzmocnić, trzymając produkt w lodówce - i owe chłodzenie jest chyba najmocniejsze i najintensywniejsze, jakie może być, a wierzcie mi, że przetestowałam mnóstwo podobnych specyfików, więc mam porównanie ;).
+Cudowny, świeży zapach z dominującą mentolową nutą - w upalne dni to zbawienie.
+Żel nadaje się do stóp oraz do nóg - uwielbiam nakładać go takiego schłodzonego na stopy i zmęczone łydki, w mig niweluje opuchliznę i usuwa efekt ''ciężkich nóg''.
+Nawilżenie jest lekkie, ale optymalne - i tak używałam tego żelu w ciągu dnia, na noc natomiast miałam moją tajną broń w postaci kremu z mocznikiem z Ziai - i taki duet zapewnił moim stopom stan dosłownie idealny, a latem jest to niemal niemożliwe do uzyskania w moim przypadku.
+Żel nie podrażnia i nie uczula mojej wrażliwej skóry.
+Fantastycznie wygładza i zmiękcza naskórek, a stopy mają taki zdrowy koloryt i wyglądają jak po profesjonalnym, pełnym zabiegu pedicure.
+Żel jest wydajny - zawsze kupuję jedną buteleczkę na całe lato i to mi w zupełności wystarcza.
+Niedrogi.
WADY:
-Skład nie jest idealny, nie oszukujmy się...wysoko alkohol, silikony, fenoksyetanol, DMDM Hydantoin - mnie w przypadku produktów do stóp to aż tak nie wadzi, ale jeżeli ktoś unika tych składników, to niestety, ale ten produkt nie jest dla niego.
-Trudno dostępny - stacjonarnie go nie widuję, ja zawsze zamawiam go online i to chyba jedyna możliwość jego nabycia :/
Reasumując - choć składu idealnego ten żel nie ma, to jednak jego działanie jest dla mnie satysfakcjonujące - to jedyny znany mi żel, który tak wspaniale chłodzi, niweluje obrzęk, łagodzi i przy tym nawilża skórę. No i który kosztuje przy tym tak niewiele ;). to mój letni niezbędnik, bez którego nie wyobrażam sobie mojej pielęgnacji - na pewno w sezonie wakacyjnym kupię go ponownie i Wam również go polecam, ale właśnie na lato - to, jak on koi i chłodzi, to po prostu cudo!