Z nadejściem wiosny i wyższymi temperaturami zachciało mi się jakiegoś słodkiego, dziewczęcego zapachu, który nie byłby zbyt ciężki, raczej ulotny i łatwy w odbiorze. Na tego gagatka natknęłam się w jakimś markecie, zaczęłam sobie z ciekawości wąchać zapachy i kiedy powąchałam ten, od razu przypomniały mi się czasy gimnazjum i liceum, młodość, beztroska… Musiałam go wtedy używać, bo mam bardzo mocną „pamięć zapachów” i kiedy czuję jakiś znajomy zapach, to od razu kojarzy mi się z czasem w moim życiu, kiedy go używałam. A skoro ten kojarzy mi się bardzo dobrze, to niewiele się zastanawiając wrzuciłam go do koszyka, by znów poczuć się jak nastolatka :D
Flakonik wygląda ładnie, jest przezroczysty, skuwka natomiast mocno różowa. Płyn jest bladoróżowy, co tworzy wizualnie ładną kompozycję. Kształt flakonika jest odpowiedni, wygodnie trzyma się w dłoni, jednocześnie jest odpowiedni do torebki, bo nie zajmuje wiele miejsca. Atomizer bardzo mi się podoba, psika szczodrze, ale mgiełka jest drobna, nie są to wielkie krople płynu. Nie zacina się, płyn nie ścieka po atomizerze. Skuwka bardzo mocno „siedzi”, czasem aż ciężko jest mi ją zdjąć.
Nie jest to zapach skomplikowany, raczej ma prostą linię zapachową, nie rozwija się w trakcie dnia. Niemniej jednak zupełnie mi to nie przeszkadza, bo dokładnie takiego szukałam. Zapach po prostu słabnie i znika. Jest słodziutki, ale jednocześnie nie mdlący, świeży, orzeźwiający, owocowy. Naprawdę idealnie pasuje na lato, świetnie się w nim czuję podczas cieplejszych dni. Jedynym jego minusem jest brak trwałości, po około 2 godzinach już raczej nie ma po nim śladu i trzeba powtarzać aplikację, by znów pachnieć. Jest to jednak tak przyjemny dla mnie zapach, że na pewno będę do niego wracać o tej porze roku.
Zalety:
- piękny świeży, kwiatowy zapach
- idealnie pasuje na lato
- fajny atomizer, dobrze dozuje produkt
- zgrabne opakowanie, nie zajmuje wiele miejsca, idealne do torebki
Wady:
- mógłby być odrobinkę bardziej trwały