Dezodoranty i antyperspiranty

Nivea Fresh Sensation Anti-Perspirant Antyperspirant w sprayu dla kobiet

Nivea Fresh Sensation
NIVEA Antyperspirant Fresh Sensation Spray 150ml
Nivea Fresh Sensation antyperspirant spray 150ml (W)
Pachnidelko
Nivea Fresh Sensation antyperspirant spray 150ml (W)

• 27 lutego 2025 o 10:21
    Nie mój zapach
    Antypespirant kupiłam w pojemności 250ml na promocji w Hebe. Była to nowość na półce. Od razu skusił mnie etykietą, nie pamiętam czy sprawdzałam wtedy zapach, czy brałam w ciemno, ale teraz stwierdzam, że raczej nie jest to mój zapach. Nie potrafię do końca określić, co mi w nim nie pasuje, bo nie jest zły ale też nie jest to to, co ja lubię. Wydaje mi się taki trochę sztucznie kwiatowy. Na szczęście zapach długo się nie utrzymuje i ulatnia po chwili. Co do samego działania produktu to jestem jak najbardziej zadowolona. Zapewnia ochronę i nie podrażnia skóry. Nie brudzi ubrań, a także nie obsypuje się jak to się zdarza w przypadku niektórych marek antyperspirantów. Ogólnie jest ok, ale będę sięgać po zapachy, które bardziej mi przypadły do gustu.
    Zalety:
    • chroni przed potem
    • nie brudzi
    • nie wywołuje podrażnień
    • opłaca się w promocji + za dużą pojemność
    • wygodne opakowanie
    • ładna szata graficzna
    • nie obsypuje się
    Wady:
    • nie mój zapach
  • 1 lutego 2025 o 12:30
    Zapach i ochrona super ale odejmuję 3 gwiazdki za podrażnienie skóry
    Niestety zacznę od wad tego produktu, otóż podrażnił mi niesamowicie skórę pod pachami do tego stopnia, że pokazały się po około 5 dniach stosowania czerwone i bardzo swędzące liszaje co dyskwalifikuje go całkowicie. A szkoda bo ZAPACHjest bardzo ładny, owocowo-cukierkowy, trochę przypomina mi zapach owoców leśnych. OCHRONA przed potem naprawdę dobra, 24h chroni bez zarzutu, 72h nie próbowałam z oczywistych względów. Nie brudzi ubrań. OPAKOWANIE bardzo praktyczne, z ruchomą "nakrętką" umożliwiającą poprzez przekręcenie zamknięcie otworu z którego wydobywa się spray. Szata graficzna również ładna. Dałabym temu antyperspirantowi 5 gwiazdek gdyby nie to , że mnie uczulił. Miałam już kiedyś podobny przypadek z roll onem z adidasa. Prawdopodobnie jest jakiś składnik w tych"bardzo skutecznych antyperspirantach", który wywołuje u mnie reakcję alergiczną.
  • 30 października 2024 o 14:23
    Jestem na tak !
    Zdecydowanie jestem usatysfakcjonowana tym zakupem. Niby zwykły dezodorant, a jednak niezwykły, wyróżnił się na tle innych zdecydowanie boskim zapachem. Kształt opakowania klasyczny dla marki nivea i ich dezodorantów, bardzo go lubię. Dodatek odcieniu fioletu w grafikach zdecydowanie na plus, podkreśla ,że jest to produkt dla kobiet. Działanie również okazało się strzałem w 10! Nie zawodzi mnie, czuje się komfortowo, nawet podczas większej aktywności fizycznej zdaje u mnie egzamin, a jestem osobą dość wymagającą w tej kwestii. Na pewno sięgnę po niego ponownie, cena porównywalna do innych tego typu produktów polecam wypróbować na własnej skórze :)
    kama_m1
    21 października 2024 o 22:28
    Kupił mnie zdecydowanie swoim zapachem, samo działanie i ochrona jak najbardziej na tak!
    Antyperspirant kupiłam w Hebe za ok 15 zł na promocji tą większą pojemność 250 ml, dostępna jest także mniejsza 150 ml. Lubię czuć się pewnie i komfortowo każdego dnia a ten produkt zdecydowanie zapewnia mi poczucie bezpieczeństwa. Nie mam dużych problemów z potliwością i nieprzyjemnym zapachem, zdecydowanie taka ochrona jest dla mnie odpowiednia. Opakowanie przykuło moją uwagę do zakupu choć wizualnie niby klasycznie jak przystało na markę Nivea to jednak motyw biało-fioletowy z kwiatuszkiem mnie kupił. Produkt posiada przekręcaną zakrętkę on-off, która ma chronić przed przypadkowym naciśnięciem chociażby w torebce. :) przycisk, atomizer działa sprawnie, łatwo się go naciska, rozpyla odpowiednią ilość produktu do samego zużycia - nie zapycha się przy codziennym użytkowaniu. Jest bardzo lekki i poręczny dlatego też świetnie sprawdzi się do torebki. Mega podoba mi się jego nietuzinkowy zapach - ta kompozycja kwiatów i soczystych jagód jest obłędna, jest słodki, ale nie przesadnie, bardzo mi on odpowiada na skórze jeszcze się trochę ulatnia i robi się delikatniejszy - nie gryzie się z perfumami. Antyperspirant od marki Nivea zdecydowanie spełnia moje oczekiwania. Niweluje uczucie nieprzyjemnego zapachu i zapewnia mi ochronę przez dobre kilka godzin, dlatego spokojnie mogę czuć się pewnie i komfortowo przez dały dzień nawet w stresujących sytuacjach, (nie jest to 72h bo tyle nie testowałam, ale cały dzień daję radę), nie pozostawia również białych plam na ubraniach, szybko wysycha pod pachą i nie klei się, dlatego śmiało można ubrać od razu ubranie. Nie uczulił mojej skóry ani też nie podrażnił nawet tuż po goleniu, jest delikatny i zapewnia maksymalne odświeżenie. Plusem jest również jego wydajność, przystępna cena oraz dostępność w drogeriach w dwóch pojemnościach. Krótko podsumowując to naprawdę dobry niskobudżetowy antyperspirant - spełnia swoją funkcję oraz moje oczekiwania, których nie mam zbyt wiele. Co do samej ochrony przed potem to jest w porządku, przez dobre kilka godzin nie odczułam żadnego dyskomfortu związanego z poceniem się, żadnych mokrych plam na ubraniach zatem napewno kupię ponownie, chociażby ze względu na ten cudny zapach!
    Zalety:
    • urzekający kwiatowo - owocowy zapach,
    • zapewnia uczucie komfortu, świeżości przez kilka godzin, chroni przed potem i nieprzyjemnym zapachem,
    • nie pozostawia plam na ubraniach,
    • nie podrażnia skóry,
    • dostępny w dwóch pojemnościach,
    • wydajny,
    • szybko wysycha, nie klei się,
    • przystępna cena, łatwo dostępny.
    Wady:
    • brak.
  • 6 października 2024 o 19:02
    bardzo dobry
    Ostatnio bardzo ciężko mi znaleźć antyperspirant w sprayu, który by mnie satysfakcjonował. Nie wiem, czy mam za duże wymagania czy po prostu mało jest dobrych kosmetyków tego typu na rynku. Chciałabym tylko choć minimalnej ochrony przed nadmiernym poceniem, 100 % ochrony przed nieprzyjemnym zapachem potu i żeby nie brudził moich ubrań. No i ładny zapach też by się przydał. Myślę, że śmiało mogę powiedzieć, że znalazłam antyperspirant idealny bądź bardzo zbliżony do ideału. Wcześniej używałam wersji Rose Touch ale postanowiłam wypróbować również tą i jestem naprawdę bardzo zadowolona. Antyperspirant ma typowe dla Nivea opakowanie. Super, że są wersje o większej pojemności 250 ml. Wolę te większe, bo na dłużej starczają i wychodzą korzystniej cenowo. W opakowaniu dezodorantów Nivea najbardziej mi się podoba możliwość zablokowania dezodorantu poprzez przekręcenie główki. W końcu nie będę gubić zatyczki, bo po prostu jej nie ma. Atomizer działa bez zarzutu, nic się nie zacina ani nie zapycha. Antyperspirant ma postać mgiełki, która całkiem szybko wysycha pod pachami. Kolejnym plusem jest brak białych czy tłustych plam. Wystarczy chwilę poczekać przed założeniem koszulki i zero przykrych niespodzianek w tym temacie. Uważam to, za ogromny plus, bo niektóre dezodoranty nawet jak wydawałoby się, że wyschły pod pacha to potem potrafiły zaskoczyć niemiłą niespodzianką w postaci tłustej plamy, ciężkiej do wyprania. Jedynym minusem jest wytwarzanie mgły podczas aplikacji. Najlepiej psiknąć w łazience i szybko się z niej ewakuować ewentualnie otworzyć drzwi. Antyperspirant bardzo dobrze chroni przed nieprzyjemnym zapachem potu jak i przed nadmierną potliwością. Używam go obecnie, więc dla mnie to normalne, że podczas wielkich upałów i wysiłku nie da mi 100 % ochrony ale uważam, że naprawdę dobrze sobie radzi. Ma piękny zapach, co jest dla mnie ogromnie ważne w tego typu kosmetykach. W sumie obie wersje zapachowe naprawdę mi się podobają. Są delikatne, kwiatowe. Niestety zapach dość szybko znika. Nie jest wyczuwalny przez cały dzień. Jednak zapach potu mimo wszystko się nie przebija. Dodatkowo antyperspirant nie podrażnia skóry nawet po goleniu, nie powoduje swędzenia czy innych nieprzyjemnych dolegliwości. Cena, wydajność i dostępność na plus. Gorąco polecam.
    Zalety:
    • pięknie pachnie
    • działa przeciwko poceniu i powstawaniu nieprzyjemnego zapachu
    • nie brudzi ubrań
    • nie podrażnia skóry
    • wygodne opakowanie z super zamknięciem
    • dość szybko wysycha pod pachami
    • tani
    • wydajny
    • dostępny w dużych pojemnościach - 250 ml
    Wady:
    • zapach szybko się ulatnia