Żele pod prysznic

Alverde Pflegedusche Grapefruit Bambus Żel pod prysznic z wyciągiem z grejpfruta i bambusa

• 24 października 2024 o 11:32
    Piękny, naturalny zapach, jednak konsystencja nie do końca mi odpowiada
    Co jakiś czas zaopatruje się w produkty z drogerii DM i tym razem do koszyka wpadł ten żel. Kosmetyki tej marki znam i raczej lubię, jednak każdorazowo muszę sobie przypominać, że nie do końca odpowiada mi konsystencja tych żeli. Jest taka galaretkowata i czasem żel lubi uciekać z dłoni, co mnie irytuje. Poza tym dobrze spełnia swoje zadanie : myje ciało dokładnie, bez podrażnień i wysuszenia skóry. Zapach jest piękny, naturalnie grejfrutowy, naprawdę dobrze oddany. Opakowanie jest funkcjonalne, szata graficzna opakowania ładna, skład kosmetyku dobry. Pewnie znowu za jakiś czas skuszę się na inną wersję tych żeli, chociaż znów będę psioczyć, że konsystencja nie taka...
  • 15 stycznia 2020 o 20:13
    Już teraz ten sam żel jest w nowym opakowaniu :) ładniejszym :)
    To mój pierwszy "żelowy" żel z Alverde. Z początku przeżyłam szok. Żel nie pieni się ani trochę. Także dla maniaczek piany się nie nada. Mi ten fakt akurat nie przeszkadza. Produkt ten doskonale nawilża skórę, prawidłowo ją oczyszcza, łatwo się spłukuje, jest wydajny. Zapach to jakaś magia :) cudowny, świeży, różowy grejpfrut. Takinaturalny bez chemii. Bambusa w ogóle ne czuć. Konsystencja jest żelowa, na ciele podczas aplikacji robi się trochę wodnista. Żel jest przezroczysty. Starcza na tyle samo co większość żeli. Cena przystępna.Fajny skład.
  • 13 września 2018 o 18:15
    Orzeźwiające cytrusy i dobre nawilżenie
    Kupiłam na próbę. To mój pierwszy żel Alverde - marka produkująca naturalne kosmetyki. Obawiałam się, czy będzie dobry, ale zachwycił mnie już po pierwszym użyciu. Żel ma cytrysowy zapach, bambusa szczerze mówiąc tam nie czuję. Fajnie się go dozuje, nie wyleje się za dużo. Jest przezroczysty i niestety słabo się pieni. Za to dobrze oczyszcza skórę, łatwo się go spłukuje. Uwielbiam to uczucie, gdy już wytrę się ręcznikiem, a skóra po tym żelu jest taka idealnie gładka i czysta. Żel nie podrażnia, nie uczula. Dobrze nawilża skórę. Stosuję go zawsze rano, bo ma fajny orzeźwiający zapach. O tak wczesnej porze zawsze brakuje mi czasu, by nabalsamować ciało, a po tym żelu nic mnie nie swędzi. Zapach dodatkowo pozostaje na skórze. Prostokątne opakowanie 250 ml, biała butelka z żółtą zakrętką. Jest niedrogi, wydajny i naprawdę dobrze myje i pielęgnuje skórę.
    Zalety:
    • dobrze myje ciało
    • nawilża
    • pielęgnuje
    • oryginalne opakowanie
    • orzeźwiający zapach cytrysów
    • łatwo się spłukuje
    • naturalny skład bez sztuczności
    Wady:
    • słabo się pieni
    • dostępny w niemieckiej drogerii dm (mam nadzieję, że szybko powstanie w Polsce :))
  • 26 sierpnia 2018 o 17:51
    Alverde żel grapefruit,bambus
    Alverde, jest to marka kosmetyków naturalnych bez syntetycznych substancji ,naturalny, produktami wegańskimi, bez konserwantów, barwników i innych. Jest to fantastyczny kosmetyk o delikatnym, nawilżającym działaniu. Jego zapach jest świeży i zdecydowanie wyrazisty, piękny ...choć dla mnie więcej w nim cytrusa niż bambusa. Ekstrakty roślinne z ekologicznych upraw oraz roślinna gliceryna wspomagają proces nawilżenia skóry i naprawdę nadaje jej miękkość i sprężystość. Wyprodukowany jest na bazie organicznego cukru trzcinowego. Świetnie oczyszcza skórę i nie wysusza. Poręczna buteleczka , może troszkę nie wygodne zamknięcie, mocne. Jest trochę mało wydajny i mniej się pieni niż zwyklaki ale to chyba standard przy naturalnych kosmetykach. Mnie urzekł on i firma z chęcią będą sprawdzać kolejne zapachy i inne produkty. uwielbiam go
    Zalety:
    • zapach, kosmetyk naturalny,konsystencja, cena,
    Wady:
    • ciezko sie otwiera i zamyka
    ehawee
    22 maja 2018 o 16:57
    Dobry i wydajny
    Fajny, orzeźwiający zapach. Delikatny i przyjemny dla skóry. Wydajny. Stosuję również jako płyn do kąpieli. Duży plus za kosmetyk wegański, nietestowany na zwierzętach.
    • orzeźwiający zapach
    • wegańskość ;)