Żele pod prysznic

MEDIDERM Shower emulsja pod prysznic, 250 g

Agawa8
    4 maja 2024 o 1:29
    Nawet na ostry stan
    Jeden z niewielu żeli, które moje dziecko mogło bez bólu i płaczu używać w ostrych stanach AZS. Nawet jak już było tak źle, że trafiliśmy do szpitala, Mediderm dalej nie bolał podczas mycia. Kto był w takiej sytuacji, ten zrozumie. Polecam z całego ❤️ drogie preparaty do pięt mu nie dorastają;)
    Zalety:
    • Nie szczypie, nie boli, delikatny, pompka, bez zapachu, polski
    Wady:
    • Słabo wydajny
  • 5 marca 2024 o 8:20
    Dobrze nawilża skórę
    Ta emulsja to jeden z niewielu produktów do mycia ciała, który tak dobrze nawilża skórę. Wszelkie drogeryjne Dove , Nivea itp, które w reklamach deklarują, że nasza skóra będzie nawilżona mogą się schować przy tym produkcie. Mediderm zostawia niemalże tłusty filtr, myślę , że idealny dla osób z AZS , łuszczycą bądź ŁZS czy też mocno przesuszoną skórą. Jest bezzapachowy ,nie pieni się w ogóle, na pewno nie uczula. Ja miałam wręcz wrażenie, że myje się balsamem - tak tłusty jest ten preparat.
    Vardzia
    3 marca 2024 o 22:21
    Produkt prewencyjny
    Początkowo nie kupiłam jej dla siebie, ale dla taty, który choruje na AZS. Z racji, że czasem zdarza mi się u rodziców nocować wypróbowałam go. Potem kupiłam sobie butelkę na "mrozy" i "na wakacje" bo wtedy moja skóra jest bardziej wysuszona i potrzebuje silniejszego nawilżenia. Zacząć musze od tego, że jest to kosmetyk, który wgl się nie pieni. Owszem, ładnie domywa skórę, ale piany z niego się nie uświadczy, co dla osób nieprzyzwyczajonych do takiego efektu może być dziwne. Na skórze pozostawia lekki film, odrobinę tłustawy, ale nie przeszkadzający w ubieraniu się. Skóra po emulsji jest nawilżona i gładka. Co ważniejsze dla mnie rewelacyjnie sprawdziła się przy oparzeniach słonecznych - nie podrażniała już i tak podrażnionej skóry, lekko ją koiła. Pomagała też, kiedy przedobrzyłam i wysypało mnie po jakimś innym żelu. Jest to produkt bardzo delikatny i miły w zastosowaniu. Dla mnie ta emulsja nie miała zapachu. Dla niektórych to plus dla innych minus - akurat ją kupuję z innego powodu. Butelka z pompką - dla mnie się sprawdziła. Pozwalała na łatwe dozowanie produktu. Nie zacina się. Opakowanie 250g nie wystarcza mi na jakoś bardzo długo, ale z drugiej strony też nie kupuję tej emulsji na co dzień, a na czasy problemowe. Ogólnie dla mnie jest to produkt do prewencji i rozwiązywania zadań trudnych. Na co dzień nie czuję potrzeby stosowania go, ale kiedy spodziewam się problemów to wtedy sięgam po niego bez większych oporów.
    Zalety:
    • bardzo delikatna kremowała formuła
    • łagodne działanie
    • efekt nawilżenia od pierwszego umycia
    • łatwe dozowanie
    • dostępność w każdej aptece
    • stosunkowo niska cena
  • 12 września 2023 o 8:18
    niezwykle łagodny, nie pieni się, nie pachnie, skóra jest po nim gładka i nawilżona. Pozwala na częsty prysznic bez wysuszania skóry.
    Nie mam problemów skórnych typu AZS czy łuszczyca, a dla takiej skóry jest przeznaczona ta emulsja. Ale moja skóra na ciele bywa przesuszona i smarowanie kremami pomaga tylko chwilowo. Dermatolodzy przestrzegają przed zbyt intensywnym myciem, a niektórzy radzą nawet nie brać prysznica codziennie. Dla mnie codzienny, wieczorny prysznic to część wieczornego relaksu, więc nie mogę z niego zrezygnować. Emulsja pozwoliła mi na codzienny prysznic bez wysuszania skóry. OPAKOWANIE Butelka z pompką. Wygodna pod prysznic, ale ja przelewam do ładnego porcelanowego pojemnika. SKŁAD Krótki. Emolienty, parafina. Brak detergentów. Brak składników zapachowych. KONSYTENCJA i ZAPACH Biała, dość płynna emulsja. Bez dodanych zapachów. Dobrze się rozprowadza. Nie spływa. DZIAŁANIE Zupełnie się nie pieni. Więc jeśli ktoś jest przyzwyczajony do mocnych detergentów będzie rozczarowany. Nie trzeba wiele by umyć całe ciało. Nie spłukuje się do końca, ale zostawia poczucie leciutkiego nawilżenia/natłuszczenia. Ale to nie jest takie otłuszczenie jak wiele peelingów cukrowych czy solnych z olejkami. Ot przyjemnie nawilżona skóra. Najlepszy efekt osiągam kiedy na jeszcze wilgotną skórę nakładam balsam. Do twarzy nie stosowałam. Nie stosuję przy każdym prysznicu, bo czasami lubię troszkę piany (ale mocnych detergentów używam bardzo rzadko). Ta emulsja to dla mnie możliwość częstego prysznica bez obawy o przesuszenie skóry i naruszanie bariery hydro-lipidowej. Lepiej zapobiegać niż leczyć.
    Zalety:
    • bardzo łagodna
    • lekko nawilża/natłuszcza skórę
    • nie wysusza
    • bez zapachu
  • 25 października 2022 o 18:51
    Świetne dla skóry suchej i ze skłonnościami do wyprysków
    Nie mam egzemy, ale mam suchą skórę z tendencją do niedoskonałości. Używam tej emulsji w formie produktu oczyszczającego twarz po demakijażu. Jest delikatny i nie wysusza skóry, więc nie daje takiego poczucia ściągnięcia. Nigdy mnie po nim nie wysypało.
    • Nie wysusza
    • Nie zatyka porów
    Wady:
    • Zostawia film na kabinie prysznicowej