Olejki do twarzy

Orientana Olejek do twarzy `Róża japońska i szafran`

ORIENTANA Olejek do twarzy RÓŻA JAPOŃSKA I SzAFRAN 55ml

• 12 stycznia 2025 o 17:42
    Polecam
    Poręczna, szklana butelka z czerwoną szatą graficzną i kroplomierzem. Kosmetyk ma olejową, wodnistą konsystencję, która jest bezbarwna i posiada delikatny różany zapach. Kosmetyk jest naturalny, a w składzie znajdziemy różę japońską (odżywia, nawilża, koi) i szafran (rozjaśnia i wyrównuje koloryt). Olejek łatwo się rozprowadza i ma wiele zastosowań. Można go stosować jako serum na twarz przed użyciem kremu lub zamiast niego, do masażu twarzy, a także jako olejek zapachowy do kominka ceramicznego. Ja zazwyczaj sięgałam po niego w celu wykonania masażu twarzy za pomocą kamienia Gua Sha. Produkt łatwo się wchłania, cudownie nawilża i odżywia skórę. Genialnie wygładza i zmiękcza cerę nadając jej promiennego blasku i zdrowego wyglądu. Zauważyłam również ujędrnienie skóry. Daje efekt odmłodzenia cery. Wydajność jest bardzo dobra. Polecam.
    Atejka
    20 marca 2024 o 20:19
    Ciekawy olejek - do ciała :)
    Olejek otrzymałam w jednym z zakupionych boxów subskrypcyjnych. Jako, że olejki uwielbiam na ciało, a niekoniecznie na twarz to właśnie w takim celu go zużyłam. Olejowanie ciała 'na mokro', tuż po kąpieli, to już mój stały rytuał wannowy. Produkt ma piękny, nienachalny zapach, który pozostaje jedynie delikatną mgiełką na ciele. Doskonale się rozprowadza i wchłania, a moja sucha skóra jest bardziej niż zadowolona. Zdecydowanie polecam.
    Zalety:
    • wchłanianie się
    • odżywienie i nawilżenie
    Wady:
    mm2991
    14 marca 2024 o 6:08
    Świetny olejek
    Kolejny produkt marki orientana jest super. Olejek znajduje się w szklanej butelce z dołączoną pipetką. Olejek charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem ale jest dość bardzo intensywny. Jest bardzo wydajny Szybko się wchłania po zastosowaniu nie pozostawiając tłustego filmu. Jeśli chodzi o działanie to zdecydowanie nawilża, wygładza, dodaje blasku. Cera jest miękka. Świetny skład.
  • 25 lutego 2023 o 8:43
    Nie dla mnie
    Nie jest to tak ciężki olejek jak drzewo sandałowe i kurkuma, ale nadal nie jest to produkt dla mnie. Pachnie ładnie, aczkolwiek bardzo intensywnie, co jest męczące na dłuższą metę. Pozytywów w samym efekcie na skórze nie widzę. Tylko wydajność i opakowanie na plus.
    Drogeria Super-Pharm
  • 5 lutego 2023 o 16:54
    Powinien się nazywać "Słonecznik, sezam i oliwa". Przyzwoity miks olejków, ale nic nadzwyczajnego.
    Olejki uwielbiam. Próbowałam wielu z nich i mam swoje ulubione. Używam przede wszystkim do twarzy. Nie zamiast kremu, ale razem z kremem. Ten od Orientana dostałam w prezencie. Zużyłam do łydek i na końcówki włosów, bo do twarzy niezbyt się nadaje. Główny problem jaki mam z tym olejkiem to jego nazwa w porównaniu do składu. Róża i szafran są na samym końcu listy składników. Listę otwierają tanie oleje i niekoniecznie najlepsze do skóry twarzy - słonecznikowy, sezamowy, oliwa. O olejach nic nie wiemy - czy są rafinowane, czy tłoczone na zimno. A to decyduje o tym jak działają. Ten zestaw olejków może w najlepszym wypadku być używany w dwustopniowym demakijażu, ale ja znalazłam inne zastosowanie. Olejek został użyty do suchej skóry łydek. Na wilgotną skórę po prysznicu. Parę razy stosowałam też do włosów (na końcówki przed myciem), ale nie sądzę by tu działał lepiej niż wiele innych olejków. Cena jest niewielka, ale jak na ten skład i tak za wysoka.
    Zalety:
    • Mieszanka olejków
    Wady:
    • oleje z początku składu - niekoniecznie do twarzy
    • myląca nazwa
    • nic nie wiadomo o olejach (bio? rafinowane? tłoczone na zimno?)