Serum do twarzy

Tołpa Dermo Face, Hydrativ., Nawilżająca płynna esencja pod krem

• 16 października 2024 o 13:56
    cudowny
    Przepieknie regeneruje i rozswietla cere. działa nawilzajoce idealnie sprawdza sie pod makijaz. produkt pachnie przepieknie, uwielbiam ten swiezy zapach. cudownie sprawdza sie rowniez w cerze dojrzałej
    Zalety:
    • delikatna formuła
    Wady:
    • wydajnosc
    Getsv
    14 września 2023 o 9:32
    Fajne lekkie serum
    Bardzo fajne, lekkie serum o cudownym zapachu. Jest bardzo wydajne, ma piękne opakowanie. Jeśli chodzi o działanie to nie zauważyłam jakiejś dużej różnicy, ale jest widoczne delikatnie zmniejszenie przebarwień pozapalnych.
  • 23 lipca 2023 o 21:21
    Ratunek dla miejscowo przesuszonej skóry
    Esencja z serii Hydrativ to bardzo mocny zawodnik w kategorii serów nawilżających. Ma przyjemną, płynną konsystencję i lekką formułę. Robi to, co powinna, czyli nawilża skórę. U mnie sprawdza się przede wszystkim w momentach miejscowego przesuszenia, np. w okolicy ust lub na brodzie. Zdarzało się, że wklepywałam w te obszary nieco esencji również w środku dnia, zwłaszcza w sytuacjach, gdy skóra aż schodziła mi z twarzy. Esencja z Tołpa Hydrativ pomogła mi też przy podrażnieniach wynikających z reakcji alergicznej na jakąś próbkę albo przedawkowanie słońca. Nigdy nie wpłynęła negatywnie na niedoskonałości. Formuła nie jest olejowa, szybko się wchłania, nie trzeba czekać z nakładaniem kremu. Nie jest to kosmetyk dla fanów pielęgnacji naturalnej, nie ma tu miliona ekstraktów, ale nie uczula i - co najważniejsze - sprawdza się. Na pewno kiedyś znów go kupię.
    Zalety:
    • Nawilża twarz na wysokim poziomie
    • Uspokaja podrażnioną skórę
    • Nie roluje się
    • Ma przyjemny, delikatny zapach
    • Pojemna buteleczka (aż 75 ml!)
    • Przyjemna konsystencja
    • Niezawodne opakowanie
  • 12 listopada 2021 o 11:27
    bardzo dobra!
    Opakowanie jest jak najbardziej praktyczne, solidnie wykonane, pompka działa dobrze i jest to dosyć wygodne rozwiązanie, ale trzeba ją delikatnie i powoli naciskać, bo mocno dozuje produkt. Hypoalergiczna esencja ma lekką, wodnistą konsystencję. Buteleczka 75 ml idealnie wystarcza na 3 miesiące regularnego używania - akurat produkt ten traci ważność po 3 miesiącach od otwarcia. Używam jej zazwyczaj raz dziennie wieczorem po dwie pompki na twarz i szyję a na to nakładam krem. Czasem, gdy były upalne dni i nie miałam ochoty używać kremu to nakładałam tylko ten lekki produkt. Nie używam podkładu, ale uważam, że będzie dobrą bazą pod podkłady, bo po aplikacji lekko się klei. W tym roku latem nie miałam wielkich problemów z przesuszeniem skóry i myślę, że jest to zasługa między innymi tego właśnie produktu. Po użyciu czułam lekkie nawilżenie, bez zbędnego obciążenia. Myślę, że dla osób, które mają bardzo suchą skórę może nie wystarczyć, ale jest to zdecydowanie przydatny dodatek do pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej.
    Zalety:
    • dobra cena
    • praktyczne opakowanie
    • lekka formuła
    • nawodnienie twarzy
  • 19 marca 2020 o 12:32
    Ten produkt zagości u mnie na dłużej
    Mam przetłuszczającą się skorę w strefie T która wraz z wiekiem staje się coraz bardziej sucha. Każdy kto ma ten problem wie jak ciężko jest dbać o skorę która potrzebuje jednoczeście zmatowienia i nawilżenia. W okresie grzewczym problem przesuszonej skóry potęguje się, mam też wrażenie że im bardziej moja skóra się przesusza tym mocniej aktywują się gruczoły łojowe. Efekt jest taki że w ciągu dnia tworzą mi się tłuste placki na czole nosie brodzie a jefnocześnie czuję że skóra jest spięta . Ta esencja jest dla mnie rewelacyjna z dwóch względów: zlikwidowała problem napięcia skóry z powodu przesuszenia oraz nie spowodowała zatkania porów czy zwiększonej aktywnośco gruczołów łojowych. Jest świetna pod makijaż lub krem na noc, bardzo wydajna, wystarczy kropla na całą twarz.