Pianki do włosów

Got2b Volumania, Volumizing Spray Mousse Pianka do włosów zwiększająca objętość

• 8 marca 2023 o 11:49
    Mocno skleja wlosy
    Pianka faktycznie odbija włosy od nasady. Z opakowanie wychodzi bardzo lekki mus, o pięknym zapachu. Już myślałam ze trafiłam na tę jedyną piankę. Ale niestety pianka paskudnie skleja i przetluszcza włosy. Podczas suszenia odrobina produktu mimowolnie dostaje się na resztę długości włosów i wtedy wyglada to nieestetycznie. Od nasady są jakby tluste, na końcówkach suche siano, a całość sklejona.
    • Lekka konsystencja
    Wady:
    • Skleja włosy
    • Przetluscza od nasady
    • Przesusza końcówki
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 kwietnia 2021 o 15:56
    Bardzo mi odpowiada
    Pianka sprostała moim oczekiwaniom, jest bardzo fajna, rzeczywiście potrafi ponieść je u nasady. Jest bardzo przyjemna w użyciu. Ma ładne opakowanie, bardzo praktyczne, generalnie polecam ja.
    Zalety:
    • Działanie
    luuu_la
    23 listopada 2018 o 21:06
    Średnia
    Pokładałam duże nadzieje w tej piance, a niestety okazała się średnia. O ile w miarę się sprawdzała, gdy miałam włosy do ramion, tak przy włosach długich całkowicie poległa. Pianka ma ładny zapach, po jej użyciu włosy są fajnie podniesione, ale niestety efekt nie utrzymuje się długo. Moje włosy wkrótce znowu są oklapnięte. Tak więc zalega u mnie na pólce i już jej raczej nie używam
    Zalety:
    Wady:
    • krótko po użyciu włosy znowu są przyklapnięte
    shivia
    4 listopada 2018 o 11:41
    Średniak
    Bardzo chciałam się polubić z tą pianką, ale nie do końca nam to niestety wyszło. Zapach jest uroczy i faktycznie było jakieś uniesienie przy moich długich włosach. Używałam jej okazjonalnie, ale po jakimś czasie pianka zaczęła mi niestety podrażniać skórę głowy. Całkowicie zrezygnowałam wtedy z dalszego jej używania i raczej już do niej nie wrócę :)
  • 13 kwietnia 2018 o 13:18
    Fajna ale za słaba na moje włosy
    Mam włosy przetłuszczające, ciężkie, oklapnięte u nasady ale puszące się na długości. Dlatego staram się regularnie wyszukiwać kosmetyków dodających objętości. Piankę kupiłam w promocji w Rossmanie. Przy pierwszym użyciu zdecydowałam się bezpośrednio psiknąć pianką na pasma. Chociaż pomysł takiej aplikacji jest świetny u mnie pianka rozprowadzała się nie równomiernie i miejscowo po prostu dozowała za dużo produktu co skutkowało sklejeniem (możliwe, że po prostu trzeba wprawy i wyczucia). Pozostałam więc przy bardziej staroświeckiej metodzie aplikacji i wyciskałam piankę na dłonie i wgniatałam ją we włosy. Łatwo z nią przesadzić i skleić włosy, ponieważ konsystencja pianki jest dość kleista. Pianka bardzo ładnie pachnie, co mnie zaskoczyły bo produkty tego typu zazwyczaj zabijają swoim zapachem :)) Samo działanie niestety na moich włosach okazało się krótkotrwałe i słabe. Włosy szybko wróciły na swoje przyklapnięte miejsce. Mimo stosowania pianki z udziałem szczotki i suszarki jak i z naturalnym wysychaniem włosów, efekt był tak samo krótkotrwały. Myślę, że pianka sprawdzi się bardziej na włosach cienkich.