Pianki do włosów

Isana Hair, Power Ultra Schaumfestiger Pianka do włosów ultra strong (nowa wersja)

• 6 lutego 2025 o 11:23
    Nie zachęciła mnie do ponownego zakupu.
    Kupiłam ją na próbę w wersji mini, razem z pianką z Welli, gdy ścięłam włosy do linii brody i potrzebowałam czegoś do ogarniania fryzury. Zapłaciłam za nią na promocji 3 zł z groszami, więc szkoda nie spróbować. Moje włosy: proste, cienkie, delikatne. Opakowanie typowe, nie ma się co o nim rozpisywać. Malutkie, atomizer działał bez zarzutu. Ta pojemność wystarczyła mi na kilkanaście użyć. Pianka po wyciśnięciu na dłoń sporo rosła, można ją było łatwo rozprowadzić, pomimo tego, że była dość zbita. Stosowałam ją na suche włosy, następnie je rozczesywałam (bo pianka była trochę klejąca) i suszyłam. Później znowu musiałam włosy solidnie rozczesać, bo były poplątane w taki dziwny sposób. Trochę lepiej było, gdy od razu rozprowadzałam piankę szczotką. Nie warto było przesadzać z ilością, bo wtedy była katastrofa. Jedyne co mogłam zrobić, to ponownie umyć włosy - były mocno posklejane, nie do rozczesania. Gdy nauczyłam się odpowiednio dozować produkt, to włosów wizualnie było więcej, były "grubsze", łatwiej było je odbić od nasady. Stawały się sypkie, ale jednocześnie nieco sztywne. Efekt potrafił utrzymać się niemal cały dzień. Pianka nie zniszczyła mi włosów, nie podrażniła skóry głowy, ale stosowałam ją nieregularnie. Miała całkiem ładny zapach, kosmetyczno - fryzjerski, wyczuwałam w nim też jakieś owocowe nuty. Dość długo utrzymywał się na włosach. Podsumowując, pianka jest taka na 3 gwiazdki. Spełnia swoje zadanie, ale trzeba się trochę pomęczyć. Nie mam zbyt dużego doświadczenia z piankami, więc problemy z rozczesaniem włosów skutecznie zniechęciły mnie do kupna kolejnego opakowania.
  • 6 marca 2024 o 13:46
    Średni
    Fajnie uklepuje i wygładza włosy, ale o utrwaleniu nie ma mowy. Plusem jest jeszcze to, że nie są sklejone i wyglądają naturalnie, natomiast trwałość trzeba i tak budować innym produktem, bo ten jej nie zapewni.
  • 24 września 2023 o 0:05
    Tania i dobra!
    Pianka jest biała, gęsta o delikatnym przyjemnym zapachu. Dobrze rozprowadza się na włosach. Nie obciąża ich. Włosy nabierają dzięki niej objętości a fryzura jest utrwalona. Podoba mi się, że jest tania i jednocześnie dobra czyli stosunek ceny do jakości 10/10!!!
  • 23 września 2023 o 23:55
    Przeciętna
    Używam tej pianki jedynie do grzywki; rano ją myję albo tylko moczę wodą, używam niewielkiej ilości pianki i suszę na okrągłej szczotce. Pianka z Isany daje całkiem niezłą trwałość (choć nie powalającą), ale niestety przy grzywce jest dość widoczna, tzn. zbija włosy w lekkie strąki (da się to zminimalizować, np. użyć bardzo małej ilości i rozczesać, ale nigdy w 100%). Może nie mam po prostu doświadczenia z piankami i tak musi być :). Ale znam porównywałam też sobie z inną pianką mojej współlokatorki, która znacznie lepiej się sprawdzała. OGólnie przeciętna.
    Zalety:
    • Dodaje trwałości
    Wady:
    • Trwałość mogłaby być lepsza, trochę liczyłam na więcej
    • Włosy nieco zbyt sztywne, zbite w strąki
    Edytaj7
    16 września 2023 o 21:57
    Sprawdza mi się
    Bardzo lubię tą piankę. Sprawdza się mi przy wielu okazjach. Przy prostowaniu i kręceniu włosów. Przy układaniu fryzur i nawet wtedy, kiedy chcę po prostu chcę zwiększyć ich obecność. Nie skleja włosów a ułatwia pracę z nimi. Jest do kupienia w Rossmannie. No i starcza na długo. Opakowanie jest standardowe- metalowa butelka z dozownikiem, który się nie zacina.

Zobacz także inne Pianki do włosów