Avon Makeup Setting Spray (Utrwalający spray do makijażu)

• 28 czerwca 2017 o 23:03
    Może być
    Jest to mój pierwszy produkt tego typu i niestety nie mam porównania do innych. Produkt bardzo mi się przydawał. Do samego pryskania twarzy w celu utrwalania makijażu, używałam go mniej, jednak trudno mi powiedzieć tutaj o utrwaleniu, gdyż używam trwałego podkładu. W dodatku po rozpyleniu czułam lepiący efekt na rękach i stwierdziłam, że efekt lepienia się twarzy nie jest dla mnie. Po prostu czułabym swojego rodzaju dyskomfort. Jednak produkt nie zmarnował się u mnie. Często używałam go w innym celu. Spryskiwałam pędzel (do cieni lub rozświetlacza) moczyłam w produkcie i nakładałam na oczy lub twarz. Jaki był efekt ?! Metaliczne, perłowe oraz brokatowe cienie były bardziej błyszczące, tako samo działo się w przypadku rozświetlacza. Na pewno utrwala makijaż, jednak nie lubię uczucia sklejenia na twarzy. Mimo to lubię ten produkt.
  • 27 marca 2017 o 9:47
    Jest naprawdę w porządku
    Spray ten skupiłam przy okazji innych zakupów u konsultantki za jakieś 10 zł na promocji. Był to pierwszy produkt u mnie tego typu. Za taką cenę to naprawdę przyzwoity produkt. Plusy: *usuwa pudrowość z twarzy *scala makijaż *nie rozmazuje makijażu *sprawy szybko się wchłania, a twarz nie klei się *nie ma uczucia ściągnięcia twarzy *minimalnie, ale przedłuża trwałość makijażu *opakowanie – idealna wielkość, przezroczyste (wiadomo ile produktu zostało) *dozownik się nie zacina, wypuszcza idealną ilość produktu *wydajny – zużywałam go ok. rok na większe wyjścia i mocniejsze weekendowe makijaże Minusy: *zapach – delikatnie śmierdzi alkoholem, jednak zapach ten w ogóle nie zostaje na twarzy. Pod koniec opakowania (kiedy zostaje jakieś 1/4 opakowania) zapach alkoholu wyraźnie się wzmaga. *pod koniec opakowania dozownik wypuszcza mgiełkę z wielkimi kroplami, które zostają na twarzy do momentu wytarcia lub wchłonięcia. Mojej cery nie wysuszał, ale używałam go tylko max. 2 razy w tygodniu. Przy codziennym makijażu miałabym wątpliwości co do alkoholu, który jest w składzie i który jest tak bardzo wyczuwalny (musi być go dużo…). Ciężko mi powiedzieć czy jest to produkt must have… Po zużyciu opakowania i kupieniu drugiego z innej firmy, mogę stwierdzić, że jest to niezbędny gadżet, szczególnie za takie pieniądze :) Nie jest idealny, ale jest bardzo dobry. Przerzuciłam się na testowanie innej mgiełki, ale nie wykluczone, że do niej wrócę.
  • 24 marca 2017 o 10:03
    utrwalający spirytus :D
    Posiadam kilka mgiełek utrwalających, więc mam dobre porównanie do innych firm + dobrze scala makijaż + przedłuża jego trwałość + zdejmuje pudrowość z twarzy + dobry na co dzień + nie podrażnia + ma dobry atomizer, który równomiernie rozprowadza produkt + całkiem wydajny + w niskiej cenie Jedynym jego minusem jest spirytusowy zapach, na szczęście szybko się ulatnia. Trochę mu brakuje do FIXera z Inglota, ale jeśli chodzi o podobną półkę cenową to spisuje się dobrze. Robi to co ma robić, czyli utrwala i przedłuża makijaż. Ode mnie 4 :)
    ev6
    20 marca 2017 o 18:55
    dobry produkt pozwalający scalić makijaż
    Spray sprawdza mi się całkiem ok w codziennym makijażu. Zazwyczaj używam ulubionego Inglota i na razie nie znalazłam godnego zastępcy, ale ten fixer zasługuje na mocne cztery. Użyty po skończonym makijażu ładnie scala ze sobą nałożone warstwy i niweluje pudrowość. Makijaż jest też bardziej trwały. Brakuje mi w nim jedynie nadawania leciutkiego mokrego połysku, jak robi to wspomniany Inglot - ale to już kwestia gustu, ja lubię ten efekt i mi go tutaj brak, a komuś innemu mógłby nie odpowiadać. Dozownik jest wygodny, nie psika moim zdaniem zbyt dużym czy skoncentrowanym strumieniem, choć może też nie jest to idealnie rozproszona mgiełka. Wydajny, wystarczy kilka psiknięć. Używałam go także dodatkowo pod makijaż i być może make-up lepiej się trzymał, ale mam wrażenie, ze wtedy trochę przesuszał mi skórę. Fajną opcją jest też używanie go na gąbkę do makijażu, którą nakładamy podkład, celem jego dodatkowego utrwalenia. Generalnie - robi to, co powinien, czyli utrwala i scala warstwy makijażu, mnie brakuje w nim tylko tych dodatkowych ulepszeń, które zrobiłyby go fixerem idealnym. Jest jednak wart polecenia, do codziennego użytku wystarczy, a wybrzydzaczom takim jak ja polecam Inglota ;)
  • 22 lutego 2017 o 14:44
    Dobrze utrwala
    Produkt bardzo dobry, spełnia swoje zadanie - makijaż dzięki niemu jest zdecydowanie trwalszy. Ale bardzo przypomina mi lakier do włosów - świeżo po spryskaniu czuć ciagniecie i zapach takiego alkoholu, choć po paru ruchach mimicznych uczucie znika i można wyjść do ludzi bez obawy że nam makijaż zniknie. Na codziennie jest zbędny warto jednak go mieć na wesela, dyskoteki itp ale wtedy go nie zuzyjemy do końca chyba nigdy bo jest mogą wydajny. Jego pojemność to 125ml niby nie duża ale dla tego produktu to jak studnia bez dna. Idealnie by było by zmuszać pojemność i cenę przez pół