Bibułki matujące

Theatric Professional Shine Control Tissues Perfect Mat Supreme Performance Bibułki matujące

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 10 listopada 2023 o 10:29
    Druga wersja lepsza.
    Mam cerę tłustą, więc bibułki matujące zawsze mam przy sobie. Akurat te kupiłam przypadkiem, w drogerii były tylko te. No i zdziwienie, bo potrzebowałam aż 3 arkuszy do usunięcia sebum, w dodatku nie był to spektakularny efekt. Wiadomo, są lepsze bibułki, gorsze, akurat te zaliczają się do drugiej kategorii, trochę dziwne, zważywszy, że tej samej firmy bibułki w kolorze różowym są najlepsze, jakich używałam.
  • 17 kwietnia 2022 o 8:06
    Są lepsze
    Wybierając się po zakup bibułek matujących Theatric super absorbujących, zmuszona byłam kupić finalnie te. Wypadają one gorzej względem wyżej wymienionych. Bibułka sama w sobie przypomina mały kawałek plastikowego papierku, który na dodatek jest nieco sztywny przy zgnieceniu. Prawidłowo ściągają sebum, nie zabierając przy tym podkładu. Nie wrócę jednak więcej do nich, gdyż wolę wersję super absorbującą.
    Zalety:
    • pojemność
    Wady:
    • formuła bibułki (wykonanie)
  • 20 grudnia 2021 o 19:37
    W porównaniu do wersji różowej bardzo słabe
    Choć moja mieszana skóra, jest teraz nieźle wyregulowana w strefie T, to nie wyobrażam sobie poprawek makijażowych bez użycia bibułek. Te powyższe kupiłam wyłącznie dlatego, że nie było różowych z tej marki, które uważam za najlepsze. Jednak wzięłam na spróbowanie i te zakładając, że przecież skoro tamte 'super absorbujące' różowe były udane to i te na pewno takie będą. Bibułki zapakowane w kopertkę, w środku 50 szt. Kupiłam bez promocji za ok. 9zł. Od kiedy tylko zaczęłam ich używać rozczarował mnie fakt, że nie są nawet w 1% podobne do tych różowych. Te zielone są bardzo cienkie, niemal przeźroczyste, materiał się rwie, jakościowo są po prostu słabe. Opakowanie jest nieco większe niż same bibułki, wyjmuje je się bez problemu, nawet wyjęcie zaledwie 1 szt nie powodowało, że wyciągało się ich 30. Tu akurat plus. Jeśli chodzi o efekty, to żenada. Biorąc pod uwagę, że nawet teraz moja cera wydziela dużo mniej sebum, bibułki niemal go nie ściągają. Wymagają na 1 strefę np. nos zużycia 3 szt by efekt matu był widoczny. Tak częste przykładanie bibułek w tych newralgicznych dla mnie miejscach samo z siebie powoduje, że makijaż w tej strefie nie wygląda ładnie nawet jeśli robię to bardzo delikatnie. Podczas ściągania sebum bibułki rwały się i przepuszczały sebum na opuszki palców. Nie powiedziałabym wbrew obietnicom producenta, że bibułki po ich użyciu, zapobiegają ponownemu świeceniu się skóry. Nie zauważyłam takiego efektu, co więcej producent obiecuje, że bibułki są jedwabiście delikatne, nie wiem zaleta ta dla mnie jest akurat wadą. Bibułki przez tą delikatność są niemal prawie nie skuteczne. Nie polecam, zostanę przy wersji różowej i wyłącznie tą mogę polecić.
    Zalety:
    • coś tam działają, ale przy zużyciu wielu sztuk
    Wady:
    • bardzo słaby materiał, przepuszcza sebum
    • bibułki się rwą
    • bardzo niewydajne
    • cena nie jest adekwatna do jakości
    • ciastkują podkład
  • 30 maja 2021 o 19:59
    Niezbyt
    Bibułki kupiłam po udanej przygodzie z wersją różową, tak w sumie na próbę, aby sprawdzić czy się czymś różnią. I tak. Bibułki niby podobne w dotyku ale jednak jest jakaś różnica, te mniej chłoną sebum. Nie są jakieś bardzo złe ale druga wersja jest odczuwalnie lepsza, cena niemal ta sama.
    PAUNI
    23 maja 2021 o 11:09
    Tragiczne
    Kupiłam raz bo nie było ich brata w różowym kolorze. Tak jak tamte są moim ulubieńcem, te omijam z daleka. Mają już inną strukturę niż różowe. Te są bardziej śliskie. W moim przypadku nie działaja. Tamtych używam jedną sztukę na raz, a tu ze trzy, cztery i dalej się świecę. Nie pochłaniają sebum. Trudne i nie miłe w użyciu. Nie matują. Nic nie robią tylko wkurzają.